Bu deyimin aslı “Leyleğin Yuvadan attığı” dır.

     Bu deyimle ilgili yaptığım araştırmada her yıl ortalama olarak 3 yavru yapan leyleklerin bu yavrularından çelimsiz olanını son baharda yapılacak uzun ve meşakkatli göçe dayanamayacağı için ebeveynleri tarafından yuvadan atıldığını öğrendim.

   Bu deyimin anlamını öğrenmeden önce Aksaray’a reva görülenler konusundaki üzüntüm anlamını öğrenmemden sonra ise misli, misline katlandı.

     Çünkü Leylekler en zayıf yavruyu yuvadan atıyorlardı.

    Aksaray Ak Partinin en zayıfımı ki  yuvadan atılan muamelesi görüyor?

     Aksine 2002’den bu senenin 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı  seçimlerine kadarki yapılan 3’ü mahalli,3’ü genel seçim,2’si Anayasa Referandumu olmak üzere  8 seçimde Aksaraylılar olarak tüm seçimlerde Türkiye ortalamasının %14 üstündeki oranda Ak Partiyi sürekli olarak en kuvvetli şekilde destekledik.!!!

    Bu senenin 10 Ağustos’unda yapılan sayısı belli 14 siyasi parti ve bunların görünür destekçisi olan Pensilvanya ile birlikte görünmeyen sayısız iç ve dış destekçilerine rağmen milletimiz çatıyı yerle yeksan etti.

    Demokrasi şehidi Başbakan merhum Adnan Menderes,8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’dan sonra milletimizin 3 adamı olmayı fazlasıyla hak eden Recep Tayyip Erdoğan bu seçimlerde millet tarafından ilk oylamada seçtirilerek dosta düşmana birlik ve dirliğimiz gösterildi.

  Milletimizin tüm iç ve dış mihrakların çabasını bertaraf ettiği bu seçimde hür iradeleriyle Cumhurbaşkanlığına seçtirdiği Recep Tayyip Erdoğan’a  Aksaray’ımızdan sağlanan destekle ise Türkiye’deki ilk 5’in içine girdik.!!!

    Yani sözün özü Aksaraylılar olarak 2002’den bu senenin 10 Ağustos’ unda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi de dahil şimdiye kadar 9. defa başına gittiği sandıktan hep Ak Partiyle lideri Recep Tayyip Erdoğan Beyin ve kadrolarının yanında olduğumuzdan Ak Partinin yuvadan atacağı zayıflıkta değiliz.

   AKSARAY’IN 9 FUL DESTEĞİNE KARŞILIK AK PARTİ DEN HİÇ BİR ÖZEL KARŞILIK ALAMADI!!!

      Siyaset hizmet sanatı olmasına rağmen 2002’den bu yana Aksaray’a bu tam desteğinin karşılığında hiç mi hiçbir özel cevap verilmediği gibi 2004’den bu yana  Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere en yetkili ağızlardan 5 defa sözü verilen tren hattımızın ilk çivisi bile şimdiye kadar çakılmadı.

        Üstüne üstlük birde şimdiye kadar Türkiye genelinde yapılan ve komşumuz kardeş Nevşehir’de  dahil yapılan bir çok Ak Parti il kongresine katılan kardeş ve komşu Konya’mızın evladı hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu 2002-2014 Mahalli seçimlerdeki 8 tam desteğimizle birlikte 10 Ağustos’taki Türkiye de ilk 5’e girmemizi sağlayan 9. desteğimize rağmen bu gün Atatürk Spor salonunda yapılacak 5. olağan Ak Parti  Aksaray il kongresinde bu samimi 9 ful desteğimize rağmen kendisi yerine yardımcılarını görevlendirdi.!!!  

    Bu ise  Leyleğin yavrusunu yuvadan atmasıyla,hatta çelimsiz yavru yerine en gürbüzünü atmasıyla aynı değil mi?!!!

    Şimdiye kadar yapılmayanların bu günden başlanarak en kısa zamanda gerçekleştirilerek geçmişin telafi edilmesiyle Aksaray’ın yuvadan atılan olmadığının en kısa zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve  hemşerimiz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından ziyaret edilerek bu sahiplenme cümle aleme gösterilmeli.!!!

     Ak Parti Kongresine katılmak için gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor bu kongrenin Ak Partiye,Aksaray’ımızla birlikte Türkiye’mize,  yeni İl Başkanı Eczacı Abdul Kadir Karatay kardeşimiz  ve ekibine de hayırlara vesile  olması temennisiyle.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


20.12.2014 00:00:00

Ali Genç

AKSARAY AK PARTİNİN YUVADAN ATTIĞIMI`

AKSARAY AK PARTİNİN YUVADAN ATTIĞIMI?