Yaşlı, çocuk, mabet, din adamı, hayvan, çevre ve Barış´ın hamisi!

 Alfabemiz 29 harf.

Her bir harfle yazılabilecek ne kadar övücü sözler,olumlu davranışlar varsa tamamı ve fazlası onda!

Hatta onu ve onun insanlığa,barışa, tabiat ile canlı,cansız tüm yaratılanlara olan pozitif ilgisini hakkıyla övebilmek için alfabenin harfleri de kafi gelmez.

 Alemlerin Yaratıcısını bırakarak şeytana kul olanlar dışında dini veetnisesi ne olursa olsun evrensel insanlık değerlerine sahip olan veya saygılı olanlar içinden onunla ilgili bilgi sahibi olanlar arasından kendisini yerecek, negatif yönünü bulacak hiç kimse olamaz!!!...

 Böyle hiçbir kimse olamayacağı gibi onun sahip olduğu mükemmelliğe Hz. Adem(A.S.)´den günümüze kadar ulaşacak başkaca bir insanda gösterilemeyeceği gibi kıyamete  kadarda onun gibi mükemmel  başka bir kul yer yüzüne kesinlikle gelmeyecek.

  Onun güzelliğinin her biri için onlarca cilt tefsir yazılacak  sözleri olan Hadisi şeriflerini.

   Yeryüzünde başkaca hiçbir yaratılanda olmayan kıyamete kadarda hiçbir yaratılanda bir araya gelmeyecek olan güzel huyunu.

  Bu mükemmel huylarının pratiği olan uygulamaları olan sünnetlerinin tamamını yazmaya ne bu günkü yazı, ne yaşadığım kadar daha da yaşasam her gün yazacağım yazılarımla anlatabilmem mümkün olmaz!!!

YAZACAKLARIM YERYÜZÜNDEKİ TÜM DENİZLERİN SULARININ TOPLAMININ ANCAK 1 DAMLASI!

    Bundan 1444 yıl evvel bu gün teşrifi  ile yaşlı dünyamızın karanlıklarını aydınlatan Nebiler, Nebisi tüm yaratılmışların yaratılış maksadı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in hayatındaki güzellikleri yer yüzündeki tüm denizlerin suyunun ve  kumunun toplamından bile fazla.

   Bunun bilinci de olarak ben edna kul bu yazının başlığında verdikleriyle bu suların 1 damlasını ve kumların ise 1 tanesini yazabilirsem ?Ne mutlu bana? diyeceğim!

O TÜM YAŞLILARIN, ÇOCUKLARIN, MABETLERİN, DİN ADAMLARININ, HAYVANLARIN, TABİAT VE ÇEVREYLE BİRLİKTE BARIŞIN HAMİSİ NEBİ!

  1444 yıl önce yaşlı dünyamızı şereflendiren Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)savaşta da!, barışta da! yaşlıların, çocukların, mabetlerin, din adamlarının, hayvanların,çevrenin ve barışın hamisiydi.

   Yaşlı ve çocukları seven yaşlılara hürmet eden çocukları seven Hz. Muhammed(S.A.V) savaşa gönderdiği komutanlarına da geçilen yerdeki kendileriyle savaşmayan siviller, bunların çocuklarına, yaşlılarına, orada bulunan ekinlere, su kaynaklarına, tüm dinlerin mabetlerine ve din adamlarına zarar verilmemesini sıkı,sıkıya  emrederdi.

  Her zaman her şartta savaştan değil barıştan yanaydı.

  Bu güzel huyunun kanıtı çıkılan tüm seferlerde önce insan hak ve hürriyetlerine yakışır uzlaşmayı ve barışı teklif etmesi, bunun için uğraşması ve savaşı son çare olarak görmesiydi.

KENDİSİNE AKLA GELEN HER TÜRLÜ ZULMÜ YAPAN MEKKE´LİLERE?SİZİNLE BENİM DURUMUM KARDEŞLERİNİ AF EDEN ?HZ. YUSUF İLE KARDEŞLERİNİN DURUMU GİBİDİR?DİYEREK AF ETTİ

   Akla gelen insanlık onuruna yakışmayacak her türlü zulmü gördüğünden  Medine ye  Hicret ederken ?Ey Mekke yer yüzünde en sevdiğim yer sensin, mecbur olmasaydım senden asla ayrılmazdım .?dediği  kentin fethi esnasında Ensarın sancaktarlığını yapan Hz. Sa´d bin Ubade(R.A.)´nın? Gün savaş ve intikam günüdür.

    Gün kan akıtmanın helal olduğu gündür.?sözleri üzerine sancaktarlığı ondan alarak ?Gün merhamet günüdür. Gün Kan akıtmanın haram olduğu gündür.?diye hitap ettiği sahabelerini kan akıtmaktan alı koydu.

   Kutlu fethin gerçekleştirilmesinden sonra kendilerinin kılıçtan geçirilmesini bekleyen yenik Mekke´lilere akla gelebilecek tüm cezaları verme hakkı bulunmasına rağmen o söylediği ?Sizinle benim durumum kardeşlerini af eden kardeşim Yusuf´unki gibidir.? Sözleriyle gönüllerine su serpti.

DOĞUM YAPAN KÖPEĞİN  ASKER VE BİNEKLERİNDEN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN BAŞINA NÖBETÇİ DİKEN PEYGEMBERİMİZ? YERDEKİ TÜM MAHLÛKATA RAHMET EDİNKİ GÖKTEKİLERDE SİZE MERHAMET ETSİN?

    Bir ırmak veya deniz kenarında bile olunsa bu suyun tasarruflu şekilde kullanılmasını isteyen Nebiler,Nebisi Peygamberimiz Kutlu Mekke fethine giderken yolda yeni doğurduğu yavrularını emziren bir köpek görünce devesinden aşağıya inerek bu köpeğin başına bir nöbetçi görevlendirdi.

   Nöbetçiye ordunun tamamı geçinceye kadar onun ve yavrularının zarar görmemesi için kendilerini bekleyerek koruması talimatını verdi.(*)

      Bu gün  Yatsı Namazından itibaren idrak edilecek Mevlit Kandili ile kutlu doğumu kutlanacak efendimizin bu güzel doğum gününü tüm İslam alemi ve insanlık alemine istenen ve beklenen huzura vesilesini Cenab-ı Allah(C.C.)dan niyaz ediyorum.

      Tüm din kardeşlerimizin Mübarek Mevlit Kandili kutlu olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

(*)Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)in Mekke fethi esnasındaki günün savaş değil barış günü olduğu ile ilgili sözleri ve  doğum yapan bir köpeğin başına  nöbetçi görevlendirilmesiyle ilgili bilgileri  Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma günkü  hutbesinden aldım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç

  

 


22.12.2015 08:16:01

Ali Genç

Alfabemiz 29 harf.

Alfabemiz 29 harf.