Aksaray’da, sendikayı ciddi anlamda MHP Türkiye Kamu-Sen olarak kurdu, Ak partide keyfini çıkarıyor, Ramazan Kaşlı Aksaray belediye başkan adayı olarak Ayhan Erel’le beraber bize nezaket ziyaretinde bulundular. Sohbet esnasında, başkanlara Kamu- Sen’in kaç üyesi olduğunu sorduğumda 3.600 dediler. Aradan yıllar geçti, aceba şimdi kaç?

 Bu kadar üye ile Aksaray değil bölge fethedilir, hakikaten Kamu Sen’in 3.600 üyesi varmı diye tekrar sorduğumda başkanlar evet var diye cevap verdiler. Aksaray vilayeti için Kamu- Sen ne fayda sağladı, MHP ne kadar faydasını gördü ve halen görüyor mu? Biz bilmiyoruz, açıklanırsa öğreniriz.

Ak Parti’nin arka bahçesi veya yan kuruluşu olarak çalıştığını ifade eden Memur-Sen, ifade ettiği partiye ne sağlıyor, bunu ancak parti vekilleri ve yöneticileri bilir. Ayrıca eğitim MİLLİ ise bir partiye bağlı sendika nasıl hem partiden yana hemde MİLLİ den yana olacak? Bu imkânsız.

Siyasi partilere bağlı olan öğretmenlerle; ilmi hür, irfanı hür ve vicdanı hür gençlik nasıl yetiştirilecek akıl mantık alır mı? Herhangi bir görüşün militanı olarak yetiştirilen gençlikte milli duygular nasıl geliştirilecek? Ülkeyi idare edenlere sormak lazım, milli duygu mu, menfaat mı önde geliyor?

Milli Eğitim Bakanlığına getirilen Ziya Selçuk’u ben tanımam birçok tanıdığım iyi ve başarılı bir insan olduğunu söylüyorlar, bizde diyoruz ki bu kadar başarılı insan neden eğitim ve öğretimi sendikalara bırakıyor. Şayet milli eğitimi sendika idare ediyorsa o zaman milli eğitim müdürüne ne ihtiyaç var?

Kamu-Sen ve Memur-Sen’e,  Aksaray’ın eğitim ve öğretiminin, Türkiye’de sırası nasıl diye sormuyoruz, her yetkiliden, veliden ve öğrenciden aldığımız cevap 40 ila 60 arasında oluyor. Bir zamanlar bu sıra 10-20 arasında iken nasıl oluyor da 60 ıncı sırada oluyoruz?

Eğitim Birsen ve Devletin milli eğitim sorumluları, İli idare eden Ak parti 60 ıncı sırayı nasıl izah edecek? Bütün olanlara kayıtsız kalınarak çocuklarımızı dershanelere ve kurslara yönlendirerek öğrenciyi kullanmak ve ailesini soydurmayı hangi vicdan kabul eder?

 Memur-Sen’e bağlı, Eğitim Birsen Ak partinin yan kuruluşu veya arka bahçesi, partinin vekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, belediye başkanı Evren Dinçer ve il başkanı Hüseyin Altınsoy’a da Aksaray’da eğitim ve öğretimin ülkedeki sırası kaçtır diye sormamız ve durumu takip etmemiz gerekmez mi? Elbette gerekir.

Ak parti yöneticileri, sendikaların siyasi manada ne kadar getirisi ve götürüsü olduğunu aceba hiç hesap ettiler mi yoksa Ankara böyle buyurmuş bize boyun eğmek mi düşer inancındalar?

Aynı zamanda ilimizin valisi Ali Mantı’ya da aynı soruyu, sormamız gerekmez mi? Elbette gerekir ve soruyoruz eğitim ve öğretimimizin hali nedir?

Doğru olmadığını diliyoruz ancak aldığımız bilgiye göre, Eğitim Birsen yöneticilerinin ciddi manada eğitim alanında ticaretle uğraşarak çok para kazandıklarıdır.

İlimizde ki bütün okul müdürlükleri, müdür yardımcıları veya başka ne varsa, Eğitim –Birsen’in onayından geçtiği onaydan geçmeyen hiçbir işlem yapılmadığı hususunda yaygın bir inancın olduğudur.

                                                                            Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.     

 


H.KESER
26.09.2019 08:50:49
ABİ AKSARAY'IN EN ÖNEMLİ KONUSU EĞİTİM. ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYU KALEME ALMIŞSINIZ. NİĞDENİ'NİN BİR İLÇESİNDEKİ FEN LİSESİ 2019 ÜNİVERSİTE SINAVINDA 27 TIP FAKÜLTESİ KAZANDIRIRKEN, AKSARAY MERKEZDE BULUNAN İKİ ADET MERKEZ FEN LİSESİNİN TOPLAM TIP KAZANAN ÖĞRENCİSİ YİRMİYİ BİLE BULMADI.NİĞDE'NİN MERKEZ FEN LİSESİ İSE BAŞARIDA BÜYÜK ŞEHİRLERLE YARIŞIYOR. AKSARAY'IN SİYASİ VE BÜROKRASİ SİLSİLESİNDE KİMLER VARSA BU DURUMDAN HEPSİ SORUMLUDUR. TABİ BU DURUMLARI DİLE GETİRMEYEN MUHALEFETTE SUÇLUDUR. SAYGILAR..

24.09.2019 09:46:00

Rasim Gül

Aksaray Eğitiminde Sendikalar