Pazartesi’den devam.

  Güzel ilimizin Ankara’da tanıtılması için yapılan toplantıda da belirttiğim gibi Arkeolojik kazılardan elde edilen somut bilgilere göre İstanbul ve Şanlı Urfa ile birlikte dünyanın en eski üç şehrinden biri olan Aksaray’a bu nedenle oğlum Yunus Şammas’ın sünnet davetiyesinde de belirttiğim gibi bu geçmişiyle tartışmasız olarak Dünyadaki şehirlerin atasıdır.!!!

    Tarih boyunca gelip geçmiş tüm medeniyetlerin en önemli merkezi konumunda olan Aksaray bu önemini Selçuklular döneminde ise Askeri Başkent olarak sürdürerek Selçuklu tarihine damgasını vurarak hem merkezi olma,hemde bu merkezi konumu nedeniyle sahip olduğu tartışmasız avantajını ortaya koymuştur..

    Selçuklular döneminde Haçlılara karşı kazanılan birçok savaştan dolayı ”Darul/Daruz Zafer”(Zaferler Diyarı),İnsanlarının inançlı ve kahramanlığı bu iki erdemi birleştirerek ulaştıkları iyilikleri nedeniylede Darul Sülaha(Salihler/İyiler diyarı) unvanı almış ve kötülerin buralara girmeleri sultanların fermanlarıyla yasaklanmıştı.!!!

                  AKSARAY’LILAR VEFASIZLIKLARIYLA

               ATALARININ KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR!!!

   Daha öncede sayısını unuttuğum nice,nice yazımda da belirttiğim her yönüyle erdemlilik timsallerinin tarih boyunca yaşadığı Aksaray’ın günümüzdeki ahalisi ile mülki ve mahalli idarecilerinin çok istisnai olanları dışında kalanları maalesef şu andaki vefasızlıklarıyla atalarının kemiklerini sızlatıyorlar.

   Buna birkaç somut örnek verirsek Aksaraylıların ve Aksaray’ı yöneten Mülki ve Mahalli yöneticiler ile siyasetçilerinin istisnanın dışında kalanlarının vefasızlığı daha iyi anlaşılır.

    15 Ağustos 2009’da Aksaray’ın ikinci defa il oluşundan sonra ilk Valisi Rıdvan Yenişen’in göreve başlamasının 19. yıl dönümünde çıkarttığımız Vilayetlik özel sayısında da belirttiğimiz gibi Aksaray Organize Sanayinden, Üniversiteye, Sağlık tesislerinden Şeker Fabrikasına ve açılan binlerce yeni iş yerinin vilayetliğin eseri olduğunu fotoğraflarıyla gözler önüne sermiştik.

HİZMET EDENLERİ BİLMEYENLERİDE BİLEN OLMAYACAĞI GİBİ ANMAYANLARIDA ANAN OLMAZ/OLMAYACAK!!!

    O özel sayıda yazdığımız vilayetlikle Aksaray a kazandırılan ve o günden şimdiye kadar ilave olan ve tamamı Vilayetlik nimeti olan bu eserler ve yatırımlar birden yok edilse Aksaray 50 bin nüfuslu şu anda sahip olduğu hiçbir nimetten faydalanamayan kenarda kalmış bir taşra kasabası olmaktan öteye geçemeyen konuma gelirdi.!!!

    Fakat sanki bu nimetler kendiliğinden gelmiş veya Vilayetlik hiçbir maddi ve manevi çaba ve zahmet çekilmeden bize gökten zembille indirilmiş gibi başta vilayetlik makamında oturan Valiler, merkez ilçe Belediye Başkanlığında oturan Belediye Başkanları olmak üzere vilayetliğin getirdiği unvanları g günden günümüze kadar taşıyanların ne vilayetliği getirenlere nede vilayete elle tutulur gözle görülür bir vefaları var.!!!

    Defalarca yazmamıza, yazılmasına rağmen Aksaray’ın vilayetliğinin baş Mimarı 2 Dönem Devlet Bakanlığı yapan, Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ilk Belediye Başkanı hemşerimiz merhum Mehmet Altınsoy’un cenazesine dönemin İl Genel Meclisi Başkanı merhum İsmail Baysal ağabeyim ve Belediye Başkanı Nevzat Palta katılmıştı.

     Merhumun cenazesine o zamanki Aksaray Valisi Sebati Buyuran’ın kendisi  gitmediği gibi vilayeti temsilen bir kişide cenazeye katılmamıştı.!!!

    O günden bu güne Mehmet Altınsoy ne anıldı nede her hangi bir eserle yatırıma ismi verildi.!!!

     Cenazeye katılan Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından Bankalar Caddesinin ismini “Mehmet Altınsoy Caddesi” olarak değiştirildi.

     Fakat Nevzat bey ne törenle caddenin levhasını açtırdı nede buranın merhumun ismiyle anılması için özel bir çaba sarfetmediği, ettirmediği gibi kendiside halen burayı birçok konuşmasında “Bankalar Caddesi” olarak adlandırıyor.

    Yine her vilayetlik yıl dönümünde gündeme getirdiğim dönemin ANAP grup başkan vekili Aksaray’ı vilayet yapacak kanun tasarının meclise hükümet teklifi olarak getirilmesinden yasallaşmasına kadar geceli gündüzlü çabalarını aralıksız olarak sürdüren.

     Hatta tasarıda bir aksaklık olmaması için ablasının cenazesine bile katılmayan merhum Avukat Raşit Daldal ve dönemin Başbakanı Turgut Özal içinde.

      Yine birlikte Vilayetlik kıvılcımını çakıp sancağı burca dikinceye kadar bu mücadelemizi tüm engellemeler, aşağılamalara, maddi ve manevi imkânsızlıklara rağmen birlikte sürdürdüğümüz dönemin Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’yi.

  Yine vilayet olmamızda karınca kararınca emeği olan onlarca kişi ile ilgili olarakta Valilik ve Belediye ile Siyasiler tarafından şimdiye kadar en küçük bir girişimde bulunulmadı.!!!

    Valilik ve Belediyenin yanı sıra o günden bu güne kadar seçilmiş olan Milletvekilleri de sanki bu makam babaları tarafından kendilerine verilmişçesine bunları sağlayanları bir tek gün bile hatırlamıyor, anmıyor ve isimlerini yaşatmak için girişimde bulunmuyorlar. !!!

   MESLEK ODALARI VE STK’LAR DA VEFASIZ

     Vilayet, Belediye ve Siyasilerin vefasızlığı maalesef Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına da bulaşmış olacak ki Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Tabipler ve Eczacılar Odası,Mimarlar, Teknik Mühendisler ve Ziraat Mühendisleri,Veterinerler Hekimler Odaları,Baro,İşçi ve Memur Sendikalarıyla onlarca Sivil Toplum Kuruluşuda maalesef da bu konuda vefasızlığın kitabını yazıyorlar.!!!

   AKSARAY TİTREYİP ASLINA DÖNMELİ!!!

    Aksaray ın, Aksaraylıların ve Aksaray’ı yöneten Mülki ile Mahalli İdareciler ile Siyasiler ve Meslek Odalarıyla Sivil Toplum Kuruluşlarının istisnanın dışında kalanları Aksarayımızın Tarihteki unvanlarına yeniden kavuşabilmesi için bize hiçmi hiç yakışmayan vefasızlığı terk etmeli.

    Bu vefasızlığın terk edilerek aslımıza dönmemizle memleketimizin iyiliği için emeği geçenlerin hepisine ve Vilayetliğimizi sağlayanların vefat edenler ile yaşayanlarına gerekli saygıyı göstererek bu saygı ve sevgilerini somut hale getirmeleri, bundan sonrada bu erdemimizi dünya durdukça korumaları için gerekeni yapmaları dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


18.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Aksaray`ın Vefasızlığı

Aksaray?ın Vefasızlığı