ALABOYUN VE AŞÇI BAKANLIKLARINDAKİ GÜÇLERİNİ AKSARAY´A HİZMETE ÇEVİREMEDİLER

   ALMANYA/FRANKFUR

   ===========================

 2002-2007 yılları arasında Aksaray´a alınmasına Ahmet Yaşar, Ramazan Toprak ve  Ruhi Açıkgöz ile birlikte vesile olunan hizmetleriyle Ali Rıza Alaboyun ağabey diğer 3 arkadaşıyla birlikte vesile olunan hizmetleriyle ilimizin iki elin parmak sayısın geçmeyen efsane siyasetçileri arasına girdi.

  Fakat ondan sonra ise 2007 ila 2015´in 1 Kasım seçimleri ne kadarki görevleri boyunca ise Ali Rıza bey aynı performansını göstermediği için Hak doğruyu söylemek gerekirse 2007´den sonra hem boş vekildir, hem de boş bakandır!!!

 ALABOYUN NE ÜYESİ VE BAŞKANI OLDUĞU KOMİSYONLARI AKSARAYDA TOPLAYABİLDİ!,NE MADENLERİMİZİ TESPİT ETTİREBİLDİ!,NE KENDİSİNE TEKER,TEKER GÖSTERTTİĞİM BAĞRIMIZA SAPLANAN BİZİ YOK SAYAN GÖREME LEVHALARINI KALDIRTABİLDİ,NEDE BAKANKEN İSTİKBALİMİZİN 1. OLMAZSA OLMAZI  AKSARAY-ULUKIŞLA TRENİ VE CAN DAMARIMIZ E.90 İÇİN BİR ŞEY YAPABİLDİ!!!

  8 Mart 1957´de Aksaray´da doğan, Maden İşletme Mühendisi; İTÜ Maden Fakültesi´ni mezunu olan.

   Amerika´da The Pennsylvania State University´de mühendislik yönetimi ve cevher hazırlama konularında master yapan.

   Enerji Bakanlığına bağlı MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü´nde 5 yıl görev yaptıktan sonra 1994 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre geçen.

   Özel sektörde AFS Boru Sanayi AŞ´nin Genel Müdürlüğünü yapan.

  Daha sonra ETİBANK Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan bir sürede. Lüksemburg´da kurulu bulunan ETİMİNE SA Şirketi´nde Yönetim Kurulu Üyeliği , Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Üyeliği görevinde bulunan.

   1997 yılında hükümet değişikliği nedeniyle müşavirliğe atanan, 22. Dönem Aksaray Milletvekili. 22. Dönemde NATO PA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunan

  Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Almanca bilen3 çocuk babası hemşerimiz  Ali Rıza Alaboyun maalesef bulunduğu görevde elde ettiği tecrübe ve bilgilerin yanında orta başlıktaki görevleri esnasında 2007 ila 2015 yılı 1 Kasım arasına maalesef aksettiremediğinden hem boş vekildir, hem de boş bakandır.!!!

 CENAP AŞÇI İSE BAKANKEN BIRAKIN İLİMİZE HİZMETİNİ BAĞRIMIZA SAPLANAN KAPADOKYA 70 KM(!) UCUBESİNİ BİLE KENDİSİNİ BİLGİLENDİRMEME RAĞMEN BAKAN ARKADAŞINA KALDIRTAMADI !

  1967 yılında Aksaray´da doğan,İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1988 yılında mezun olan.

  1989 yılında Gümrük Müfettiş Yardımcılığı, 1993 yılında Gümrük Müfettişliği, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliği yapan, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı yapan.

  Yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında 2002-2004 yılları arasında tamamlayan Ticaret bakanlığında Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan.

  7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden sonra önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmasıyla hemşerilerimizi sevindiren, ardından ise 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerine kadar ülkemizi yönetecek olan Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilen.

  İngilizce bilen Cenap Aşcı evli ve 3 çocuk babası Aksaray´ın Yeşilova beldesinden olan 2011 yılı genel seçimlerinde Ak Partiden Aksaray Milletvekili aday adayı olan ve yapılan Temayül yoklamasında aldığı 222 oyla 4. Olan.

  7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden öncede yine Aksaray´dan Ak Parti Milletvekilliğine aday, adaylık listesinde 4. Sırada yer alan Cenap Aşçı´nın hizmetlerini 1976 yılından bu yana canını dişine takarak takip eden olarak maalesef kendisinin vesile olduğu TOBB´un Aksaray OSB´deki Meslek okulundan başkacasını göremedim.

  Orta başlıkta da belirttiğim gibi bir zamanlar bağrımıza saplanan bizi ve sahip olduklarımızı yok sayan ?Kapadokya 70 Km(!)? ucubesi hakkında kendisine  o yılın Kurban bayramında Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Çocuk Yuvasında verdiğim bilgiyi alır almazı o zamanki kabine üyesi olan Kültür bakanına rica etmesiyle hemen kaldırılacak levhayı  kaldırtma sözü vermesine rağmen kaldırtamadığından ve bakanlık süresini ilimize getirilmesine vesile olacağı  hizmetleri gerçekleştirmemesi nedeniyle Cenap Bey de Ali Rıza Bey gibi bir boş bakandır.!!!

  Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı´ya bir hemşerileri olarak yakıştıramadığım bu negatif unvanlarından her ikisini nasıl kurtulacağın ise  Yaratanımız izin verirse yarın yazacağım.

  Akla gelen her türlü taassuptan ve 70 şeytana bedel nefsin kışkırtmasından uzak durarak konuyu aklıselimle gereği için takip etmeleri dileğiyle.

  Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.

 BOŞ BAKAN OLARAK KALMAKTA,DOLU BAKAN OLABİLMEKTE ALABOYUN VE AŞÇI´NIN KENDİ ELİNDE!

   Ulular ,Ulusu Mevla´mız? Yanıma ne ile gelirseniz gelin amma kul hakkıyla gelmeyin, kul hakkını af etmem? mealindeki ilahi emri  ve atalarımızın ise? Yiğidi öldür amma hakkını yeme? sözü mesleğim boyunca daima haber ve köşe yazılarımda rehberim oldular.

  O nedenle olabildiğince kul hakkına riayet etmeyi prensip edindim.

  Bu dini ve ahlaki emirlerle oluşan prensibim gereği bir kişiyi eleştireceksem öncelikle  övülecek şeyleri var ise onu yazarım.

 ALİ RIZA ALABOYUN 2002-2007 ARASI AKSARAY KAZANDIRILAN HİZMETLERLE 10 EFSANE SİYASETÇİMİZDEN BİRİSİ OLDU!!!

  Buraya yazmaya kalksam sadece başlıklarını bile bu gün bana ayrılan  yere sığdıramayacağımdan  sadece ve sadece belirteceğim birkaç önemli hizmetle o dönem Milletvekillerinin ağabeyi ve doğal lideri Ahmet Yaşar´la birlikte Ramazan Toprak ve Ruhi Açıkgöz ile Ali Rıza Alaboyun  Aksaray ile Nevşehir, Ankara ve Ulukışla arasının duble yollarla çevirtilmesi, Üniversitemizin kurulacak ilk 15 Devlet Üniversitesi arasına alınması, Aksaray´ın 5084 sayılı yatırımları teşvik ve istihdamı arttırma kanunu kapsamına Aksaray´ın alınması ile  500 kişinin çalışabildiği yerden şu andaki 12000 den fazla kişinin çalıştığı yer haline getirilmesini sağladılar.

  Atıl vaziyetteki şeker fabrikasının arazisini kurtararak kendimize ait bir şeker fabrikamızın kurulmasını sağlayarak pancar üreticimizin  çoğunun Konya ve bora  ürettiklerini gönderme yerine ayağında  vermesi sağlandı.

 Ali Rıza bey daha sonraki 8 yıllık vekilliği bu vekillikler süresince başkanı oludğu kurumlar ile bakanlığı döneminde ise buralardaki gücü ile kıyaslandığında Aksaray-Konya arası duble yol ve Kapadokya Hava limanı ile Aksaray arası yolun 68 kilometre indirilmesini sağlayan direk yoldan başka önemli bir hizmeti olmadı.

  AKSARAY MESELELERİNİ 1977´DEN İTİBAREN ARALIKSIZ TAKİP EDEN BUNUN İÇİN CANINI DİŞİNE TAKAN BİR AKSARAYLI OLARAK CENAP AŞÇI NIN TOBB´UN MESLEK OKULU DIŞINDA HİZMETİ YOK

  Cenap beyin dün özetini verdiğim öz geçmişi ve buralardaki görevleri ile kıyaslandığında orta başlıkta belirttiğim gibi her günü her saniyesi Aksaray´ın birinin bin olmasıyla geçen bir hemşeriniz olarak Bakanlığı esnasında TOBB tarafından OSB´de açtırılan okul dışında ilimize önemli bir hizmetini bilmiyorum ,duymadım ve görmedim.

  Hatta kendisine ilettiğim bizi ve değerlerimizi yok sayan bir ucubeyi bile kaldırtamadı.

  Geçmişin geçmişte kaldığı geleceğe bakılması prensibi ve yine Ali Rıza Alaboyun beyin başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Ak Partinin tüm üst kurmay kadrosu ile arasındaki samimiyeti iyi kullanması halinde  başta istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın en kısa zamanda  bitiş tarihide belli olacak şekilde ihalesini yaptırması,.

  Aksaray merkez ilçesi ile birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizin, Şerefli Koçhisar, Evren, Kulu ,Cihanbeyli,Haymana,Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla´nında can damarı olan  Ankra-Niğde Otobanına göre 60 km daha da kısa olan etrafında 75000 kişiye ekmek vermeye vesile olan 15000 kişinin çalıştığı E.90 kara yolunun otobandan en az şekilde  etkilenmesinin sağlanması olmak üzere birimizi bin edecek hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlamasıyla boş bakanlıktan kurtulur.

  Cenap aşçıda özellikle Türkiye Bürokrasisi üstündeki etkisi, üst bürokrasinin çoğu ile olan samimiyetini ve kısada olsa bakanlık nüfuzunu iyi kullanır ise  bakanlığı ve bürokrasideki görevi boyunca gerçekleştiremediği hizmetleri gerçekleştirerek boş bakanlıktan kurtulabilir.

  Ali Rıza  ve Cenap beyin kendilerine yakışmayan boş bakanlıktan kurtularak dolu bakan olabilmeleri için ellerindeki tüm imkanları maksimum şekilde kullanarak gerekeni yapmaları ve bununla dünyaları ile birlikte ahiretlerini de pür nur etmeler ,aksinden ise kaçınmaları dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


2.03.2019 13:33:09

Ali Genç

ALABOYUN VE AŞÇI BAKANLIKLARINDAKİ GÜÇLERİNİ AKSARAY´A HİZMETE ÇEVİREMEDİLER

ALABOYUN VE AŞÇI BAKANLIKLARINDAKİ GÜÇLERİNİ AKSARAY´A HİZMETE ÇEVİREMEDİLER