Pazartesi günü iki ayrı toplantıya katıldım, birincisi Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta’nın basın mensuplarına verdiği kahvaltılı basın toplantısı idi. Diğer ise iki saat sonra Ak Parti binasında Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgı ve İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcının aday tanıtım basın toplantısı idi. Ben önce katıldığım Belediye Başkanı Sayın Nevzat Beyin basın toplantısını sizlere aktarayım. Sonrada Ak Parti İl Binasında yapılan basın toplantısını aktarayım.

       Belediye Başkanımız Ağaçlı tesislerinde bir basın toplantısı yaparak basın mensupları ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda kahvaltı yapıldıktan sonra cemiyet Başkanlarımız birer konuşma yaparak kendisinin yaptığı hizmet ve basınla diyaloğundan dolayı teşekkür ettiler.

      Sayın Başkan ise ana başlıklarla konuşmasında; “ bu bir veda toplantısı değil bilgilendirmedir. Daha 4 ayımız var, yine bir araya geleceğiz. hiçbir şevkimizi kaybetmeden bu süre içinde şehre çalışmalarımız devam edecek. Bu bir bayrak yarışı dün bize görev verenler bugün başka bir arkadaşımıza vermiştir. Partimize bir oy nasıl kazandırırız diye çalışmalarımıza devam edeceğiz.

      Hani bir söz var mahkeme kadıya mülk değil diye, bizden öncede bu görevde bulunan Başkanlar olmuştur. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır, güzel şeylerle anılmaktır. Aday açıklamasında Sayın Başbakanımıza da söyledim ben dava adamıyım vereceğiniz her görevi yapmaya hazırım dedim. Kendileri de bize teşekkür etmiştir, dün nasıl çalışmamıza devam etti isem bugünde kalan sürede işlerimizin başında olmaya devam edeceğiz. Aday olan arkadaşımıza desteğimizi vereceğiz, kendisine başarılar dilerim” dedi.

      Hakikaten kırgınlığının ve küskünlüğünün olmadığını gördüm ve siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu burada göstermiş olduk. Bazı arkadaşlarımız kendisi hakkında güzel şeyler söyledi. Bende kısa bir konuşma yaparak; “ çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz, Aksaray’da ismini taçlandıran tek Başkansınız. Bugüne kadar hakkında yazdığımız bütün yazılarımın arkasındayım. Siyaset uzun soluklu bir iş, yaşınız genç önünüz açık yarın başka bir görev olur bayrağı orada taşımaya devam edersiniz. Aksaray döneminizde güzel hizmetler gördü” dedim. Takiyye değil zaten doğru olanı buydu.

       İkinci toplantı ise Ak Parti il binasında Haluk Yazgı kardeşimin partililerle buluşması idi. Saat 11’de gerçekleştirilen toplantıya yoğun katılım vardı. Salon almadı insanlar dışarıya taştı, güzel bir manzara ve samimiyet vardı.

      İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı bir konuşma yaparak; “ uzun zamandır devam eden adaylık yarışı geçtiğimiz Çarşamba günü genel merkezden gelen bir telefonla bitti. Adaylık yarışında bulunan bütün aday adaylarımıza teşekkür ediyorum yaptıkları seviyeli bir yarışla kırmadan dökmeden süreç bitmiştir. Karar ve takdir Sayın Başbakanımızındır, ona saygımız sonsuzdur. Bize düşen partimiz için çalışarak oy oranımızı daha yükseklere çıkarmaktır.

        İlçe ve Beldelerimizin adayları ise bu ay sonuna kadar tamamlanacak. İlçelerimiz ile ilgili çalışmaları Genel merkezimiz 15 Aralıkta yapacağı çalışma ile bu ay sonuna kadar açıklayacaktır. Kasabalarımız ile ilgili çalışma ise bu hafta sonu yapılacak temayül sonunda belirleyeceğiz” dedi.

       Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgı ise çok güzel giriş yaparak iki önemli cümle ile Başkanlığa hazır olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“ Aksaray-ı marka şehir yapmak için elimden gelen tüm gayretleri sarf edeceğim. Ben Belediye Başkanlığına yabancı değilim. Mesleğim gereği rahmetli babamdan bu yana 15 yıldır inşaat işleri nedeni ile sürekli İmar konusunda gelip gittiğim bir yer. Daha sonra Belediye Meclis üyeliğim esnasında ise bütün birimlerini tanıyor çalışmalarını yakinen biliyorum, Belediye Başkanlığına en hazır aday benim.

       Belediye Başkanlığına MHP ve CHP’den daha hazır bir adayım. Belediyeciliği onlardan daha iyi biliyorum, Belediyecilik bana demden kalma bir görev olacak. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı bir ağabeyim olan Sayın Nevzat Beye de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

       Daha sonra hayırlı olsun tebrikleri kabul edildi. Bizde önce Sayın Nevzat Beyin yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Çünkü yarım kalan projelerini bu süreçte tamamlayacağını söyledi. Pırıl pırıl genç Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı kardeşime de başarılar diliyor Allah utandırmasın diyorum.


4.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray-ı marka şehir yapacağım

Aksaray-ı marka şehir yapacağım