Aslında ben bugün iki haftadır tehir ettiğim Ankara’daki izlenimim olan Milletvekillerinin çalışmaları ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Güncelliğini koruması nedeni ile Turizm çalıştayı ve Aksaray’ın tanıtımı ile ilgili toplantılardan bahsedeceğim. Cumartesi günü Güzelyurt’ta bir Turizm çalıştayı adı altında Ahiler Ajansının bir toplantısı vardı.

       Toplantıya gidecektim desem yalan olurdu, aynı gün Milletvekillerimizin gezileri ve Spordan sorumlu Bakanın ilimize gelmesi nedeni ile arada kaynadı gitti. Bu toplantılara katılımı sağlamak için Milletvekillerinin de geleceği bir güne denk getirmek gerekirdi.

      Böyle bir toplantı yapılıyorsa Güzelyurt’a gidecek basın mensuplarını getirip götürecek araçlar bulundurulmalı. Sadece davet etmekle bu işler yürümez, maddi ve manevi olarak elimizi taşın altına sokmalıyız. Elimizi taşın altına sokmazsak kendimiz konuşur kendimiz dinleriz.

        Gerçi ben bu toplantıya davet falan almadım ama önemli değil. Hiçbir yerde bir satır yazı yâda haber yazmayan kimselere davetiye gönderirseniz bu işte bir yanlışlık var demektir. İlçede böyle bir toplantı yapıyorsunuz, buraya davet ettiğiniz insanların geliş gidişinden tutun medyada duyurulmasına kadar her şeyi düşüneceksiniz.

         Güzelyurt ilçesinin bir Ürgüp olmasını istiyorsak, Belediye Başkanı atak ve sosyal olmalı. Bizim kimse ile kişisel bir problemimiz yok, ama tanıtımda tuttuğunu koparan ve sıktığında suyunu çıkaracak insanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu işler oturduğun yerde bol laf etmekle olmaz.

        Sadece Güzelyurt mu Aksaray ve çevresi ne kadar tanıtılıyor buda çok önemli. Kılavuzumuz bu işi bilenler olmalı, her şeyi ben biliyorum edasında olmak çözüm değil. Kültür ve Turizm Müdür vekili Mustafa Doğan gerçekten sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaş. Zaman zaman kendisi ile oturup konuşuyor ve dinliyorum

      İnanın kendisini dinlerken bir yıl içinde Aksaray-ı dünyada tanımayan kalmayacak zannediyorum. Laf ve konuşmalar çok güzel, ama beni tatmin eden icraatlar yok. Çok bildiğini söyleyen insan çok yanılır. Bende âcizane Mustafa Bey kardeşime az laf çok iş demek istiyorum. Gördüğüm kadarı ile bazı icraatlar sanki Varol’un takibi gibi, bu alandan kendisini çıkarmasını tavsiye ederim.

      İki hafta önce Ankara’da Niğdeliler gecesi yapıldı. Bu geceye Ankara’da olmam nedeni ile bir dostumla katılıp gezdim. Bu tanıtımı Sayın Valimize anlattım, Vali Bey; “ bu tanıtıma Niğde ve Nevşehir’in değil bizim ihtiyacımız var” dedi.  Aynen katılıyorum, bizim daha çok ihtiyacımız var.

      Niğdeliler gecesi nerede ise bütün televizyonlarda verildi. Bizim böyle bir gece düzenlemeye ve tanıtıma neden ihtiyacımız yok? Adamlar elmadan tutun, Patatesine, çileğine kadar ne varsa çuvallarla kasalarla getirmişler sergileyip satış bile yaptılar. Kaç yıldır ilimiz Güzelyurt Alanyurt köyünde çilek yetiştiriliyor daha ilimiz insanları bile bilmiyor.

       O gün Niğde tanıtım sergisini gezerken ne kadar çok zengin ürün çeşitleri ve yöresel yemekleri varımış demekten kendimi alamadım. Aksaray da şu var bu var deyip duruyoruz ama icraata gelince ortada bir şey yok.

       Demek ki kendimiz konuşuyor kendimiz dinliyoruz. İlk defa geçen Aksaray tanıtımını kişilerin şovundan uzak Gezelim Görelim de TRT tanıttı. Tanıtım böyle olur demekten kendimi alamadım, ne bir siyasiyi ve nede bir bürokratı gündeme getirmeden güzel bir tanıtım oldu. Ya biz ne yapıyoruz televizyonda görünmek adına şov olsun diye kim kimi tavsiye ediyorsa onlar önerip çıkarıyoruz. Derdimiz Aksaray değil Ali Veliyi tanıtmak oluyor. İnanın benim ne şöhrete nede tanınmaya ihtiyacım yok, ben bunları aşmışım. Burada mesele Aksaray olmalı ve Aksaray tanıtımda laf yerine icraatlar olmalı.

       Sevgili Turizm Müdürümüz sakın bana kızmadan, daha çok genç ve gayretli. Bu gayretlerini daha da ileriye götürmek istiyorsa istişareyi elden bırakmamalı. Aksaray’ın ufkunu ve tanıtımını açacak güzellikleri bulabilir. Bizler yazarçizeriz, gördüğümüz güzellikleri de yazarız işimiz bu. Sizlerin işi de bu ili layık olduğu şekilde tanıtmak. Bu demek değil ki, size düşmanız yaptığınız her güzelliğin arkasında olacağımızı bilin. Bizler sizin başarınız ve güzel icraatlarınızın olmasını bekliyoruz. Bunlar birer tespit, çok fazla tanıtım göremiyoruz, yapılıyorsa kamuoyunun haberi olmalı ve paylaşmalıyız.


20.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray-ı Çok Lafla Tanıtıyoruz

Aksaray-ı Çok Lafla Tanıtıyoruz