Cuma günü Ak Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı ile bir dizi ziyaretlerde bulunan Milletvekili Ali Rıza Alaboyun süreçle ilgili açıklamalarda bulunarak, “ ülke bizim ülkemiz, Bayrak bizim ecdadımızın kanı ve canımız. Bayrak ve Türkiye Cumhuriyetiyle ilgili tartışma olmaz. Bayrakta bu ülkede yaşayan herkesin delerinin kanı vardır” diyerek son günlerde sanal alemde tartışılıp gündeme getirilen T.C. ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak da Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

       İl Başkanı Yıldırıcı ile beraber Şehit Aileleri Derneğini ziyaretinde açılım ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi; “ Şehit ailelerinin duyduğu acıyı duymamız mümkün değil. Yürekleri yanan gözyaşı akıtan onlardır, bu ailelerin yürekleri yandı başka ailelerin canı yanmasın. 30 yıldır devam eden terör olayından kimse kendisine hisse çıkarmasın.

        Biz bunu bitirmek istiyoruz, Türkü, Kürdü, lazı, Çerkezi ve Arnavut’u hep beraber bu ülkede yaşıyoruz. Bakın Aksaray da akraba ve hısım olmuş insanlarız birbirimizle iç içe olmuşuz nasıl bunu ayırt edeceğiz. İnsanların dili farklı olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşamak zorundayız. Önemli olan ülkemizin birlik ve bütünlüğüdür, dün nasıl kardeşçe yaşadıksa bugünde aynı yaşamak zorundayız. Etle tırnak gibi olmuşuz hangisini hangisinden ayıracaksınız.

       T.C. ibaresinin kalkması gibi bir durum yoktur, buna başta biz Milletvekilleri şiddetle karşı çıkarız. Bakanlığımızdaki bir işgüzar idarecinin yaptığı yanlış fark edilmiş ve hemen düzeltilmiştir. Ve hakkında gerekli işlem yapılarak soruşturma açılarak görevden alınmıştır.

        Yine süt konusu ile ilgili anne sütü bankası ile ilgili bir durum olmuş ve başta Ak Parti Milletvekilleri olarak biz karşı çıktık. Düşünce iyi niyetle yapılmış ama bizim örf ve adetlerimiz yanında dinimizde de sütkardeşliği söz konusu olduğu için bunu ayırt etmek çok zordur. Anne sütü olmayan çocukların gelişimi için yapılması düşünülen bir düşünce ama manevi yönünü de düşünürsek bize uygun olmadığı düşünülerek uygulamadan kaldırılmıştır. Bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok. Bayrak Vatan kavramları bizim çok değer verdiğimiz olmazsa olmazlarımızdandır” dedi.

       İl Başkanı Yıldırıcıda, “ Bayrak konusunda en ufak tereddüdü olan insanlar kanı bozuk insanlardır. Bu konuda tartışma dahi olmaz burada konu ülkemizin terör belasından kurtulmasıdır. Süreç üstünden siyaset yapmıyoruz, ama süreçten nemalanmayı düşünenler var. Benim çocuğum ölmesin ama terörde bitmesin düşüncesinde olanlar var” dedi.

         Burada benim en dikkatimi çeken konu ise, şehit aileleri derneği yönetim kurulunun bulunduğu esnada açıklama yapan Başkan Hüseyin Koçak’ın açıklamaları idi. Daha önceki konuşmalarından dolayı anladığım kadarı ile Ak Partiyi destekliyor şeklinde kendisini eleştirenler olmuş. Bu konuda tekrar konuşan Koçak şunları söyledi:

        “ Biz ağladık başka anne ve babalar ağlamasın. Daha önceki söylediğim sözlerin arkasındayım. O gün sözlerim şahsım adına idi, az önce yönetim kurulumuz ile bu konuyu konuştuk. Şimdi yönetim kurulumuz adına konuşuyorum, süreci sonuna kadar destekliyoruz. Biz parti desteklemiyoruz, süreci destekliyoruz. Bu acının ne olduğunu bizden başkası bilemez. Şehit ailesi olmak bir şereftir, ama acıyı yaşamakta ayrı bir konudur, kim ne derse desin bu sürecin başarılı olmasını istiyoruz. Sayın Başbakanımızın yürüttüğü süreç devam etmeli ve artık şehit gelmemeli” dedi.

        Heyetin en önemli ziyareti ise Şehit Aileleri Derneğindeki bu konuşmalardı. İki aydır şehit gelmemsi ve ülkenin huzur ve sükûnete gidişi herkesi sevindirmiştir. Hatta Alaboyun geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir toplantı için bulunduğu esnada bir kürt vatandaşımızın arabasının arka camını tamamen Türk Bayrağı resmi yaptırdığını ve hemen altına da Kürtçe seni seviyorum yazdırdığını gördüğünü ve mutlu olduğunu söylerken bayrağı sevdiğini Almancada yazsa ne önemi var. Önemli olan bayrağını sevip saymasıdır derken bu bir olumlu güzelliği yansıtıyordu.

       Hatta NATO toplantısında terör olayı ile ilgili bitiş noktasına geldiğimizi anlattığında bazı Avrupa parlamenterlerinin yüzünün ekşimesi ülkenin dış güçlerini rahatsız ettiğini vurguladı. Burada bize düşen süreç devam ederken ülkede bunu provoke edenlere fırsat vermeden, ülkemizin huzurunu bozdurmamaktır. Başka yaşayacağımız ülke mi var, bayrağımızı dalgalandıracağımız başka devlet mi var. O zaman vatanımızın huzurunu bozdurmadan birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız.


13.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Alaboyun `bayrak ecdadımızın kanı`

Alaboyun ?bayrak ecdadımızın kanı?