Aksaray Ak Partide Milletvekilliği adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tahminler zannedersem 100 üzerinde idi ama bu sayıyı bulmayacak gibi. Tabi bunun asıl nedeni ise bana göre adaylık ücretleri geri adım attırdı. Nedeni ise aday ücretlerinin yüksek olması bazı bürokrasiden gelecekleri frenledi. Bazıları da ilk etapta biraz şov olsun diye ismini öne çıkarmaya çalıştıklarını görmüş olduk. Bunlar içinde ücretler az olsa idi atlama yeri olarak kendilerini tescilleyeceklerdi. Ama alınacak ücretler onları geri adım attırmaya yetti.

     Aday adayları içinde dişli aday adayları mevcut olmakla beraber göze batmayanlarda var. Ben bazılarını hiç görmedim ve tanımıyorum, umarım tanışmak kısmet olur. Az çok öne çıkan adayları şimdiden tahmin edebiliyorum. Ama şimdi buradan sıralama yapsam bana kırılıp darılanlar olacak, en iyisi bunlar bende kalsın.

      Bildiğim aday adayların isimlerini yazacak olursak, mevcut Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi, Hüseyin Hüyük, Osman Bahadır Bozkurt, Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Cenap Aşçı, Cihangir Fikri Saatçioğlu, Esat Zengin, eski Milletvekili Ahmet Yaşar, İsmail Gümüşay, İşadamı Nutku Akın, M. Ali Merç, Erkay Yırık, Mehmet Özer, Sendikacı Mahmut Aslan, Saffet Çalışkan, İbrahim Ergin, Latif Ağar, Nevzat Palta, Şaban Bostan, Mahmut Kuzucu, Ercan Kurnaz, Mevlut Yol, Ali Osman Köse, Salim İçli, Mahmut Naci Çuhacı, Cengiz Aydoğdu, Sevinç Kasal, Ömer Köse, Hazım Turan, Yahya Irmak, Suat Güneş, Mehmet Bekleviç, Yaşar Avcı, Hüseyin Sarıkaya, Ayhan Erel, Fahrettin Özyön, Halil Demir, Adem Atay, Miray Koyuncu ve diğerleri.

      Diğerleri derken inanın ya aklıma gelmemiştir ya da isimlerini bilmediğim adaylarıdır. Yoksa isimlerini yazmama gibi bir ayrıcalığım olmamıştır. Zaten aday adaylarının tam listesi 20 Şubattan sonra netleşecektir, o zaman tam yazma imkânı buluruz. İsimleri yazarken de sıralamada bir art niyetim olmadı sadece aklıma gelenleri yazarak devam ettim.

      Aday adaylığı esnasında isimleri değerlendirmem ve taraf olmam mümkün değildir. Her aday adayı kendisine güvendiği için yola çıkmışlardır, Allah yollarını açık etsin. Bizim taraf olmamız şu aşamada zaten doğru olmaz ve yakışıkta almaz. Belki bunlar içinde içime sinmeyen ve hatta aday olduğunda oy atmama gibi tereddüdüm olanlarda mevcut.

       İnşallah Genel Merkez Aksaray’a yakışan bir liste oluşturur bizde içimize sine sine gidip oyumuzu kullanırız. Yoksa benim gibi düşünen birçok kişinin olduğunu biliyorum. Yoksa Ak partinin 2023 hedefi heba olur ve yazık olur.

      Genel Merkezde zaten tabanı sağlam ihanet etmeyecek isimler üzerinde duracaktır. Bunun içinde temayül ve mülakattan sonra baktığımızda her ikisi arasında bayağı bir zaman aşımı var. Bu süre çok iyi değerlendirilip incelenecek.

      Her türlü çalışma yapılacaktır, burada temayülden sonra kamuoyu yoklamaları, kanaat önderlerinin görüşleri, teşkilatın görüşleri, aday adayları hakkında gizli çalışmalar yapılacak. Öyle pat diye aday belirlenmeyecek. Geçmişte en ufak kusuru ve partisine ters çalışanlar bir bir ayıklanacak.

      Bu seçimde kanaat önderlerinden Paralel ile ilgili bilgiler alınacak. Belki de hiç öne çıkmayan ve bilmediğimiz kişilerden bilgiler alınacak. Geçmişte aradan sızmalar gibi sızmaya izin verilmeyecek ve sağlam adaylar belirlenecek. Adayların yaşamları dahi gündeme gelecek.

      Ticari işlerden tutun toplumdaki algısı ve yaşamı bile ele alınacak. Partisi ile bugüne kadar bağlarının ne durumlarda olduğu bile incelenecek.

     Bu seçimde adaylık kolay lokma olmayacak ve pat diye aday tespiti yapılmayacak. Aday adayları bu kriterleri göz önüne almalılar.

      Geçmişte parti aleyhinde olmuş, hakkında ileri geri konuşmuş olanlar bile tespit edilerek irdelenecek. Onun için ben Ankara’dan icazet aldım adaylığım kesin lafları kimseyi kesmeyecek. Aday olamayıp ta gelecekte tekrar aday olacaklara şimdiden uyarı yapıyorum. Sakın aday olamadım diye partiye ters çalışıp aleyhte olmasınlar, bunlar bir yere yazılır ve bir gün gözünüzün önüne konur. Benden şimdiden söylemesi herkes ona göre çalışma yapsın.

      


19.02.2015 17:15:45

Erdogan Kaya

Ak partide aday bolluğu

Ak partide aday bolluğu