Geçen Cumartesi günü Aksaray 68 Gazeteciler Cemiyetinin kahvaltısına katıldım. Gazeteciler Bayramı nedeni ile bir araya geldik, bunu yarın yazacağım. Ama en önemlisi Aksaray´ın tanıtımına büyük katkı sağlayan ve 2 düzenlenen Ihlara Rallisi aynı gün öğleyin hükümet meydanında tanıtımı yapılarak start aldı. Yarışmaya katılan 50 yıllık otomobillerin derece ve hediyeleri ise Pazar günü yine meydanda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından verildi.

      Hakikaten gençliğimizde hayranlıkla baktığımız ve şimdilerin kuşağı tarafından tanınmayan otomobiller Aksaray´da ikinci defa gösterim ve yarışa çıktı. Turizm bölgesinde yapılan yarış ve gösterimde çok güzel oldu. Turistler arabaların bol bol resimlerini çekti.

     Yine aynı gün Hasandağı yarış ve tırmanışı vardı, Hasandağı sıcağa rağmen güzel bir tırmanışçılar gördü. Ama Hasandağı şehir kadar sıcak değil etekleri güzel esiyordu.

      Rallinin açılışının yapıldığı gün hem yarışmacılar, hem valimiz ve hem de Belediye Başkanımız terörü lanet ile başladılar. Aslında bu çok önemli idi ve gereği yapıldı. Ben birazda size Ralli yarışması ile ilgili bilgi vereyim. Çünkü, Ralliye terörü lanet damgasını vurdu.

        Hükümet Meydanı´nda toplanan klasik araçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, ilginç tasarımlarıyla dikkat çekti. 34 klasik aracın yarıştığı rallide Türkiye´de son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınamak amaçlı bütün yarışmacılar üzerlerinde ?Türkiye Tek Yürek´ yazılı siyah tişörtler giydi.

       Protokol üyeleri de tişörtlerden giyerek programa katıldı. Yarışa katılan araçlarda ise yine terörü kınamak maksatlı siyah kurdeleler takıldı. Yarışmacılardan Mehmet Efe, terör olaylarını kınamak için siyah tişörtler giydiklerini belirterek, ?Bugün 2. Ihlara Rallisi için klasik otomobillerle toplandık. Biz 3 araç ile katılıyoruz.

       Suruç´ta ve diğer yerlerde yaşanan terör olayları için grubumuz ile birlikte bir eylem yapıyoruz. Türkiye´nin tek yürek olduğu ve terörü lanetleyen, anlatan bir eylem için böyle bir şey yaptık? dedi.

       Yarışmacı Alparslan Yılmaz ise, ?Bugün hem Ihlara´yı tanıtmak, hem de savaşa, teröre karşı tepkimizi göstermek için buradayız. Kurdelelerimizi, Türk Bayraklarımızı ve tişörtlerimizi göstererek teröre karşı kınamamızı gösteriyoruz? dedi.

        Organizatör Kader Bekmezci de, ralliye Türkiye´nin her bölgesinden yarışmacıların katıldığını belirterek, ?Bugün Aksaray Ihlara Klasik otomobiller rallisinin ikincisini gerçekleştiriyoruz.

        Son günlerde yaşadığımız üzücü terör olayları da gündemimizde. Keşke böyle şeyler yaşanmasaydı. Buna olan duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi göstermek için biz diyoruz ki, Türkiye´nin dört bir yanından gelen kardeşlerimiz ile birlikte Türkiye tek yürek yazılı tişörtlerimizi giydik. Hiçbir terör faaliyetinin, hiçbir kurşunun, hiçbir bombanın Türkiye´nin birlik ve bütünlüğüne gölge düşüremeyeceğini söylüyoruz. Aksaray´dan, Anadolu´dan bunu adeta tek yürek olarak haykırıyoruz? şeklinde konuştu.

       Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yarışma hakkında bilgiler vererek, ?Bu yarışmamız iki gün sürecek. Birazdan start vereceğiz. Klasik otomobillerimiz Aksaray´ın tarihi mekânlarını gezdikten sonra ikinci gün yarışmamız son bulacak. Bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Özellikle birliğimizin ve bütünlüğümüzün bir kez daha gösterilmesi amacıyla bu sene yapacağımız yarışmada öne çıkarttığımız konudan bir tanesi de yaşadığımız terör olaylarını lanetlemek.

          Her türlü terör olaylarının ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını istemeyen bazı güçlerin, gizli güçlerin yapmış olduğunu biliyoruz. Ama ülkemizin gücünü, birlikteliğini, bütünlüğünü sizler de burada görüyorsunuz ki hep birlikte gösteriyoruz. Hep birlikte de göstermeye devam edeceğiz.

         Kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışanlara ve fitne tohumları ekmeye çalışanlara karşı duracağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum? dedi. Konuşmaların ardından 34 klasik araç sırasıyla start aldı.

      Pazar günü ise yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

 


28.07.2015 11:28:20

Erdogan Kaya

Aksaray Ralli ile tanıtıldı

Aksaray Ralli ile tanıtıldı