Bizim hatırladığımıza göre, ilk MİLLİYETCİLİK hareketi CKMP Aksaray Gençlik kolları ile başlıyor, yıl 1967-1968 Ülkücü kelimesi ve MHP henüz yok. Türk milliyetçiliği idealinden hareket ediliyor.

     1969 yılı Adana´da CKMP Büyük Kongresi yapılıyor, çok sert tartışmalardan sonra, CKMP nin ismi Milliyetçi Hareket Partisi oluyor, amplemide Üç Hilal olarak değişiyor.

     Bu değişiklikler olurken Aksaray sakin ve samimiyetle, MİLLİYET davasına sıkı sıkıya bağlı olarak yoluna devam ediyor. Tabi olarakta gençlik kollarının adı GENÇ ÜLKCÜLER´e dönüşüyor, bu bayrak altında,   gençlik toplanıp yürümeye başlıyor.

     Gençlerin önünde, Aksaraylının yakından tanıdığı, orta yaşlı bir TÜRK DELİKANLISI yürüyor, arkasında, 10-15 i geçmeyen her yaştan, her tahsilden gençler yürüyor.

     Bu TÜRK delikanlısı, taksicilik yapan YILMAZ SEÇİLMİŞ. Allahtan başka hiç kimseden korkusu yok. Devletine gelince boynu kıldan ince, milleti için her türlü fedakârlığı yapan, sanki lider olarak, SEÇİLMİŞ YIMAZ.

     SEÇİLMİŞ YILMAZ ve arkasında ki gençlerle Aksaray´a bomba gibi düşüyor. Bu gençleri pek kimse tanımıyor,  ancak önde yürüyen lideri herkes tanıyor, seviyor ve biraz da çekiniyor; bu TÜRK delikanlısı taksici,  hiç kimseden yılmayan,  YILMAZ.

     O günün iki güçlü siyasi kuruluşu olan Adalet Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisinin dikkatini öncelikle YILMAZ SEÇİLMİŞ ve ÜLKÜ kelimesi çekiyor.

     Bu iki partiden, teklifler geliyor,  ancak reddediliyor,  sonra tehditler geliyor, dikkate bile alınmıyor, kızdırmak istiyorlar, kızmıyor, tahrik ediliyor, tahriklere kapılmıyor. Çünkü o bir DAVA ADAMI, sonra koruması gereken ÜLKÜCÜ gençler var. Önce gençler küçümsendi, yer yer de alaya alındı, yılmadan yürüdüler, YILAMAZDI, çünkü onun adı YILMAZ´ dı

     O yılamazdı, yılsaydı arkasında ki ON-ONBEŞ genç, dağılırdı, dağılırsa Aksaray da o dava geriye kalırdı. Türkiye´de ilk üçün beşin içinde olmazdı olamazdı. ÜLKÜ bayrağını en önlerde taşımaz dı taşıyamaz dı.

      YILMAZ SEÇİLMİŞ, dava için bazen işe gidemezdi, ama asla ah vah etmez, işe gittiğinde de aldığı parayı önce gençlerin ihtiyacını karşılar,  kalırsa evinin ihtiyacına harcardı. İnanın onun öz evlatlarından, ÜLKÜCÜ gençler birçok zaman önde gelirdi. Derdi de onlardı, neşeside.

      Yer kebapçı Halil İbrahim´in üstünde ikinci kattaydı, kebap kokusu güzeldi ancak ÜLKÜCÜLER için en iyi yemek, çemen ekmek veya ekmekle helva olurdu,  Keyfine doyum olmazdı.

     Mesele, Milliyetçi Türkiye ve Türkiye´ nin bağımsızlığı idi. Davanın ne olduğunu, Ülkede ve Dünyada neler olduğunu, Türk ve İslam Dünyasının halini, akılda kalacak şekilde anlatan, MEHMET ZEKİ MÜFTÜOĞLU ağabeyimizdi.

     Birbirini seven ve de sayan, sevgi ve saygıda gençlere örnek olan iki lider ve ağabey; YILMAZ SEÇİLMİŞ ve MEHMET ZEKİ MÜFTÜOĞLU. Biri genelde, diğeri yerelde, engin derinliğe, tecrübeye sahipti.

     MÜFTÜOĞLU ve SEÇİLMİŞ yürüdü, arkasından ÜLKÜCÜ gençlik yürüdü, sayı binleri buldu, adı sanı Türkiye de anılır oldu.

     Beyefendi, bütün ülkücülerin bedava avukatı, Aksaray ve baroda ki yılmaz temsilcisi, ihtiyaca binaen Kars´ tan MHP senatör adayı olan, hatta nerede avukatlık hizmete varsa orada olan, önünde ceket iliklenen, yanında katiyen sigara içilmeyen, DAVANIN strateji uzmanı Avukat İBRAHİM GENÇTÜRK ağabey.

     Adalet Partisinin yılmaz bekçisi, BÜYÜK Türkiye sevdalısı,  hep veren hiç istemeyen, misafirperver, yardım sever, milliyetçilerin abisi Avukat SİNAN KALYON.

     Sarrafların piri, mütevazılığin temsilcisi, milliyetçilerin ve ülkücülerin ağabeyi, sabah çaylarının içilerek vatanın kurtarıldığı, öğle yemeklerine de SOFRASININ açık olduğu, kıymetli ağabeyimiz MUSTAFA AKTAŞ.

     Yüzlerce isim sayılabilir, hepsinin de yüreği AKSARAY ve TÜRKİYE için atar, dolaysıyla tamamı birbirini tanısa da sever tanımasa da sonuna kadar sever. Hiç biri diğerinin aleyhinde konuşmaz, konuşana da asla müsaade etmez.

     Başta rahmeti rahmana kavuşan, lider ve vefakâr insan YILMAZ SEÇİLMİŞ´e, avukat SİNAN KALYON´ a, Avukat İBRAHİM GENÇTÜRK ?e, rahmet diliyoruz, inanıyoruz ki, öbür dünyada da, bu dünya da oldukları kadar iyidirler.

     Şu orta yaşlılığın, keyfini süren, günlerini okuma ve ibadetle geçiren, MUSTAFA AKTAŞ ve MEHMET ZEKİ MÜFTÜOĞLU abilerimize de uzun ömürler diler, derin sevgi ve saygılarımızı sunmaktan gurur duyarız.

                                     HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 

 

 


Hasan Şükrü PEREK
9.10.2018 14:00:40
Sayın Gül Engin bir vefa duygusuyla bu azizi insanları yad etmiş ve andınız. O günleri yaşayan başta şahsınız olmak üzere tüm vatan sevdalılarını bizlerde seviyor ve anıyoruz. Teşekkür ederim.

8.10.2018 10:55:26

Rasim Gül

Aksaray´da İnsanlık ve Ülkü Temeli İçin Çalışanlar

Aksaray´da İnsanlık ve Ülkü Temeli İçin Çalışanlar