Bu gün şehirlerin atası, dünyada maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi Aksaray’ın matem günü.

 

  Aksaray’la birlikte genelde Türkiye’nin,özelde ise din adamlarının doruğa çıkan vefasızlığının 8. yıl dönümü.!!!

 

MEHMET ALTINSOY ÇIKARTTIRDIĞI KANUNLA TÜRKİYEDEKİ CAMİİ İMAMLARI VE MÜZİNLERİNİCEMAATİN İANESİNDEN KURTARARAK ONURLU BİRER DEVLET MEMURU OLMALARINI SAĞLADI!!

 

   Hemşerimiz merhum Mehmet Altınsoy’a karşı Aksaray’ın vefasızlığına geçmeden önce ona karşı Türkiye olarak yapılan vefasızlığa değineceğim.

 

   Bilindiği gibi hemşerimiz Mehmet Altınsoy’un Diyanet İşleri Başkanlığından sorumlu olduğu ilk Devlet Bakanlığından önce Türkiye genelindeki camilerde görev yapan imamlar ve müezzinlerin ücretleri ilgili caminin cemaati tarafından karşılanıyordu.

 

   Şehir merkezlerindeki camilerde göreve yapan imam ve müezzinlerle Köylerdeki camilerde görev yapan din görevlileri de günümüzdeki gibi her ay maaş almıyorlardı.!!!

 

     Her yıl cemide devamlı olarak Namaz kılanların ileri gelenleri tarafından kendilerine takdir edilen hakları yılın belirli zamanı ve genel olarak ta harman sonunda cemaatten ve esnaflar ile hayırseverlerden toplanan ianeyle karşılanıyordu.

 

    Bu görevlilerin o zaman şimdiki gibi emeklilik ve sağlık ödenekleri de bulunmuyordu.

 

    Mehmet Altınsoy Süleyman Demirel’in Başbakan Yardımcısı olduğu Suat Hayri Ürgüplü Hükümetinde Diyanetten sorumlu Devlet Bakanlığı görevindeyken çıkartılmasını sağladığı kanunla din adamlarının ianeden kurtulmalarını sağlayarak yüzlerini güldürdü.

 

    Altınsoy’un çabalarıyla 22 Haziran 1965 tarihinde kabul edilen Resmi gazetenin 12038 sayılı nüshasında Temmuz ayının 2’sinde yayınlanan 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı Kanunuyla yurdumuz genelinde görev yapan tüm imam ve müezzinlerin o tarihten itibaren sağlık sigortası ve emeklilik keseneği de olan onurlu birer devlet memur olmalarını sağladı.

 

   O tarihten günümüze kadar ülkemiz içinde ve dışında görev yapan din adamlarına sağlanan bu imkana rağmen maalesef merhuma bu hakka kavuşanlar tarafından gerekli vefa gösterilmiyor.!!!

 

 VİLAYETLİK NİMETİNDEN FAYDALANAN AKSARAY’DA ALTINSOY’U BİLMİYOR!!!

 

   Vilayetlik yıldönümlerinde ve birçok vesileyle bu konuda yazdığım haberler ve köşe yazılarımda 1983 Ekim’inden başlayarak Milletimizin Şehit Başbakan Menderes’ten sonraki 2. adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’la Mehmet Altınsoy’un birlikte geliştirdikleri ortak akılla.

 

   Bu ortak akılla geliştirilen stratejiyi adım,adım uygulamalarıyla Aksaray’ımızın hiçbir zaman hak etmediği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtaran ve şu anda sahip olduğumuz imkanlara kavuşmamızı sağlayan merhum Mehmet Altınsoy’u  atanmış ve seçilmişler arasında bilen ve tanıyan,saygı gösteren yok.!!!(tu)!

 

 Bu nedenle şimdiye kadar Merhum’un ve yol arkadaşlarıyla Aksaray’ımıza hizmet eden diğer hayırlı evlatlarımızın isimleri Merkez ilçe ile  il genelindeki yatırımlar da yaşatılamadı.

 

    Şimdiye kadar merhuma ve onunla birlikte yola çıktıklarına verilmeyen değer il genelinde olmasa da bu sene ahde vefa örneğini ortaya koyanlar tarafından nihayet yerine getirildi.

 

   Nasip olursa ahde vefayı gösterenler ve yaptıklarını da Cuma günü paylaşacağım.

 

    Takip edilmesi dileğiyle 2007’de bu gün aramızdan ayrılan Mehmet Altınsoy ağabeyimizle birlikte Vilayet olmamızı sağlayan diğer yol arkadaşları ile birlikte  Aksaray için şimdiye kadar taş üstüne taş koyanlardan aramızdan ayrılanların tamamının ruhlarının şad mekanlarının Cennet olmasını Cenab-ı Allah(C.C.)tan diliyorum.

 

 YENİ ÖZGECAN’LAR KATLEDİLMESİN!!!

 

    Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste bulunanlar tarafından hunharca katledilen Özgecan Aslan’a karşı yapılan bu barbarlığa karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülkemiz genelindeki tüm Siyasiler,Barolar,Meslek Odaları ve STK’lar’ın tek vücut olarak gösterdikleri ortak tepkiyle milletimizin top yekun tavrı ortaya kondu.

 

   Bu tür hassasiyetlerini ortaya koyanlara teşekkür ediyor, mağdurun ailesi ve yakınlarına baş sağlığı,merhuma ise Cenab-ı Allah(C.C)dan rahmet diliyorum.

 

    Ciğerimize köz düşüren katliamı Show malzemesi yapanları ise kınıyor, bu tür barbarlıkların önlenmesi için gerekli idari ve hukuki tedbirlerin alınmasını milletimiz adına bekliyorum.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

     Devamı Cuma’ya.

 


17.02.2015 09:27:56

Ali Genç

Aksaray’ı Vilayet Yapan Mehmet Altınsoy’u Bilen Anan Varmı?

Aksaray’ı Vilayet Yapan Mehmet Altınsoy’u Bilen Anan Varmı?