Başlığımızda ki Aksaray ilinde birlik ruhu varmı sorusuna, Ak partiyi yönetenler yüksek sesle var diyecekler. Muhalefet partilerinin yöneticilerine sorduğumuzda kesinlikle yok diyecekler. Aynı soruyu kamu kurumu niteliğinde ki sivil toplum örgütlerine sorduğumuzda, sanıyorum ortama göre cevap vereceklerdir. Çünkü onlar diplomatik cevap vermeye alışmışlar da ondan.

Diplomatik cevap doğrumu asla doğru değil. Diplomasi dili devletlerarasında kullanılan bir dildir. Arif olan anlasın demek istenir. Bizim gibi orta ölçekli bir ilde kırmadan dökmeden samimiyet çerçevesinde belgelerle doğrular anlatılmazsa kimse görevini manasıyla yapmış olamaz.

 Aksaray’da birlik ve beraberlik ruhu ve ülküsü varmı diye halka sorulduğunda, tahminim yok sonucu çıkacaktır. En doğrusu bizce bu cevaptır. Halkımız ariftir, her şeyi vidanı ile ölçerek tarttığı için yanılma payı son derece düşüktür. Madem her harekette halk için yapılıyorsa iktidarının da muhalefetinin de, bürokrasinin de bu sese kulak vermesi, bu sese önem vermesi gerekmez mi?

Birlik, beraberlik sağlandığın da Aksaray da hizmetler artar, özellikle bürokratlar ve Sivil Toplum Örgütleri daha verimli çalışırlar mı, halkımız daha mutlu olur mu elbette hizmetler artar, halkımız daha mutlu olur. Peki, neden arzulanan birlik ve beraberlik bir türlü sağlanamıyor?

Birlik ve beraberliğin bir numaralı sorumlusu, iktidar partisinin temsilcileri ile muhalefet partilerinin

Temsilcileri değil mi? Bu temsilciler, yetkililer birlik olmadığı için özellikle üst düzey yetkililerin

inisiyatif kullanmadıklarını bilmiyorlar mı? Dolaysıyla vatandaşın ışının aksadığını bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar, lakin kişisel düşüncelerinden ne yazik ki bir türlü kurtulamıyorlar vesselam.

İlimizde ki İl Müdürleri, şube müdürlerine neden yetkinizi sonuna kadar vatandaşın lehine kullanmıyorsunuz diye sorduğumuzda, bize göre biri yap diyor, öbürü yapma diyor bende arada kalmak ve müfettişe ifade vermek istemediğim için kullanmıyorum diyeceklerine adım gibi eminim.

Aksaray İlinde devlet ile hükumeti, Ak partiyi, diğer partileri ve Sivil toplum örgülerinin yönetenler, saygı, sevgi ve samimiyet çerçevesinde, açık kalplilikle durumunuzu bir değerlendirseniz olmaz mı? Sizler yetkililerin arkasında samimiyetle durmazsanız bu insanlar yönetimlerinde RİSK alarak çalışabilirler mi? Hizmetler artmazsa, Aksaray halkı nasıl huzurlu ve mutlu olacak?

                                                                         Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


7.11.2019 14:02:00

Rasim Gül

Aksaray ilinde, birlik ruhu var mı?