Aksaray’ı 17 Yıl Boyunca Niğdeye Bağlayan Üç Kalın Zincirin 2’sinden Kurtaranlarıda Bilen Saygı Duyan Yok!

                                                               68-Mannheim/Almanya

                                                               ==================

 

   Bilindiği gibi Osmanlı döneminde 1961-1923 arası 59 yıl, Cumhuriyet döneminde ise 1933-89 arası 56 süren ilçeliğimiz 15 Haziran 1989’da TBMM’sinde kabul edilen.

     21 Haziran günü ise Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve 15 Ağustos’da ise ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in dönemin Başbakanı milletin adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve hemşerimiz Mehmet Altınsoy’unda hazır bulunduğu muteşem törenle görevine başlamasıyla fiilen yürürlüğe giren 3578 sayılı kanunla il olmamıza rağmen fiilen tam olyarak ayırılamadık.!!!

        İL OLDUKTAN SONRADA 16 YIL DAHA

NİĞDEYE ÜÇ KALIN ZİNCİRLE BAĞLI KALMAYA DEVAM ETTİK!!!

    İl olmamızdan sonrada Niğde ilinin bizim üzerimizden rantlanması 2005’in sonuna kadar Şeker Pancarı, SSK ve Fakülte ve Yüksek Okullarımızın Niğde Üniversitesine bağlılığı devam etti.

    İLK ZİNCİRDEN 2002 YILINDA ORHAN AYDIN KURTARDI!

      Aksaray ın il olmasından sonra ilçe yapılırken bizim her türlü ticari ve kültürel yönüyle bağlı oludğumuz Konya’ya yerine hiçbir ticari ve kültürel bağımız bulunmayan Niğdeye bağlanmamız hatasındaki hiçbir haklı gerekçesi olmayan ısrarla SSK Dispanserimiz Niğde SSK hastanesine bağlanmıştı.

    Bu irademiz dışında gerçekleşen bağlılık ilimizin efsane siyasetçisi Orhan aydının çabalarıyla Aksaray SSK hastanesinin 2002’de açtırılmasıyla1. Zincirden kurtulduk.

SON İKİ ZİNCİRDEN İSE 2002-2007 ARASINDAKİ  GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ HİZMETLERİYLE EFSANELEŞEN SİYASETÇİLER ARASINA GİREN MİLLETVEKİLLERİ ALABOYUN,AÇIKGÖZ,TOPRAK VE YAŞAR TARAFINDAN ÜNİVERSİTEMİZİN AÇILMASININ SAĞLANMASI VE ŞEKER FABRİKAMIZIN HİZMETE GİRDİRİLMESİYLE KURTULDUK!!!

     Kalan 2 zincirden birisi ise Aksaray Üniversitesinin ilimizin efsane siyasetçilerinin samimi çabasıyla açılmasıyla,Zincirlerden sonuncusu olan Aksaray ı Şeker Pancarı yönünden zorunlu olarak Niğde ye bağlı bırakan Pancar meselesini de özel girişimciye kurdurulan Bal Küpü Şeker fabrikasıyla kıran.

     Aksaray ı Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY) kapsamına girmesini sağlayan 5094 sayılı kanun kapsamına aldırarak 1. Organize Sanayi Bölgesi(OSB) tüm parsellerinin gelen yatırımcılarla dolmasını sağlayan.

     İkinci Organize için ise arsa tahsisi yaptıran, Aksaray-Ankara,Aksaray Nevşehir ve Aksaray-Adana  ve Aksaray- Konya yollarını duble yol haline getirilmesi başta olmak üzere binlerce irili ufaklı yatırımı 2002-2007 yılları arasında gerçekleştilmesini sağlayan.

     Gerçekleştirdikleri hizmetlerle 2007’den geriye gidilerek son 30 Yılda yapılanların toplamı kadar hizmeti bu 5 yılda gerçekleştirerek bu hizmetleriyle Aksaray ın efsane siyasetçileri arasına giren dönemin Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar ın memleketi Aksaray’a ve Aksaray da yaşayanlara Vefasızlık hiç mi hiç yakışmıyor.

     Aksaray ımızın 2002 - 2007 arasında 4,5 yılda gerçekleşen geçmişin 30 yılda alınan hizmetlerinin toplamından fazlasının gerçekleştirilmesinin aksine 22 Temmuz 2007 Seçimlerinden sonra Aksaray ın üstüne ekilen ölü toprağının kaldırılarak tıpkı 2002-2007 arasındaki gibi hakkı olan yatırımlarla hizmetlere yeniden kavuşabilmesi için Vali Hüseyin Avni Coş dan sonra Rutin ve Vasatın dışına çıkılamayan bundan önceki 2 dönemdeki Mülki idarenin.

      Mahalli idarecilerimizle Milletvekillerimizle  tüm idarecilerimizin vefasızlıktan kurtulması Başta Merhum Turgut Özal  Vehbi Çorakçı,Mehmet Altınsoy,Raşit Daldal,Mahmut Öztürk, Medeni Berk,Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak,Ahmet Yaşar .

     Eğitimci Orhan Aydın, Mimar Aslan Tolga ve Merhum Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli,1989’dan bu yana görev yapan mülkiyelilerin yerini dolduramadıkları efsane mülkiyeli Kaymakam Yüksel Özden olmak üzere Aksaray ımıza ve ülkemize hizmet eden tüm hemşerilerimizin hak ettiği şekilde ki saygının gösterilmesi.

       İsimlerinin yeni kurulacak mahalle,Bulvar,Cadde,Sokaklar ile diğer yatırımlarla Yol, Köprü,Çeşme,Aş Evi ile Öğrenci Yurdu gibi Hayır Kurumlarında yaşatılması.

     İsimlerine kürsüler kurulması,bölümler açılması,hayatlarıyla ilgili seminerler ve konferenslar verilmesi,bitirme tezlerinin hazırlanması için gerekenin yapılması ve yapılacak bu çalışmalarla Aksaray ımıza hizmet edenlere Aksaray ın borcunu  en kısa zamanda ödeyerek hiç kimseye borçlu kalınmaması gerekir.

      Unutulmasın ki Yüce dinimize göre hiç kimse kimseye ne iylik yapabilir,nede kötülük,aslında başkasına yaptığımız kötülüğü de iyliğide kendimize yapmış oluruz.!!!

     Bu inançla şu anda Aksaray ın idaresinde bulunan Mülki ve Mahalli idarecilerle siyasetçilerin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının mensuplarının ileride bu makamlardan gittiklerinde kendilerinede hak ettikleri vefanın gösterilebilmesi için onlarında geçmişte ve günümüzde hizmet edenlere gerekli saygıyı ve vefayı göstermeleri.

    Aksi durumunda bulundukları makamlardan her hangi bir sebeple  gittiklerinde,ayrılmak zorunda kaldıklarında veya hak vaki olup bu dünyadan göçtüklerinde kendilerininde aynı vefasızlıkla karşılaşacaklarını peşinen bilme erdemine kavuşarak vefanın gereğini zaman geçirmeden yapmaları dileğiyle.

     Ayrıca lütfen bu memlekette yetişmiş buraya ve ülkemiz ile insanlık âlemine hizmet edenlerin vefat edenlerine 3 İhlas 1 Fatiha okuyarak Ruhlarına hediye edin.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

     Bitti.


27.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Aksaray`ı 17 Yıl Boyunca Niğdeye Bağlayan Üç Kalın Zincirin

Aksaray?ı 17 Yıl Boyunca Niğdeye Bağlayan Üç Kalın Zincirin