AKSARAY BUNU HAK EDİYORMU?

    Hemşerilerimizin duygularına elçi ve onlarla aynı olan kendi duygularımı aslında Ak Partinin  Kurban Bayramı öncesi 18 Ağustos günü yapılan 6. Olağan Büyük Kurultayından hemen sonra yazacaktım.

  Fakat hemşerilerimin nabzını daha iyi tutabilmek için bu güne bıraktım.

 AKSARAY´IN ERDOĞAN SEVGİSİ 1992´DE BAŞLADI,2002´DEN 2018´E KADAR ARTARAK DEVAM ETTİ!

   Başlıkta da belirttiğim gibi? Aksaray Bunu Hak Ediyor mu?? sorusunun cevabının daha iyi bilinebilmesi için 2002´dende 10 yıl gerisine yani 1992 yılına kadar gidilmeli.

     Vatandaşlarımızın ?Reis?, Ak Partililerin ise ?Usta? ismini taktıkları milletimizin Şehit başbakan Adnan Menderes ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´dan sonraki 3 adamı olan .

   Bunu ´da 2002 yılından şimdiye kadarki ülkemizin insan hakları, fikir ve inanç hürriyeti ile başta sağlık, ulaşım olmak üzere vatandaşlarımızın hayat standardını yükselten,16 yıldır kesintisiz olarak artan kalkınma ve buna bağlı olarak ihracatımız ve  gayri safi milli hasılamızın  3 mislinden fazla arttırılmasıyla hak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Aksaraylıların sevgisi 1992´de daha RP İstanbul il başkanıyken ilimize yaptığı ilk ziyaretinden itibaren başladı!

AKSARAY´IN ERDOĞAN SEVGİSİSİ KENDİSİNİN?DEDEM BANA OĞLUM SORGU MELEKLERİ KABİRDE BİZE LAZ´MISIN, TÜRK´MÜSÜN YERİNE MÜSLÜMAN´MISIN??DİYE SORCAK SÖZLERİYLE BAŞLADI!!!

    1992 de Recep Tayyip Erdoğan Aksaray´da şu anki Alyamey düğün salonun bodrum katında yaptığı  merhum babam Kalaycı Hacı Şammas´la birlikte yüzlerce hemşerimizin hazır bulunduğu konuşmasında? Çocukken dedeme Laz mıyız, Türk´ müyüz? diye sorduğumda bana evladım kabirde sorgu Melekleri bize Laz veya Türk olduğumuzu değil Müslüman olup olmadığımızı soracaklar.? dedi.

   Daha sonra? Türk, Kürt ve Laz bir birinin kardeşi değildir. Müslümanlar birbirinin kardeşidir? deyince merhum babamla birlikte benim toplantıya katılanlar ve onların anlatımıyla Aksaraylı hemşerilerimizin sevgisi başladı.

  AKSARAY´IN ERDOĞAN SEVGİSİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAKİ BAŞARILARI VE EFTEN PÜFTEN GEREKÇELERLE ÖNÜNÜN KESİLMEK İSTENMESİ İÇİN HAPSE ATILMASIYLA ARTARAK 2002 KASIMINDA TÜRKİYE GENELİNİN %14 FAZLASIYLA %48´LİK DESTEKLE VEKİLLİKTE 4´DE 4 YAPILDI!

   Ak Partinin girdiği ilk genel seçimlerinde komşularımız Kırşehir %31.6,Niğde 42.17,Nevşehir43.63 Ankara %38.11 destek verilirken Aksaray´ın Erdoğan´a ve onun şahsında Ak Partiye olan desteği ise %48.9 oldu.

2007 SEÇİMLERİNDE AK PARTİNİN GENEL OYU %46.58 OLURKEN,AKSARAYIN OYU %63.43 OLDU!!!

 Aksaray´ın Erdoğan´a ve onun şahsında Ak Partiye olan sevgisi orta başlıkta görüldüğü gibi 2002´nin kendi desteğinin ve Türkiye genelinin %15´in üstünde oldu.

 SAMİMİ DESTEĞİMİZ GENEL SEÇİMLER VE CUMHURBAŞKANLIĞIYLA REFERANDUMLARDADA ARTTI!

  2011 Genel seçimlerinde Ak Parti Türkiye genelinden%49.83 oy alırken Aksaray´ın samimi desteği Türkiye ortalamasının %16 fazlasıyla %66.09. oldu.

  Aksaray 2014´de milletimizin kendi iradesiyle Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gittiğinde de devam etti.

   Bu seçimde Erdoğan´ın Türkiye genelinde aldığı %51.79´un %22.20´ fazlasıyla destek sağladık.

   7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti Türkiye genelinde %40.09 oyla 13 yıl sonra ülkemizin koalisyonla karşı karşıya geldiği seçimlerdeki oyuna karşılık Aksaray bunun %18 üstündeki %58.39 oranında destek verdi.

  Aynı yıl yapılan 1 Kasım Genel Seçimlerinde ise Milletimizin koalisyon ihtimalini bertaraf eden desteğiyle Ak Parti %49.49 oy alırken ,Aksaray 7 Haziran´daki Ak Partiye verdiği Türkiye ortalamasının %18 fazlası olan desteğinin üstüne birde %13 lük ilave destekle Ak Partiye %71.21 oy verdi.

 Geçen sene yapılan Türkiye´yi koalisyonlardan tamamen kurtaracak ve ülkemize istikrar getirecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş oylamasında milletimizin bu sisteme desteği  %51.4  olurken Aksaray´ın Cumhurbaşkanı Erdoğan´a olan desteğini %75.49´a çıkarttı.

  Bu sene 24 Haziranda yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk oylamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Türkiye genelinde sağlanan%52.6´nın üstüne Aksaraylılar olarak 24 puan fazlasıyla %76.2 destek sağaldık.

 AKSARAY´A YAPILAN SEVGİMİZEDE! AK PARTİNİN İLK KELİMESİNE DE YAKIŞIYORMU?

    Siyaset hizmet sanatıysa yazının girişinden itibaren verdiğim rakamlar göz önüne alındığında Aksaray´ın 2002´den bu yana aldığı hizmetler bu desteği karşılıyor mu?

   Bu soruya vereceğim net ve yalın cevapta ?Hayır? dır.

   Bunun Ak Partinin açılımı olan? Adalet ve Kalkınma Partisi? cümlesinin ilik kelimesi olan ?Adalet? kelimesine de kesinlikle yakışmıyor

 SAMİMİ DESTEĞİMİZİN 1.KARŞILIĞI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ İHALESİ OLURDU!

  Bu samimi desteğimiz tam olarak karşılığı alınabil inseydi şimdiye kadar Çed Projesi ve Etüt projesi ile Fizibilitesi tamamlanan,  bu sene DPT tarafından yatırım proğramına alınan, Kalkınma Bakanlığı tarafından ihale bedeli bütçeye konan, DDY Genel Müdürlüğü tarafından bakanlığa yazılan ihale olur yazısı çoktan onaylanırdı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu senenin 2 Haziran günkü Aksaray mitinginde? Yakında ihalesini yapacağız? dediği  1861-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam 115 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin ana sebebi olan istikbalimizin 1. olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesi şimdiye kadar yapılmaz mıydı?

 SAMİMİ DESTEĞİN 2. KARŞILIĞI BAKANLIK VE AK PARTİ ORGANLARINDA YER ALMAMIZ SAĞLANIRDI!

  Aksaray´ın Ak Partiye16 yıldır artarak verdiği samimi desteğin karşılanmasının 2.si hem Aksaraylı vekillere veya mesleğinde uzman deneyimli birisi Bakan yapılabilirdi.

    Bakan olmaz ise en azından Aksaraylı Vekil İlknur Hanımın Grup başkanlığındaki üyeliği korunabilirdi.

   Bu üyeliğinde Vekilimizden alınması, Bayramdan önce yapılan Ak Partinin büyük kurultayı sonrası Myk  üyeliğinin de bizim vekillerimizden birine verilmemesidir.

    Mevla´mız izin verirse Çarşamba günüde 16 yıldır artan desteğimize karşı yapılacaklarla oluşan olumsuzlukların nasıl telafi edileceğini de hemşerilerimizin dilinden yazacağım.

   Elçiye zeval olmayacağı gerçeğiyle Milletvekillerimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ,İGM Başkanı Mehmet Tüzün ve Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy tarafından hemşerilerimizin dile getirdiği meseleleri başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgili makamlara iletmeleri ve  konuların takipçisi olmaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


27.08.2018 09:51:48

Ali Genç

Aksaray Bunu Hak Ediyor mu?

Aksaray Bunu Hak Ediyor mu?