Nihayet Aksaray beldelerinden sonra ilçelerde belli oldu. Beldelerde bir yerde tahminim tutmadı, ilçelerde de Ortaköy’de tahminim tutmadı. Tabi Ortaköy’de de tahminimde doğru idim. İki aday üzerinde durmuştum, bir nedenden dolayı Bekir hocam olmayabilir diye düşünüyordum. Olmaz şeklinde değildi, yani benim biraz ağırlık olarak Halil Demir olabilir olmazsa Bekir Tekcan olur diye düşünüyordum.

      Listelerin belli olmasından 15 dakika sonra bilgi sahibi oldum ve Feyste paylaştım. Ak Parti neden adaylarını geç açıkladı diye düşünenler iktidar partisinin adaylarının çok olmasını göz ardı ediyorlardı. Her zaman iktidar partileri mahalli seçimlerde sıkıntı yaşarlar. Aday adaylarının çokluğu onlarda sıkıntı yaratır.

       Aday adaylarının hepsi kaliteli insanlardır bunu iyi kötü diye ayırmak çok yanlış olur. Burada seçimi kimlerle kazanabiliriz bunun neticesine bakılıyor. Bir başka konu ise kimlerle partiye üç oy beş oy fazla getiririz kriterlerine bakılıyor.

       Bunun dışında diğer aday adayları ise bazen küsüp başka partiden aday oluyorlar. Kimisi de bir kızgınlık ve hırçınlıkla başka adaylara destek vermek istiyorlar. Aslında en çok yanlış olanda budur. Siyaset kısa vadeli değildir, siyaset uzun soluklu bir yoldur. Herkesi aday yapamayacağına göre bunlardan birisi aday olacaktır. Peki, kendisi aday olsa idi, diğer adaylar başkalarını desteklese idi acaba ne düşünürdü diye düşünüyorum.

       Burada aday olan arkadaşlar ise seçim yarışının bittiğini dikkate alarak diğer adaylarıkucaklayarak nefislerine basıp kol kola olmanın yollarını denemeliler. Onları tahrik edecek davranış ve ifsattan uzak durmalılar. Taraftarlarını dasükûnet ve itidal tavsiye ederek tahriklerden ve çaka yapmaktan kaçınmalılar.

      Bu seçimler senin adayım benim adayım meselesini aşmıştır. Aday kim olursa olsun Sayın Başbakanımıza destek olma zamanıdır. Dostlara güzel mesaj vermek, düşmanlara da ders verme zamanıdır. Sen ben meselesi bir tarafa bırakılmalıdır, ülkemizin istikrarı ve geleceği çok önem arz etmektedir.

      Ben buradan kendi feysimde ilk önce yazdım ama bir kez daha adayları yazmak istiyorum. Belki duymayan ya da görmeyen olabilir.

       Ortaköy:  Bekir Tekcan

       Eskil: Niyazi Alçay

       Gülağaç: Faruk Teymen

       Güzelyurt: Ünal Demircioğlu

      Sarıyahşi: Fatih Ünsal

     Ağaçören: Tuncay Atak

       Aday olan ve olmayan arkadaşların tamamını tanıyor ve bir muhabbetim var. Genel Merkez son olaylardan sonra biraz daha ince eleyip sık dokuduğu kanaatindeyim. Bundan dolayı gecikmiş olabilir.

      Güzelyurt ilçesine yeni aday olan Ünal Demircioğlu kardeşim Ankara’dabürokraside deneyimi olan bir arkadaş. İller Bankasında çalışan bir arkadaş Güzelyurt ilçesine güzel hizmetler yapacağını düşünüyorum ve isabetli bir karar olmuştur.

      Eskilde ise bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapan Niyazi Alçay doğru bir karar. Eskilin bütün yaylaları kendisini seviyor ve çok çalıştığını söylüyorlardı, olması idi yazık olurdu.

       Sarıyahşi adayı Fatih Ünsan MHP’den Ak Partiye geçti, ama herkesi kucaklayan bir Başkandı. Aslında o hiçbir zaman Ak Partiden kopmamıştı.

 

Gülağaç’ta Faruk Teymen çok zor şartlarda Gülağaç’ın altyapı problemini halletti. Halende çalışmaları devam ediyor, bunu şehre kabullendirdi. Ortaköy’de Bekir hocam kamuoyu tarafından sevilen bir kişi seçimi kazanmama gibi bir endişenin olmadığını düşünüyorum. Ağaçören’de halkın adamı olan Tuncay Atak iyi bir partili halkın sevdiği bir isim. Hemen hemen hiçbir ilçede seçim kaybedecek adaylar gösterilmedi. Hepsine başarılar diliyorum.


4.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray ilçe adayları hayırlı olsun

Aksaray ilçe adayları hayırlı olsun