İllerde, başta asayiş ve güvenlik ile sağlık hizmetlerinden sorumlu; İl Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüğü bütün birimleri ile başarılı ise bu iki kurumun çalışmaları ve becerileri o ilde, mutlu bir şekilde yaşanılabilir anlamı taşır.

Aksaray’ımızda adı geçen il müdürlüklerimizde, nöbet değişimi oldu, gidenler gitti yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Esas olarak bizim konumuz gelenler gidenleri arattırır mı, arattırmaz mı? Siyasetin ve valimizin tecrübelerine baktığımızda gelenlerin daha başarılı olması gerekiyor şayet siyaset siyasi hırslarına kurumları alet etmezlerse.

Bingöl’e müdür olarak giden sevgili müdürümüz Ali Karabağ insanları gayet iyi anlayan, karşılaştıkları insanlardan bir cacık olup olamayacağını gayet iyi bilen, siyasetin söylediğini ve söylemediğini bile gayet iyi sezen, vatan ve millet sevdalılarına kalbinde özel bir yer açan değerli bir emniyetçi idi.

Yeni Emniyet müdürümüz Murat Kolcu; 1968 senesi Çanakkale doğumlu, 1982 senesinde Polis Kolejini, 1990 senesinde Polis Akademisini bitirmiş, İlk olarak Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesinde 1990-1994 yıllarında 4 yıl görev yapmış olması Aksaray’ı tanıma da acemi olmadığını gösteriyor.

 Murat Kolcu müdürün, idari birikim ve tecrübesinin, ilimize büyük katkılarda bulunacağına, yeterli destek olunur yerli yersiz köstek olunmazsa yürekten inanıyoruz. Bu günden itibaren altı ay içerisinde aksayış ve özellikle şehir içi trafiğinde nelerin olup olmayacağını göreceğiz.

Bize göre Aksaray’da ciddi boyutlara ulaşmış uyuşturucu kullanımı ile biz vatandaşları çileden çıkaran, nerelere park edilir, nerelere edilmez, iki, taraflı park ederek iki arabanın geçeceği yolları tek şeride indirmenin önlenmesinde, köşe başlarına özellikle ilçe ve kasaba dolmuşlarının park etmesi ne yazik ki yıllardır önlenemedi. Üçüncü olarakta nişan, düğün, sünnetlerde konvoy halinde şehir trafiğini felç eden durumun, mahalle aralarında yolları kapatarak, nişan, düğün, sünnet yapma alışkanlıklarının bir türlü önüne geçme gibi medeni cesareti kimse gösteremedi.

İl Sağlık müdürümüz Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ 1974 yılında Aksaray’da doğmuş, ilk, orta, lise öğrenimini Aksaray’da, tip fakültesini Konya’da bitirdikten sonra, Konya, Karaman, Artvin de görev yaptıktan sonra, Aksaray’a İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kerim Yeşildal’dan önce Eskil, Ortaköy ilçelerinden sonra Devlet hastanesinde başhekim ve İl sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulunan, Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan günde 24 saat çalışarak bütün sağlık birimlerini, halka hizmette, en iyi noktalara getirmesini ekibiyle birlikte becermiştir.

Yeni il Müdürü’müz de idarede deneyimli ve birikimli olduğuna göre elbette, görevi aldığı yerden daha yukarılara götürecektir. Öncelikle, hastanemizin ve ilimizin dile düşürülmesini ve de müdürünün kelepçelenmesini yerli ve ulusal basına vererek hastanemizi ve özellikle Aksaray’ımızı küçük düşüren hücre mensuplarını bularak, bir daha böyle işlerin yapılmasını önlemesi gerekiyor.

Kerim Yeşildal’ın eksik olan bütün birimleri, siyasi irade ile birlikte açarak vatandaşlarımızın Çevre illere gönderilmesini de bitirmesi beklenmektedir. Ne yazik ki şu anda hastanede ciddi doktor açığını kapatmak için ne gibi çalışma yapıldığını bilmiyoruz. Umarız ki en kısa zamanda iktidar mensupları, özellikle doğum doktoru eksiğimizi tamamlarlar.

Özetle Kerim Yeşildağ müdürümüzün başarılı olması için sağlık sektöründeki birliği beraberliği sağlaması, işi gücü fitne fesat olan ve sırtını parti mensuplarına dayadığını telaffuz ederek ortalığı karıştıranları bulup çıkararak sükûneti sağlamak olması gerekiyor.

Murat Kolcu ve Kerim Yeşildağ müdürlerimize görevlerinde üstün başarılar diliyoruz.

                                                                                                                   Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 


15.10.2019 09:42:00

Rasim Gül

Aksaray, Emniyet ve Sağlık İl Müdürlerimiz