Haftalık köşe yazılarımıza 7 yıla yakın bir süredir devam ediyorum. Bazen her gün bazen her hafta da gazete ve sitelerdeki köşemde yerimi aldım. Yeni haberleri yazdığımda oldu uyarılarda bulunduğumda, bilgilendirme yaptığımda oldu müjde verdiğimde? Aksaray fizyoterapist ile tanışsın ve bu sadece bir alanda kalmasın diye köşe yazıları ile her kesimden insana ulaşma telaşına düştüm. Canlı yayınlara katıldık Aksaray´ımızın güzide basın mensupları ile tanıştık. Bir sağlıkçı ve hoca olarak kenara çekilip oturma düşüncesinde olmadım. 
Konferanslardan da geri kalmadık. Türkiye´de ilk olarak Aksaray da fizyoterapist olarak Sınav hazırlık dönemlerinde karşılaşılan fiziksel sağlık sorunları ve çözüm yolları konferanslarını başlattık. Bu konu Türkiye de geleceğin konusu olacağından eminim ve buradan da tekrar tarihe not düşüyorum. Bu yolda öncü olmak ve önder olmak büyük bir hayaldi benim için bunu gerçekleştirmek ise yeni hayallere yelken açmak için bir işaret fişeği oldu. Hayat hayallerle yaşanır. Rahmetli Erbakan Hocanın bu konudaki sözü hep aklımdadır. Hayal kurabilmek ve bunun peşinde ete kemiğe büründürmek için çalışmak insana inanılmaz bir haz ve gayet aşılıyor. Köşe yazıları, makaleler, master çalışmaları, konferanslar, siyasi-bürokratik ziyaretler ve sivil toplum çalışmaları bunlar ve dahi diğerleri hayatımızın içinde yer etti ve büyük hayaller için birer merdiven oldular. Hayallerimizi bu denli beslerken sadece kısıtlı bir yaşam ve kısa zamana sığdırmanın imkânsızlığını biliyorduk. Bu yüzden planlamada ve ete kemiğe büründürmede bunu dikkate aldık. Aksaray fizyoterapist hakkında böylece iyice kavrama fırsatı buldu. Yaptığınız işi en güzel şekilde yapın şiarını düstur edindik. Bir Çin atasözü derki; tabak yıkıyorsan tabak yıka? Bu anlatmak istediğimizin farklı bir şekilde ele alınmasıdır. Yaptığımız işi en güzel şekilde yapmak bizim inancımızın da gereğidir.
Fizyoterapist Aksaray da en iyi işleri yapmak için bir meslekten ziyade bir hayat felsefi olarak yaşamımıza yansıdı. Çünkü sadece bir meslek değil bir yaşam tarzıdır benim için. Biz meslekleri saate sığdırıp orada bırakabilecek bir meslek seçmedik. Bu nedenle de ne düşünürsek mesleğimizle bir bağlantı kurabiliyoruz. 
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle?
 

1.05.2019 20:39:28

Abdullah Güdendede

Aksaray Fizyoterapist ve Yüzyılın Teknolojisi

Aksaray Fizyoterapist ve Yüzyılın Teknolojisi