Gözleri olup ta siyasi taassupla görmeyen, kulakları olup ta aynı gerekçe ile işitmeyenlere şamar gibi olan somut cevaplara geçmeden önce bu güzel başarıları sağlayan ilimiz sağlık camiasının çatısını oluşturanları kısaca bilmekte fayda var;

                Aksaray Sağlık İl Müdürü Dr. Cengiz Kılıçaslan´ı Hastane başhekimliğinden bu yana samimiyetiyle ve bu samimiyetiyle elde ettiği başarılarını,  göreve birlikte geldiği kurmay heyetindeki arkadaşlarından Hikmet Büyük Kışla ´yı 15 yılı aşkın zamandır tanırken diğer kurmay heyetini ise görevlerine başladıklarından bu yana çalışmalarını takip eden olarak  samimiyetlerini yakından takip edenim.

  Mide Küçültme ameliyatları başta olmak üzere  cerrahide bir çok barısıyla bilinen ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrah Prof. Dr. Namık Özkan ile Aksaray Araştırma Hastanesi Başhekimi olan ilimizde  kalp ve damar konusundaki bir çok ilkleri gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl´ün kendi branşlarındaki samimi çabalarıyla hem birer hekim hem de yönetici olarak dertlerine deva oldukları hastalarına vermeye vesile oldukları şifalarıyla kamuoyu ile birlikte biz medya mensuplarının da geneli tarafından bilinen ve taktir edilen ikisamimi yönetici.

  Asü Araştırma Hastane Müdürü Metin Güzel ise kamuoyu tarafından mütevazılığıyla, sempatikliğiyle bilinen samimi ve tecrübeli bir sağlık emekçisi olmasının yanında birlikte çalıştığı  arkadaşları da bir birinden samimi gençlerden oluşuyor.

 AKSARAY ARAŞTIRMA HASTANESİNDE EN AĞIR KALP VE DAMAR  CERRAHİSİ VE BEYİN AMELİYATLARININ YAPILMASI VE YOĞUN BAKIMLARIN ARTTIRILMASIYLA SEVKLER DURDU!!!

   Daha önce neredeyse Apandisit ameliyatı dışındaki hastaların tamamına yakını çevre illere sevk edilirken sağlıkta dönüşümün ilimizde de Milletvekilleriyle teşkilatlarında desteğiyle en iyi şekilde uygulanmasıyla bu çerçeve de yapılan makine ve ekipman ile bina yapımı ve uzman hekim atanmasıyla ilimizde anjiyodan başlanarak en ağır kalp ameliyatları ile beyin ameliyatları da dahil akla gelebilen tüm ameliyatların yapılabilir hale gelmesiyle ve yeterli yoğun bakım üniteler ininde oluşturulmasıyla başka illere sevkler özel istekler dışında hızla azaldı.

LÜTFEN 2002´NİN AKSARAY DEVLET HASTANESİ İLE 2018´İN ARAŞTIRMA HASTANESİNİN HER YÖNÜYLE GELDİĞİ SEVİYEYİ HER TÜRLÜ TAASSUPTAN KURTULARAK AKLINIZLA DEĞERLENDİRİN!

    2002´de ve daha önce ve yine yakın zamana kadarki başarılan bir orta başlık altında belirttiğim önemli yatırım ve teknik araçlar ile atamalara kadar Aksaray devlet hastanesinin imkansızlıkları nedeniyle neredeyse Apandisit Ameliyatı dışındaki hastaların tamamı çevre illere sevk edilirken şu anda civar iller başta olmak üzere Türkiye´nin bir çok yerinden hastalar  bizim hastanemize tedavi  için geliyorlar.

   Bundan sonrasını ise bu gün (09.10.2018) Sağlık il Müdürü Dr. Cengizhan Kılıçaslan tarafından düzenlenen Medya bilgilendirme toplantısında anlattıklarından öğrenelim;

     Yeni odalarının tamamına yakını tek yataklı olan modern yeni 400 yatıklı hastaneye 29 Ekim tatiliyle birlikte taşınma işlemi tamamlanacak 30 Ekim günü birkaç branş ile hizmet dışındaki tüm sağlık hizmetleri burada verilmeye başlanacak.

   7/24 HİZMET VEREN HASTANE GİBİ SEMT POLİKLİNİĞİ

   2018 yılı Mart ayından itibaren hasta kabulüne başlayan Hayırsever hemşerimiz Muzaffer Çakır tarafından yapılarak bağışlanan Semt polikliniği 24 saat acil servis, diş kliniği ve beş branşta Fatih Mahallesi ve bölgede yaşayan halkımıza kesintisiz sağlık hizmeti verilmektedir.

           İçerisinde röntgeni, tıbbi laboratuvarı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunan semt polikliniğinde açıldığı günden itibaren yaklaşık 48500 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir.

İLÇE HASTANELERİ BÖLGEYE YETER HALE GETİRLECEK ŞEKİLDE DONATILLIYOR

   Eskil Devlet Hastanesi Acil Ek Hizmet binasının yapımı tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

    Aynı dönemde girişimlerimiz sonucunda hastanemiz ?C? rol grubu seviyesine yükseltilmiş olup bu sayede ilerleyen atama dönemlerinde Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi gibi uzmanlık branşlarında atama yapılabilecek seviyeye ulaştırılmıştır.

      Mayıs ayında temeli atılan Ortaköy Devlet Hastanesi Diyaliz Ek Hizmet Binasının yapımı tamamlanmak üzere olup önümüzdeki süreçte ilçe ve çevresinde yaşayan halkımıza hizmet sunmaya hazır hale getirilecektir.

Tüm ilçelerimize ek laboratuvar testleri ve diş röntgenleri gibi birçok tıbbi cihaz alımları yapılmıştır. Ayrıca hastanemizin taşınması ile birlikte ihtiyaç duyulmayan tıbbi cihaz ve malzemeler, ilçelerimize ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır.

KÖYLERDEKİ 76 SAĞLIK EVİNİN TAMAMININ PERSONELİ EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ

   Son atamalarla birlikte köylerimize hizmet vermekte olan toplam 76 Sağlık Evlerimizin, tamamının personel eksiklikleri tamamlanmış olup, binalarımızın bakım ve onarım ihtiyaçları da planlı şekilde giderilmektedir.

 İL MERKEZİNDEKİ 112 ACİL İSTASYONU 17´DEN 19 ÇIKATILDI

   112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında il merkezinde bulunan 17 olan istasyon sayısını 19 a, 200 olan personel sayısının 270 kişiye çıkartarak ambulans ihtiyacı bulunan vakalara ulaşım süreleri kısaltılmıştır.

     Yeni 112 ASH istasyonları planlaması devam etmekte olup önümüzdeki süreçte vakalara ulaşım süreleri daha da kısaltılacak ve kalite standartları arttırılmaya devam edecektir.

 İlimizin geçiş güzergâhında bulunması nedeni ile trafik kazaları sıklıkla yaşanmakta olup özellikle toplu taşıma araçlarında yaşanan bu kazalara hızla müdahale edilmesi amacıyla 112 Acil sağlık hizmetleri istasyon sayıları büyük önem taşımaktadır

KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA EĞİTİMİNDE TÜRKİYE GENELİNDEKİ 64.SIRA ?DAN 19. SIRAYA İNİLDİ

   Sağlıklı yaşam merkezi içerisinde bulunan KETEM birimi ve Mobil KETEM tırı ile bütün köylerimizde dâhil olmak üzere halkımızın tamamını kapsayacak şekilde tarama faaliyetleri yürütülmektedir.

    KETEM taramalarında 64. Sırada bulunan ilimiz son bir yıldaki tarama faaliyetleri sonucunda Ülke genelinde 19. sıraya yükselmiştir.

E REÇETEDE %97´LATÜRKİYE GENELİNDEİLK 3´ÜN İÇİNE,ORGAN BAĞIŞIYLA İSE 79´DAN 19. SIRAYA!!!

     E-reçete oranlarımızı %80 ler seviyesinde iken yapılan çalışmalar sonucunda %97 seviyelerine çıkartarak ülke genelinde ilk üç seviyesine, Organ bağışı sıralamasında 79. sırada bulunan seviyemiz son dönemdeki çalışmalar ile birlikte ülke genelinde 19.sıraya yükselmiştir.

     Görmeyen gözlerin görmesi, duymayan kulakların ise duyması ve yapılan hizmetlerin kalitelerinin yeni Hastanemiz ve bu Hastaneye taşınılmasıyla boşalacak mevcut sağlık kampüsündeki binaların en iyi şekilde değerlendirilmesiyle insanlarımıza hak edilen daha yüksek standartlı hizmetlerin verilmesinin sağlanması dileği emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum.

   Gözleri ve kulakları olanlarında bu gerçekler karşısında yapılanları siyasi taassupla yok sayma duymama ve görmeme yanlışından vicdan muhasebesiyle kurtulmaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


10.10.2018 10:59:17

Ali Genç

Gökten Zembillemi İndi?

Aksaray´a Sağlıkta Hizmet Verilmiyorsa Bunlar Gökten Zembillemi İndi?