Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı´dan Görme Engelli Kardeşlerimizin şöyle ricaları var; Engelliler Koordinasyon Merkezi çok yerinde bir hizmet.Bu hizmetinden dolayı Sayın Haluk Şahin Yazgı ve Beyaz Ay Derneğine teşekkür ediyoruz.Ama;

Kaldırımlarda yürürken çok zorlanıyoruz,çünkü kaldırımlarda sarı çizgilerden başka elektrik ve klima panosu,reklam panosu,ve esnafın sattığı ürünler tüm kaldırımı işgal ediyor.Kaldırımların belli yerleri çok dar ve yüksek. Aksaray´ın hiçbir yerinde biz engelliler için,hayatımızı kolaylaştıracak sarı çizgiler yok.
Tekerlekli sandalye için
rampalar yok,Yaya Geçitleri hissedilir değil.Bu yüzden karşıdan karşıya geçerken çok zorlanıyoruz.
Özellikle de Trafik Lambalarının Sesli olmasını istiyoruz.Bizlerin hayatını kolaylaştıracağınıza inanıyor ve şimdiden Size ve ekibinize teşekkür ediyoruz.

Aksaray´ın en büyük sıkıntısı şehirleşememiş olmak,adı şehir ama kendide şehir mi?Tartışılır.Bu şehirde şehirleşmek istemeyenler var.Hemde inatla.;adam köyden şehre gelmiş ama,köyden gelirken köy hayatını da beraberinde getirmiş.Köyde yaşar gibi şehirde yaşıyor.
Apartman önünde yün yıkayabiliyor.Domates ve Biber Kurutıyor.Salça yapabiliyor.Kapıcı benim çöpümü almasın.Ben aidat filanda vermem diyor.
Bu vatandaş, Aksaray´ın yerlisi imiş, köyden gelmiş fark etmiyor.Apartman yöneticisinin de vay haline?
Uzun Tır araçlarının sokakları ve caddeleri işgal etmemesi için Belediye Yeni Terminal yanında Tır Parkı yapıyor.
Ama benim Tırcı kardeşim maalesef oraya gitmiyor.
Tırını evinin yanına park ediyor.Mahalleler Tırdan dan geçilmiyor.Belediye At arabasını yasaklıyor da,dinleyen kim?Her çöp yanında At arabası,biri gidip biri geliyor.Çöpleri karıştırıp beğendiklerini alıyor,beğenmediklerini ortalığa saçıyor.
Aksaray´da yol ortasında yürümek gelenek olmuş sanki.Aracınızla yol ortasında yürüyen vatandaşa 1 korna çal da bak, başına geleceği gör.
Geçen günlerde Vehbi Bey Caddesinden aracımla seyir halindeydim,Eski Tedaş´ın olduğu sokağa
sola döneceğim,belediye çalışma yapıyormuş,dubalarla yol kapalı,hiçbir diyeceğimiz olamaz ,eyvallah.Devam etmeye çalıştım.Az ileride önümdeki 1 vatandaş otomobiliyle geri geri gelip 2.ci parkı yapmak istiyor.Sabırla bekliyorum.1-2 defa geri geri geldi,baktı ki park olmuyor,vatandaş devam etti ,bende arkasından,Eras iş Merkezine gideceğim soldan,Ekmek kamyoneti yolu kapamış.Korna çaldım.2- 3 kişi yanıma geldi,ne korna çalıyorsun çatladın mı,çıkacağız herhalde bekle dediler,ileri gitmeyip,geri geri gelerek çıktılar. Ben o arada Kamyonetin resmini çektim ,bunu gören şöför ve yakınları yanıma gelerek gerçekten tehditler savurdular.Beni tanıyan 2-3 kişi beni kurtardı.Aksaray´da yaşamanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.Aksaray´da .araç ve yayalar birbirine saygısızlıktan çağ atlamış durumdalar.İnşallah düzelecek?
İnancımız odur ki bu rahatsızlıklar kısa sürede giderilecektir.Salihler şehri Aksaray´ımız hakettiği yeri alacaktır.


5.04.2018 20:03:23

Cemalettin Öztürk

Aksaray´da Yaşam

Aksaray´da Yaşam