Bu günkü yazım 3 bölümden oluşmaktadır.
 Birinci bölüm milletimiz medarı iftarı Polis ve Jandarmamızın kamuoyunun da şahit olduğu vatandaşlarımıza güven, suçlulara korku veren7/24 esasına göre devam eden fedakar çalışmalarını, ikinci bölümde ise bu samimi çabaya rağmen kural tanımazların sebep oldukları hem kendi canlarını ve mallarını hem de vatandaşın can ve malını tehlikeyi atan akla ziyan uygulamalarını ve üçüncü bölümde ise kamu idaresini eleştiren bölümdür.
KAHRAMAN POLİS’MİZ VE JANDARMA’MIZ  VATANDAŞIN GAVENLİĞİ İÇİN 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA!!!
  Vali Kumbuzoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile çekilen fotoğrafla medya kuruluşlarına servis edilen orta başlıktaki fedakar çalışmalarla ilgili olarak yılın ilk 4 ayında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Şehrin huzur ve güvenliği için 24 saat görev başındayız”
   2024’ün ilk dört ayında; 130.404 şahıs sorgulandı.
  Bu sorgulamada arandığı belirlenen 1.229 aranandan 483’ü çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
 Arananların yakalanmasında; 2023 yılının ilk 4 ayına göre, %32 oranında artış sağlandı.
 177 Emniyet Müdürlüğü ekibi ve 110 Jandarma Komutanlığı ekibi olmak üzere, toplam 287 ekip ve 2.113 personel ile şehrin huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetilmeden 7 gün / 24  esasına göre sürdürülen çalışmalarda bu yılın ilk dört ayında meydana gelen kişilere karşı işlenen 2.170 olayın %97’si aydınlatılarak yakalanan 2.105 kişiden adli makamlara sevk edilen 23’ü tutuklandı.
   Malvarlığına karşı işlenen 1.032 olayın %74’ü aydınlatılarak  yakalanan 764 kişiden 54’ü tutuklandı bu konuda 2023’ea göre %8 düşüş kaydedildi.
  Son yılların en büyük kaçakçılık operasyonları neticesinde Aksaray’da Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında toplamda; yaklaşık 2 Milyon 3 Yüz bin adet makaron 3.775 kg kaçak tütün, 518 paket kaçak sigara, 14.669 adet tarihi eser, 161 adet elektronik sigara, 51 adet cep telefonu ele geçirildi.
 Bu operasyonlarda yakalanan 619 şüpheliden, 94’ü ise tutuklandı
 110 gr eroin, 3.991 gr esrar, 3.112 gr metamfetamin, 2.510 gr bonzai 17.084 adet uyuşturucu nitelikli hap ele geçirilirken yapılan başarılı narkotik baskınlarında 2024 yılının ilk 4 ayında ele geçirilen madde miktarında önceki yıla oranla, Gram bazında %48, Adet bazında ise %492 artış meydana geldi.
 POLİS VE JANDARMA NIN ÇALIŞMALARINDA ÖNCELİK OKULLARIN GÜVENLİĞİNDE
  Yapılan yazılı açıklamada Polis ve Jandarmanın çalışmalarında okulların güvenliğini  öncelik verildiği belirtilerek bu kapsamda;
  Polis bölgesinde bulunan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 170 okulda risk değerlendirmeleri yapılarak okullar öncelik derecelerine göre ayrıldığı İl Genelinde 342 okulda, 5'i Sabit olmak üzere 268 personel ve 66 ekiple gerekli önlemlerin alındığı başarının devamı için halkın desteğinin önemi belirtildi.
ALINAN SIKI TEDBİRLERLE  TRAFİK KAZALARINDA %8 AZALMA SAĞLANDI!!!
   2024 yılının ilk dört ayında meydana gelen 415 adet trafik kazası 2023 yılı ile kıyaslandığında % azalma olduğu görüldü.
 BAŞARI İÇİN VATANDAŞLARIN HUKUKİ ŞİKAYET HATLARINI KULLANMASI BEKLENİYOR!!
  Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu” güvenli ve huzurlu bir şehirde yaşamak istiyorsak, hukuki şikâyet hatlarını vatandaşlarımız daha aktif kullanmalı. Burada İsminizi vermek zorunda değilsiniz. Vatandaşlarımız şüpheli gördükleri durumlarda isimsiz ihbarlarda da bulunabilirler Bu konuda sağlanacak destek çok önemli. Aksaray’da güzelliklere ve huzura hep birlikte imza atalım” dedi.
TRAFİK AKIŞININ TERSİNDE SEYİR HALİNDE OLAN BİSİKLET İLE MOTOSİKLETLER EN ÖNEMLİ TEHLİKE!!!
  Polis ve jandarmanın vatandaşın can ve mal güvenliği konusundaki samimi ve fedakar çalışmasına rağmen şehir merkezi ile civar yollarda trafik akışının tersine araçlarını süren bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosikletler can ve mal kaybına sebep oluyorlar.
  Jandarma ve Polis tarafından bu konu üstünde de hassasiyetle durulmasıyla bu sıkıntılar kısa zamanda ortadan kalkacaktır.
VALİ BEYİN İLÇE BELDE VE ZİYARETLERİYLE TOPLANTILARINA BÜLTEN YERİNE BASININ KATILIMI SAĞLANMALI!!!
  Önceki Valiler in bazılarına bizzat veya köşe yazılarımda belirttiğim gibi orta başlıkta belirtilen etkinliklerin haber bütenleri ile iletilmesinin medyayı köreltmesinin yanında yapılan etkinliklerde gidilen mahalde dile getirilenler hakkında medyanın bilgisinin olmaması nedeniyle dile getirilenlerin takibi sağlanamamaktadır.!!!
  Belirtilen olumsuzluğun ortadan kalkması ve yapılan ziyaretlerde  ilgililer ile vatandaşların dile getirdiklerinin kamu kurumu tarafından gereğinin yapılıp  yapılmadığının takibi için medya mensuplarına en az bir gün önceden ve mümkün ise bu programların öğleden sonra yapılarak dileyen gazetecinin katılımının sağlanması dileğiyle.
  Cumamız mübarek olsun.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


10.05.2024 05:12:00

Ali Genç

AKSARAY’IN BERKEMAL ASAYİŞİ, KURALLARI TAKMAYANLAR V.S.

AKSARAY’IN BERKEMAL ASAYİŞİ, KURALLARI TAKMAYANLAR V.S.