Dün sizlere İstanbul’da yapılacak “İstanbul Kökleri ile buluşuyor” ismi ile İstanbul’da yapılacak tanıtım günlerinin toplantı detaylarını yazmıştım. Bugünde bu toplantıdaki konuşma ve detaylardan bahsedeceğim. Eroğlu gurup yönetim kurulu Başkanı Sayın Nurettin Eroğlu Sayın Başbakanımız ile görüşmesinde kendisine Sayın Başbakanımız; “ Aksaray’a daha çok yatırım yapın göç olmasın, göçten dolayı Milletvekili sayınızda düştü. Yatırım konusunda Aksaray’ı ekonomik olarak güçlendirirseniz göçü önlemiş olursunuz” dediğini anlattı. Başlığı da Sayın Başbakanın söylediği cümleden aldım.

      Çok verimli geçen toplantıda katılımcılar fevkalade güzel öneriler sundular. Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun’un Aksaray ile ilgili önerilerini dinleyen bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi arkadaşımız bana şunları söyledi; “ Ali Rıza ağabeyi yakından tanımıyordum, insan bu kadar Aksaray sevdalısı olur. İnan tam bir ağabey Aksaray’ın bir ağabeye ihtiyacı var bunu kendisinde gördüm. Eleştirenlerin ona haksızlık ettiğini düşünüyorum, keşke izin olsa da bir dönem daha Milletvekilliği yapsa” dedi. Ben burada yapılan konuşmaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

      Toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Yaşar; “ bu sene İstanbul’da yapmayı planladığımız Aksaray tanıtım günlerinin organizesi Sayın valimiz derneğimize verdi. Bizde bunu bir emir telakki ederek şimdiden işe başladık. Şimdiden başlayalım ki, burada daha güzel olsun. Kısa zamanda organize edilen tanıtımlar oldubittiye geliyor. İstanbul’da Aksaray’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. İstanbul’da 40.600 kişi yaşıyor, hepsine ulaşmamız zor. Bunun için İstanbul’da yaşayan Aksaraylı işadamlarımızı davet ettik. Bazı arkadaşlarımızın işleri nedeni ile katılamadılar. Ama hepsinin kalbi Aksaray için çarpıyor, kendileri tanıtıma sonuna kadar destek veriyorlar. En kısa zamanda komiteyi belirleyerek şimdiden işe başlamamız lazım” dedi.

       ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Ziraat odası Başkanı Emin Koçak da birer selamlama konuşması yaparak geçen yıl olduğu gibi bu yılda tanıtıma destek vereceklerini ve üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını söylediler.

       Toplantıda Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgıda bir konuşma yaparak şunları söyledi; “ İlk defa katıldığım bu toplantıyı çok önemsiyorum. Burada değerli büyüklerimle tanışma imkânı buldum, sohbetlerimiz esnasında kendilerinin Aksaray ile ilgili değerli görüşlerini alarak bunları not ettim. Kendilerinin bundan sonrada verecekleri değerli görüşlerine önem vereceğim. Sayın Başbakanımızın dediği gibi şehirlerimiz kültürleri ile önemlidir, bende bunlara önem vererek güzel hizmetler yapmak istiyorum. Birçok Belediyeden önemli görüş ve projelerinden bilgiler alıyorum. Hazır bir şekilde işe başlamak istiyorum, ilimizi marka şehir yapmak için çalışmalara şimdiden başladık. Seçildiğimizde bu tanıtım günlerine en büyük desteği vereceğiz, ilimizi layık olduğu şekilde tanıtacağız” dedi.

       Son olarak Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun konuşarak şunları söyledi; “ Aksaray çok eski bir medeniyet şehri, İstanbul un birçok bölgesine ismini vermiştir. Burada satış yerine Aksaray’ın tarihini kültürünü taşımalıyız. Aksaray İstanbul’da kökleri ile buluşuyor slogana bana aittir. Gerçekten de İstanbul gerçek kökü ile bu tanıtımda buluşacak. Burada toplanmamız Aksaray derdi ile dertlenmemizdir. Hepimizin derdi memleketimizi en iyi şekilde tanıtmak. İnşallah buraya da mutlaka bir bakanımızı getirerek en iyi şekilde tanıtım yapacağız. Türkiye’nin birçok yerine giden köklerimiz sadece Türkiye’de değil Kıbrıs, Yunanistan gibi birçok ülkede ilimizden göçenlerimiz var. Böyle bir dert ile dertlendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

        Nurettin Eroğlu; “ ben 16 yaşında Aksaray’dan geldim, ama Aksaray toprağında büyüdüm. Colins fabrikalarımızda hep önceliğimizi Aksaraylılara verdik. Dünyada 330 mağazamız var bunların içinde mutlaka Aksaraylı bulabilirsiniz. Bizim kadar dünyada bu kadar mağazası olan başka bir fabrika bulunmamaktadır. Aksaraylılar neler yapabileceğini iş alanında da ispatladık. Colins dünyada Aksaray’ı temsil etmektedir.

      Mısırda bulunan kumaş fabrikamız var, kalitesiz olan kumaşları dışarda, kaliteli olanı ülkemizde üretiyoruz. Mısırdaki fabrikamızın daha kalitelisini Aksaray’da kurmayı planlıyoruz. Şuanda Aksaray’daki fabrikamızda 800 kişi çalışıyor, fabrikamızın inşaatı bittiğinde 1500 kişi çalışacak.

 

      Yeni fabrikamızın yanında kumaş fabrikası da kurmayı düşünüyoruz. Sayın Başbakanımızla görüştüğümde bana “Aksaray’a yatırım yap Aksaray’ın nüfusu düştü milletvekili sayısı da düştü. Buraya daha çok yatırım yapın göç dursun” diye Aksaray için bana tavsiyelerde bulundu. İstanbul’da dev inşaatlarımız devam ediyor, bu inşaatlarımız İstanbul’un bir numaralısı” dedi


10.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray`a yatırım yapın göç vermesin

Aksaray?a yatırım yapın göç vermesin