Dünyada gerçektende böyle bir sendrom var.!

        Bu sendrom kişinin veya kişilerin suç işleyenlere karşı olan/oluşan bağımlılığıdır.!!!

       Bu sendrom’a adını veren olay 1973’de İsveç’in başkenti Stocholm(Stokholm) da yaşanan bir olaydan adını almaktadır.

 1973’ün 23 Ağustos’unda Stocholm(Stokholm) şehrindeki bankaya giren bir soyguncu içeride bulunan 4 kişiyi rehin alır.

   Bankayı kuşatan polisler içerideki rehinelerin canlarının tehlikeye girmemesi için soyguncuyla pazarlığa başlar.

   5. gün süren rehine alma olayında hem soyguncunun hem de polisin taviz vermemesi üzerine gerçekleştirilen operasyonun ardından kurtarılan rehineler  ve halk operasyonu gerçekleştiren Polise teşekkür edeceklerine aksine tepki gösterdiler.

   Açılan davada da soyguncuların aleyhine tanıklık etmedikleri gibi birde aralarında topladıkları parayla savunmaya yardımcı oldular.

   Bu olaydan sonra rehine ile kendini rehin alanların arasındaki bu yakınlaşmaya olayın geçtiği şehirden adını alan bir deyim oluştu.

 AKSARAYDA’DA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI SAYESİNDE MAKAMA GELENLER BU DARBEYİ DESTEKLEYENLERİN HAYRANI OLDULAR!!

    2010’da yapılan Anayasa referandumunun ardından tüm darbecilerle birlikte  28 Şubat darbesini yapanlarında yargılanmalarının önü açılırken genel olarak ta 10 Ağustos 2014’e kadar ülkemizin her yönüyle çağ atlamasını sağlayan.

    2002-14 arası Başbakanımız ve o gün yapılan Seçimde Türkiye’nin millet oyu ile aracısız olarak seçilen ilk Reisi Cumhuru olan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanları tarafından bu darbeye  tempo tutanlara,bu  nankörlere maddi ve manevi  destek verenlere ise hiç yüz verilmedi.!!!

    Aksaray’da ise 28 Şubat’ın  mağduru milletimizin 3. adamı 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bulundukları makamlara atanan ve seçilenlerin geneli ise sayesinde bulundukları makama geldikleri 28 Şubat mağdurlarının aksine soyguncularına,kendilerine rehin alanların yaptıkları gibi bu darbeye destek olanların direk veya dolaylı olarak hayranı oldular.!!!

    Her vesileyle bunların yayın organlarını destekleyip bunlara hak etmedikleri maddi ve manevi ilgiyi gösterdiler.

    28 Şubat’a Aksaray’dan destek olup hemşerilerimizi maddi ve manevi olarak mağdur edenler kim mi?

   Onu da destek olanlar bulsun.!!!

   Hiç kimseye hak etmediği  hürmetin gösterilmemesi,özelliklede demokrasi ve bu arada din ve vicdan hürriyetine karşı olanların hak etmedikleri desteklerin sağlanması yerine kendilerine hak ettikleri maddi ve manevi yaptırımın uygulanması.

  Bununla ülkemizin bir daha asla ve asla bu tür kalkışmalara uğramamasının alınacak maddi ve manevi tedbirlerle sağlanması dileğiyle.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


28.02.2015 11:21:59

Ali Genç

Aksaray’ın Stockholm sendromu

Aksaray’ın Stockholm sendromu