ALİ RIZA BEY 5 VEKİLİMİZE  SAĞLAYACAĞI DESTEKLE 13 YILDA YAPAMADIKLARINI TELAFİ ETTİRSİN!!!

                                                                                                                                              PARİS

                                                                                                                                           =======

    03.02.2016 Çarşamba günü ?ALİ RIZA BEY´E VEKİLLİĞİNDE NASİP OLMAYAN MADENLERİMİZİN TESPİTİNİ BAKAN YARDIMCISI OLARAK YENİ VEKİLLERİMİZLE İŞ BİRLİĞİYLE TELAFİ EDİLMESİ NASİP OLSUN!!!? Başlıklı yazımda;

    İlknur Hanım´ın 7 Haziran seçimleri sonrası seçildiği grup Başkan vekilliğine 1 Kasımdan sonra yeniden seçilmesi Aksaray´ın istikbali olan  hizmetlerin gerçekleşmesinde bulunmaz bir  fırsat.!!!

   Bu fırsat maalesef daha önce yakalanamadı.

    TBMM´sinin genel teamüllere göre 2002´den 7 Haziran Seçimlerine kadar TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliğinde vekilliği boyunca görev yapması gereken Madenci Ali Rıza bey önce mesleğiyle ilgisi olmayan NATOPA Türk gurubu üyeliğine, daha sonra bu grubun başkanlığına geldi.

  Böyle olunca da kaybeden Aksaray oldu!!!...

 Ali Rıza Beyin mesleği dışında görev alması, onun dışında başka vekillerinde yer altı zenginliklerimizle ilgilenmemeleri nedeniyle13 yıl boyunca Aksaray´ın yer altı zenginlikleri maalesef tespit ettirilemedi!!!

   Bu konuyu gündeme getirdiğim 03.04.2015 Cuma günkü makalemde ?MADENCİ ALİ RIZA BEY 13 YILDA MADENLERİMİZİN ARAŞTIRTIRILMASINIDA SAĞLAYAMADI!!!?  başlığı altında;

      Şehirlerin atası Aksaray´ımızla ilgili yazdığım bir çok yazıda yaptığım araştırmalara dayanarak Aksaray´ın Coğrafik konumu ve bu konumundan gelen jeolojik yapısı nedeniyle yer yüzünde akla gelen tüm madenle de sahip olduğunu üstüne basa, basa belirtirim.!!!

   Yine bu yazılarımda ömrünü Aksaray´ın genelini araştırmakla geçiren İş adamı Haydar Acar ve Gazeteci-Yazar Ahmet Erbaş´ın kayınpederi merhum Tornacı Hamza Öztürk´ün yaptığı araştırmalarında elde ettiği bilgilerin yanı sıra Aşıklı, Güvercin Kayası ve Acem Höyük kazılarında elde edilen bilgilerin bu iddiamı pekiştirdiğini.

    Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı merhumun 1974 yılında Aksaray Belediyesi tarafından bastırılan ?Abideleri ve Kitabeleri İle Aksaray Tarihi? isimli kitabın 2. Cildinin 1640-41. Sayfalarında bulunan bilgiler.

   Yine buradaki yakın zamana kadar Aksaray´da işletilen Altın madeni.!!!

   Hocası Nimet Hanımın yanında genç bir araştırmacı olarak Acem Höyük kazılarına başlayan ve nöbeti ondan devralarak yıllarca bu kazıları devam ettiren Profesör Dr. Aliye Öztan´ın  yaptığı kazılarda elde ettiği verilerin yayınlandığı internet sitelerinde bulunan bilgiler.

   2011´de Aksaray Valiliği tarafından bastırılan? Osmanlı Belgelerinde Aksaray Vilayeti? isimli kitabın 152. Sayfasında bulunan bilgi ile 1976´dan bu yana Aksaray kazan ben kepçe misali gezip gördüğüm yerlerde verilen bilgiler ile Aksaray´daki yapılan ve bir çoğunun çalışmalarını dönemin yetkilileriyle birlikte yerinde gördüğüm  Petrol sondajlarıyla oluşan sonuç benim bu iddialarımı fazlasıyla onaylıyor.!!!

   Tüm bu araştırmalardan çıkan sonuçta Aksaray ve civarının maden yönüyle zengin olduğu bu madenlerin;

        Demir,Diyatomit,Kaolen,Kükürt,Linyit,Anhtimuvan,Civa,Tabi badana boyaları,Simli Kurşun,pek çok çeşit renkli mermer,Granit,Belgami Taşlar;Elmas,Obdisyen ve Uranyum başta olmak üzere akla gelebilen madenlere sahibiz.

 1861-1920 ve 1933-89 ARASINDA 115 YIL SÜREN İLÇELİK ESARETİMİZDE SAHİP OLDUKLARIMIZ ARAŞTIRILMADIĞINDAN YOK SAYILDI!!!

     Aksaray´ımızın hiçbir zaman hak etmediği toplam olarak 115 yıl süren ilçelik esaretimizde alenen preslenmemiz nedeniyle diğer sahip olduklarımızla birlikte sahip olduğumuz madenlerimizde hakkıyla bilinir hale getirilmemiş.

   Vilayet olmamızdan sonrada diğer sahip olduklarımız tespit edilemediği gibi madenlerimizde şimdiye kadar tespit edilemedi.!!!

2009´DA ALİ RIZA BEY´E GÜN BOYUNCA MADENLERİMİZİ ANLATTIM!!!

   Sahip olduğum bu bilgileri 2009 Mahalli seçimleri öncesi bir gün boyunca birlikte seçim çalışmalarında bindiğim arabasında yanımızda olan merhum İhsan Düzgün hocanın yanında başta o zamanın Kaymakamı merhum Yüksel Özden´le birlikte petrol fışkırmasına rağmen ağzına beton atılan kuyu olmak üzere sondaj yapılan diğer kuyular hakkında bildiklerimi ve madenlerimizi.

    Yine bu konuda merhum Hamza Öztürk´ün yaptığı araştırmalar hakkında da bilgiler verdim.

    Ali Rıza Bey Maden İşletme Mühendisidir, bu konuda Amerika da Yüksek lisans yapan, MTA´da çalışan, Etibank Genel Müdür yardımcılığı yapan olarak döneminde sahip olduğumuz madenlerimizi tespit ettirmesi mümkünken maalesef şimdiye kadar gerekenler yapılmadı.

    Şimdiye kadar çeşitli sebeplerle gerçekleştirilemeyenlerin Haziran ayına kadar ve seçimin ardından serbeste çıkması nedeniyle ilgilenmesi daha da kolaylaşacağından bu tarihten sonra Ali Rıza Bey tarafından gerekenlerin yapılarak üstünde yattığımız zenginliklerden Aksaray´ımız ve ülkemizin faydalandırılmasının sağlanması dileğiyle. Cuma´nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.? Diye belirttim.

   7 Haziran Genel Seçimlerinden çıkan sonucun hükümetin kurulamasına imkan vermemesi nedeniyle 1 Kasım 2015´de ki  seçimlerde yeniden seçilen İlknur İnceöz ve yeni seçilen Cengiz Aydoğdu Valim ile Doçent Dr. Mustafa Serdengeçti´nin Ali Rıza Bey tarafından 13 yıl boyunca sergilediği aynı hataya düşmemeleri.

   Ali Rıza Alaboyun ağabeyinde 2002-2015 arasında gerçekleştirmesi gerekirken çeşitli sebeplerden dolayı başaramadığını telafi edecek olan makama gelmesi ile geçmişin olumsuzluklarını ortadan kaldırması için eline geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi.

   Bu avantajını İlknur Hanımın Grup Başkan vekilliği imkanını da kullanarak ve 2002´den bu yana Ak Parti tarafından Aksaray´a verilen İlimizin istikbali için gerekli olan hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlamalarının yanında  her biri  değer biçilemeyecek hazineler değerinde olan madenlerimizin de tespit edilerek ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandırılmasını sağlamaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. ? diye belirttiğim serzenişlerimizin  Ali Rıza Bey´inde samimi çabayla ilimizin mevcut milletvekilleri İnceöz,Aydoğdu,Erel ve Kaşlı ile  Selami Altınok la birlikte çalışarak yapılmayanları yaparak geçmişini telafi ederek yapamadıklarından dolayı hanesine yazılan menfiliklerden kurtularak bunları müspete çevirtmeyi sağlaması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


4.03.2019 16:49:19

Ali Genç

ALİ RIZA BEY 5 VEKİLİMİZE SAĞLAYACAĞI DESTEKLE 13 YILDA YAPAMADIKLARINI TELAFİ ETTİRSİN

ALİ RIZA BEY 5 VEKİLİMİZE SAĞLAYACAĞI DESTEKLE 13 YILDA YAPAMADIKLARINI TELAFİ ETTİRSİN