Pazar’dan devam.

    Mutlu Türkiye ve Mutlu Aksaray’ımızın geleceği için ihtiyaç olan hizmetleri gerçekleştiren Merhum Altınsoy birlikte Vilayetlik Kıvılcımını birlikte yaktığımız ve  hedefe ulaşıncaya yapılan aşağılamalara,azarlamalara rağmen yılmadan kadar birlikte 2 yıl azimle istikrarlı bir şekilde takip ettiğimiz dönemin Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin ölüm yıl dönümlerinde.

   Aksaray’ımızın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızda en büyük payın sahibi iki dönem Devlet Bakanlığı yapan, ilk devlet Bakanlığında Çıkarttığı Diyanet İşleri Teşkilat Kanunuyla Camii imamlarını ve Müezzinlerini ianeden kurtararak onurlu birer devlet memuru olmasını sağlayan,Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ilk Belediye Başkanı.

      Belediye Başkanlığı bu dönemde başkentimizin kara bahtını gerçekleştirdiği hizmetleriyle ak eden merhum Mehmet Altınsoy’un ölüm yıldönümlerinde yaptığım haberler ve yazdığım köşe yazılarıyla gündemde tutmaya,Aksaray’ın yeni nesillerinin onu bilmesini ve unutmamalarını sağlamaya çalışıyorum.

 24 ARALIKTA MEHMETALTINSOY, RAŞİT DALDAL, MAHİR SÜDEMEN VE İSMAİL BAYSAL’I BİRLİKTE ANDIK

    1994’ün 24 Aralık tarihinden itibaren can dostum, kardeşim ve meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’yi,2008’den itibaren merhum Mehmet Altınsoy’u anmak için yaptığımız anma gününe ilk defa  Gazeteci-Yazar Mahir Südemen hocamı ve Raşit Daldal’la  birlikte İl Genel Meclisimizin ilk başkanı İsmail Baysal Ağabeyide, Ömer kaşif Nalbantoğlu,Ortaköylü Hacı Ali Paşa,Vehbi Çorakçı,Medeni Berk ve Arif Yavuz Hocamıda anıp dua ettik.    

HEM AHDE VEFANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİREBİLMEK HEMDE YENİ HİZMETLERİN TEŞVİKİ MAKSADIYLA MİLLET İÇİN ÇALIŞANLARIN İSİMLERİ ESERLERDE YAŞATILMALI

      Aksaray’ımız ve Türkiye’mizin birinin bin edilmesi için ömürlerini bu hizmetlerin gerçekleştirilmesiyle geçiren Vehbi Çorakçı, Aksaray’ımızın 1. ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan kanunu teklif eden Büyük Millet Meclisi Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Atatürk’le Vehbi beyin tanışmasına vesile olan Halide,Edip Adıvar ve eşi Doktor Adnan Adıvar ve Kanunun kabul edilmesi esnasında Aksaray’ın vilayetliğinin Demiryoluyla taçlandırılmasını isteyen dönemin Burdur milletvekili Soysallı İsmail Bey.

    İkinci ilçelik esaretinden kurtulmazı sağlayan dönemin Başbakanı 8. Cumhurbaşkanımız milletin adamı Turgut Özal.

    Vilayet olmamızda en büyük payın sahibi olan Mehmet Altınsoy,Vilayet kanunun TBMM’sine gelmesinden sonra dişini tırnağına takan dönemin ANAP Grup Başkan Vekili  Raşit Daldal.

    Ömrünü milletimizin birlik ve dirliğiyle Aksaray’ımızın birinin bin etmesiyle geçiren İl Genel Meclisimizin birinci Başkanı İsmail Baysal ve  birlikte Vilayetlik kıvılcımını yakıp,kanun çıkıncaya kadar azimle çalıştığımız  meslektaşım,can dostum Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ve dönemin İç İşleri Bakanı Abdul Kadir Aksu.

     Bayındırlık Bakanlığı döneminde Mamasun Barajının yapılmasını başlatan, Uzartık Çimeli köyünü yaşadığı Urumdüğün mağaralarından çıkartarak günümüzün modern Topakkaya’sının temeli olan modern yerleşim birimini kurarak hemşerilerini buraya taşıyan.

    Başbakan yardımcılığına geldiğinde ise Aksaray’ın il olması çalışmalarını da başlatan, fakat ülkemizin alnındaki kara leke olan Kanlı 27 Mayıs ihtilalı nedeniyle bunu başaramayan Medeni Berk.

     İlimizin efsane siyasetçilerinden döneminde Aksaray’ın birinin bin olması için canını dişine takan ve başarılarına başarılar katan Mahmut Öztürk, Kendileri milletvekili olamamalarına rağmen Eğitimci-Yazar Orhan Aydın Beyin ANAP il Başkanlığı ve Mimar Aslan Tolga Beyin DSP il başkanlığı döneminde tabiri caiz ise Aksaray’ımıza hizmetleri yağdırmaları.

      Üniversitemizin kuruluşunun sağlanması için perde gerisinde hizmet eden dönemin YÖK Başkan yardımcısı hemşerimiz Profesör Ethem Tolga.

     2002-2007 arasında  nicelik ve nitelik bakımından çok yüksek derecedeki hizmetleriyle efsane siyasetçiler arasına giren Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’da her vesileyle gündemde tutulmalı.

      Aksaray’ımıza yapılacak kamu ve özel teşebbüs eserleriyle,yeni kurulacak mahalle ve semtlere isimleri verilerek yeni nesillerin hem bu güzel hizmetler gibi birimizi bin yapacak hizmetleri yapmaları için teşvik edilmeleri,hemde ahde vefanın gereğinin yapılması şarttır.

      Mutlu Aksaray ve Mutlu Türkiye için gerekenlerin ilgili ve yetkililerce yapılması, yaptırılması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


21.02.2013 00:00:00

Ali Genç

AKSARAY VE TÜRKİYE`NİN MUTLULUĞU İÇİN HİZMET EDENLERİ HER VESİLEYLE ANIYORUM!

AKSARAY VE TÜRKİYE?NİN MUTLULUĞU İÇİN HİZMET EDENLERİ HER VESİLEYLE ANIYORUM!