Sayın Başkan Tayyip Erdoğan´ın talimatları ile 2019 yılı istihdam teşvikleri destekleri yılı ilan etmesi ile Aksaray ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, BORSA Başkanı Hamit Özkök, İş kur Müdürü Mahmut Aslan ve SGK il müdürü Bilal Akgün tarafından Altuntaş otelde organize edilen istihdamı teşvik destekleme toplantısı yapıldı. Toplantıya Aksaray Valisi Ali Mantı, ilimizin 4 Milletvekili, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldılar. Tabi ben burada katılımcıları tek tek yazacak olursam sayfamı katılımcılara ayırmam lazım.

800 den fazla kişinin katıldığı toplantı muhteşemdi. Neden derseniz burada ilimizin bürokrasisi ve iş adamları burada toplandılar. Konu ise iş istihdamı idi. Neden iş istihdamı işsizliği ortadan kaldırmak için iş adamlarımızın daha çok işsize iş imkanı sağlanması.

Son dönemlerde gerçekten ilimizde işsiz sayısında düşüş olmuştur. Teşvikler, devlet desteği ve iş adamlarımızın istihdamı nerede ise işsiz sayısını minimuma indirmiştir. Borsa başkanı Hamit Öakök´ün dediği gibi Aksaray´da işte var aşta.

Hatta öyle bir duruma geldik ki artık nerede ise çalışacak elaman bulamamaktan şikayet edilmektedir. Hele kalifiye eleman bulmak ise ayrı bir dert. İş arayanlarda çoğu zaman duyuyorum iş beğenmemektedirler.

Toplantıda tertip komitesi adına Hamit Özkök bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra 4 milletvekilimiz birer selamlama konuşması yaptıktan sonra, slayt gösterisine geçildi. Ardından Vali Ali Mantı başkanlığında tertip komitesi iş istihdamı ile bilgiler verdi. ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ilimizin iş hacmini ve işçi istihdamı üzerinde bilgiler verirken, İş kur ve SGK il müdürleri iş adamlarımızı bilgilendirdiler. En önemli tarafı ise bu bölümdü.

Ardından iş istihdamı yapan ne kadar iş adamımız varsa kendilerine teşekkür plaketi vererek onurlandırdılar. Tabi iş istihdamı talebinde bulunulurken iş adamlarımıza da sahip çıkılmalı. Açılacak 2 Organize sanayine de suratla yeni fabrika ve iş adamları teşvik edilmeli. Bunu Sayın Valimiz Ali Mantı´nın başaracağına inanıyorum.

Aksaray´ın kalkınmada 5 iller arasında olması ilimiz için en büyük kazançtır. Bunun sağlanmasında büyük emekler veren eski Milletvekilimiz ve Enerji Bakanımız Ali Rıza Alabuyn´a bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sütaş´ın, Colins ve Birisa´nın ilimize o dönem nasıl kazandırıldığını çok yakından biliyorum. Bu fabrikalar öyle kolay kolay kazandırılmadı. O dönemin Valisi Sayın Selami Altınok ve Alaboyun omuz omuza vererek sessiz sedasız ilimize kazandırdılar.

En büyük zararı ise bir dönem ilimizde valilik yapan Orhan Alimoğlu vermiştir. Algida´nın ilimizden kaçırılmasında çok büyük ihmalkarlıkları vardır. Bir kitap dağıtma furyası ile alınacak 50-100 bin lira bağış için bu fabrika ilimizden kaçırılmıştır.

Israrla Aksaray´a kurmak isteyen yetkilileri Konya valisi ve o dönemim Konya Ticaret Odası Başkanı sade yağdan kıl çeker gibi ilimizden çekmişlerdir. Algida nasıl Konya´ya gittiğini o dönemin Konya valisinden bizzat dinledim ve çok üzüldüm.

Nasıl olsa bu fabrika burada yapılır diye adamlara randevu bile verilmemiş. Önce kitap bağış parasını yatırın ondan sonra konuşalım dendiği için bu fabrika Aksaray´dan Konya´ya kaymıştır. Eğer bu fabrikada Aksaray´a kurulmuş olsa idi bugün ilimizde işsiz olmadığı gibi dışarıdan ilimize işçi gelecekti.

Dolayısı ile ilimize gelecek fabrikalara kolaylıklar sağlanmalı. Mevcut fabrikalarında istihdam yapmaları için teşvik edileceğine inanıyorum. Bu tertibi düzenleyen komiteye teşekkür ediyorum. Umarım bu toplantı amacına ulaşır.


20.03.2019 11:20:39

Erdogan Kaya

?Aksaray´da işte var aşta?

?Aksaray´da işte var aşta?