Avrupa Birliğinden sorumlu Bakan ve Aksaray’ın eniştesi Sayın Mevlit Çavuşoğlu Pazartesi günü ilimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ben toplantının iki bölümüne katıldım, Ağaçlıda yapılan sivil toplum kuruluşları ile ilgili toplantıya. Diğeri Kültür Merkezindeki partililer ile yaptığı toplantıyı takip ettim. Toplantıda dikkatimi çeken en güzel mesaj ise başlığıma taşıdığım, “Aksaray’ın su meselesini hallederiz” cümlesi idi.

      Aslında bu toplantılar ile ilgili çok yazacaklarım var ama zamana havale ediyorum. Beni kişi olarak pek fazla ilgilendirmiyor, ben her şeye rağmen mümkün mertebe her toplantıyı takip ediyorum. Başkalarının toplayıp getirdiği insanlara görüntü verip boy boy poz verenler düşünsün. İyi ki Haluk Şahin Yazgı kardeşimiz aday olmuş, Aksaray onu seviyor.

     Sayın Bakan Ağaçlıda yaptığı konuşmada bir Aksaraylı olduğunu ve sadece eşinin değil kendisinin de Aksaraylı olduğunu söyledi. Hükümetin yaptığı başarılı çalışmalarını anlatırken; “ artık Aksaray hem hızlı, hem de yük treni istiyor, hızlı teren meselesi artık tamam. Yük treni ile ilgili olarak ise etüt çalışmaları başladı. Bundan artık dönüş yok, Ulukışla, Aksaray, Ortaköy ve Kırşehir güzergâhı olarak çalışmalar başladı” dedi.

     Bu arada Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’la da bacanak olduğunu, Başkan adayı Yazgı’nın da eniştesi olduğunu söyledi. Konuşmalarda bir öneli husus ise 400 yataklı hastanenin ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı hatırlatıldı.

      Buradan Kültür Merkezine geçildi, bir konuşma yapan Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin yazgı; “ Sayın Bakanın teyzesinin eşi olduğunu, kendisi ile zaman zaman görüşüyordum. İlçe Başkanı iken kendisine uğradığımda bana öğütler verirdi. Teşkilatın sana ne görev verirse yap. Aldığın görevlerin hakkını en iyi şekilde ver ve bir duruşun olsun onu bozma, derdi. Bende bu öğütleri yerine getirerek bu gün buralara geldim” dedi.

     Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise; “ adayımız Haluk bey açıklanalı 1,5 ay oldu hala biz kendisi ile sahaya inemedik. Meclis çalışmalarımızın yoğunluğu ve kanunların çıkması Aksaray’a gelmemizi engelledi. Bundan sonra kendisinin yanında olacağız çalışacağız. Sayın Bakanında dediği gibi Demiryolu ile ilgili Ulukışla, Kırşehir arası uygulama projesi başlamıştır. Artık bunun dönüşü yoktur, daha sonra ihalesi yapılacak. Yine ortak havaalanı için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

       Bakan Çavuşoğlu ise, ülkemizin Avrupa’daki önemini ve ne duruma geldiğimizi anlatarak, “Nerede bir Osmanlıdan kalma soydaşlarımız varsa, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bunların çoğundan haberiniz olmuyor ama ekonomik olarak onlara destek oluyoruz. Bakın Kırım Türklerine dün olduğu gibi bugünde yanlarındayız.

     Ayaklarında ayakkabısı olmayan birçok ülkede yaşayan soydaşlarımız var. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılayıp okullarını yaptırıyoruz. Nerde ecdadımızdan kalma bir yıkılmış harap olmuş eser varsa onları yeniden ayağa kaldırıyoruz.

     Camisi olmayan yerlere cami, okulu olmayan yerler okul, suyu olmayan yerler su götürerek bu ülkeden bize ne demeden bütün soydaşlarımızın ihtiyaçlarına yetişiyoruz. Türkiye artık dünyanın neresinde olursa olsun oradaki soydaşlarımıza destek verir haldedir.

      Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın bütün soydaşlarımıza hizmet götürürken. Aksaray’ın su meselesini mi halledemeyeceğiz? Merak etmeyin Aksaray’ın su meselesini hallederiz” diyerek su problemimizi çözeceklerini söyledi.

     Bu muhteşem toplantıdan sonra ilimizden ayrılan Bakan uğurlandıktan sonra. Sayın Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar’la İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Aslan Beye hayırlı olsun ziyareti yaparak uzun bir sohbet yaptık.

     Buradan Veren El Aksaray şubesince Ak Parti Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgı için hazırlanan toplantıya katıldık. Toplantı gerçekten muhteşemdi, yoğun bir kalabalık vardı. Siyasilerimizde bu ilgiden memnun ayrıldılar.

 

      


4.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray`ın su meselesini hallederiz

Aksaray?ın su meselesini hallederiz