Aslında bugün Tıp Fakültesi ile ilgili bir yazıyı kaleme alacaktım, ama ani gündem değişimi yazımın gündemini değiştirdi. Ama ben yazımın sonuna Tıp Fakültesi ile ilgili düşüncelerimi ilave edeceğim. Aksaray tarihinde belki de ilk defa seçim hükümetinde 2 bakanlık bulurken, birde fahri hemşerimiz Sayın eski Valimiz Selami Altınok İçişleri Bakanı olması 3 bakanımız oldu diyebiliriz. Başbakanın iç Anadolulu olması ve kendisine yakın gördüğü bölge isimlerini Bakan olarak atadı. Temennimiz yeni seçim sonrası da bir bakanımızın olması.

     Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına eski Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyunun getirilmesi, yine Gümrük ve Tekel Bakanlığına hemşerimiz Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı getirildiler. Bu arada daha iki gün önce görüştüğüm Selami Beyin eşi Gülhan Hanımefendi ise bana şunları söylemiştir: ?Eşim de ben de Aksaray´ı ve Aksaray´daki dostlarımızı hiç unutmayacağız. Aksaray bizim memleketimiz ve çok seviyoruz... Selamlar...? bu cümleler ne anlama geliyor biz Aksaraylıyız. Demek ki Selami beyi kendi hemşerimiz olarak görebiliriz.

       Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun bana göre yerinde bir atamadır. Getirildiği Bakanlık belki de adamını bulmuş durumdadır. Bakanlık ile ilgili hem branşı, hem komisyon Başkanlığı döneminde yakın çalışma içinde olması bu bakanlığa yabancı olmadığını göstermektedir. Tabi durup dururken kimseyi buraya Bakan olarak atamazlar, Sayın Başbakan Davutoğlu ile ilgili yakınlığı bunu göstermektedir.

        Sayın Alaboyunu yakinen tanıyan birisi olarak, bu bakanlıkta kısa bir dönemde olsa başarılı olacağını tahmin ediyorum. Bu kısa sürede de inşallah şu Elektrik konusundaki şikâyetleri en kısa zamanda giderecektir.

       Sıcağı sıcağına arayıp görüştüğüm Alaboyun: ? dualarınızı esirgemeyin, Sayın Başbakanımız arayıp görev tevdi ettiler ve bende kabul ettim. Aksaraylı hemşerilerim bizden destek ve dualarını esirgemesinler. Aksaray´a Tıp Fakültesi hayırlı uğurlu olsun hepimizin bu konuda bir gayreti olmuştur? dedi.

      Sayın Alaboyun Milletvekilliği dönemimde hep şunu söylemiştir; ? Bakanı olmayan bakanı olmuyor? diye. Keşke kendisine vekilliği döneminde bir Bakanlık verilse idi. Ama şunu söyleyebilirim, eğer tekrar aday olur seçilirse bundan sonra Bakanlık çığırını açmış oluruz.

        Cenap Aşçı ise uzun zamandır geldiği Bakanlıkta hem Genel Müdür kısa sürede Müsteşar olarak çalışması nedeni ile buraya yabancı olmadığını ve isabetli bir tercih olduğunu söylemek gerekir. Selami Bey içinse zaten söylenecek bir şey yok, yıllardır bakanlık içinde görev yapmaktadır.

      Tabi Bakan kadar forsu ve görevi olan Ak Parti Gurup Başkan Vekili İlknur İnceöz de bir başka Bakanımız olduğunu da unutmamak lazım. Yani bizim şimdi 4 kırmızı plakamız oldu diyebiliriz.

       Her 3 Bakanımıza da başarılar diliyorum, Aksaray´a da hayırlı uğurlu olsun.

                                    Tıp Fakültesi hayırlı olsun

       Uzun süredir Tıp Fakültesi ve Hastane konusu nerede ise yerel seçime dönüşerek 7 Haziran seçimlerinde seçim malzemesi yapıldı. Yapıldı yapılmasına da, şimdi önümüzdeki 1 Kasım seçimlerine ne tür malzeme ile çıkılacak?

      Ben şahsen Tıp Fakültesi konusunda şunu diyorum, bilimsel olarak gereksiz. Siyaseten bakarsanız gerekli gibi görünüyor. Aksaray kamuoyu Tıp Fakültesini ne için istediğini bildiğini de bilmiyor. Bilinen Tıp Fakültesi olursa hastanesi açılır bizde tedavi oluruz. Bunda yanıldıklarını Sayın Rektör Şahin açıkladı Tıp Fakültesi Hastanesi düşünmüyoruz diye.

      Şimdi neye gerekli anladınız mı? Bunu siyasi malzeme yapanlar ne elde etmiş oldular? Sadece Aksaray´ın Tıp Fakültesi var demekten başka. Ben işin başından belli bunu bildiğim için bir getirisi olmaz demişimdir. Ha şunun için iyidir, uzun yıllar sonra eğer Hastane olurda donanımlı hocalarda ilimize gelirse kamuoyu da yararlanır diye düşünüyorum.

      Hani ilçeler Yüksekokul istiyorlar ya, yüksekokul açıldı öğrenci bulamazsan barınma yeri temin edemezsen Yüksekokul neye yarar? Aynen buda onun gibi bir durumdur.

     Ha şunu söyleyim burada Ak Partinin tüm organları Tıp Fakültesi için bir gayret içinde oldular. Tahminime göre son yumruk Gurup Başkan Vekili İnceöz tarafından vuruldu. Ama Ak Partinin bütün organları ve seçilmişleri konu ile ilgili gayret ve çalışma içinde oldular. Şimdi merak ediyorum muhalefet hangi malzemeyi seçim malzemesi yapacak.


30.08.2015 15:22:22

Erdogan Kaya

Aksaray´a üç Bakan

Aksaray´a üç Bakan