BUGÜN SOMUNCU BABA’YA GELENLER KENDİ RUHLARINA DUA EDİLMESİNE GELMİŞ OLACAKLAR

    Yüce Kitabımız Hazreti Kuranın Zilzilal suresinde Rabbimiz Zerre kadar sevap ve günah işleyenlerin bunun karşılığını göreceklerini belirterek bize bu başlıktaki mesajı iletmiyor mu?

  Atalarımız ise kimin ne yaparsa onun karşılığını göreceğini” Men Dakka Dukka” yani kim neyi hak ederse onu görür dememişler mi?

   Yine atalarımız özellikle hayırsız evlatların atalarına, hayırsız gelinlerin kayınvalide ile kayınbabalarına yaptıkları kötülüklerin yakın bir zamanda onların gelinleri ile evlatları tarafından da kendilerine yapılacağını eskiden  ülkemizde şapka yokken fes takılırken feslerini çevirerek ,Şapka devriminden sonra ise Şapkalarını çevirerek zamanın böyle şapkanın çevirtildiği gibi  akıp gittiğini ve bu gün gençliğine, bunun verdiği fiziki artıya veya kazançlarına güvenerek büyüklerine kötü muamele yapanların başına da aynı şeyin  mutlaka geleceğini belirtirler.

   Yine aynı şekilde hem dünyanın fiilen  kendi ekseninde döndüğünü ,hem de bu her dönüşle geri getirilemeyecek zamanın geçtiğini belirtmek ve  yeri ve zamanında gerekli hizmetin yapılmasının yanında gerekli olan ibadetlerinde yapılması ve  büyüklere, atalarımıza gerekli saygıyı göstermemizi.

   Aksini yaptığımızda yakın zamanda bizim başkalarına göstermediğimiz saygının bize de gösterilmeyeceğini belirtmek için Dünya’ya “Dönya” yani dönen diye isim vermişler.

  Bu gerçeklerin görülerek hepimiz tarafından Hakkın hoşuna gidecek bolca maddi ve manevi güzel ameller işlememiz

  Bu amelleri içine ahde vefayı da alarak hem kendimiz ahirete göçtüğümüzde ardımızdan bize dua edeceklerin olması, hem de gelecek nesillerin bu konuda teşviki için günümüzü oluşturanların unutulmaması.

   Bulunacak her vesile ile kendilerinin dualarla anılmaları, yaptıklarının yeni nesillere anlatılması.

  Birimizi bin etmek için zamanlarından, eş ve dostlarına ve kendi dünyevi meşgalelerine ayıracakları zamanı Hakkın rızası için halka hizmet etmekle geçirenlerin isimlerinin yapılacak eserler ile yatırımlarla gelecek nesillere anlatılabilmesini sağlamaları.

  Özellikle atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle Kanaat önderlerinin bulundukları makamları oluşturanları ve sağlamlaştıranları, geliştirerek büyütenleri asla ve asla unutmamaları.

   Onların hizmetlerini mutlaka ve mutlaka gelecek nesillere aktaracak yayınlar oluşturmaları ve bununla da geleceğe aktardıklarıyla birlikte kendilerini de aktardıklarını da unutmamaları, ,unutturmamaları gerekir.

  Bu somut, net ve çıplak gerçek göz önüne alınarak bu günkü anma programına Hakkın rızası için gelecek olanlarında kendileri ahrete göçtüklerinde ardından dua edecekleri oluşturacakları bilinciyle gerekenin yapılması ve aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


24.12.2019 11:44:00

Ali Genç

Aksaray’ın Evlatlarına Dua Günü