Sık sık bana sorulan bende bunu bir gün köşemde yazacağımı söylediğim yazımı yazıyorum. Konu ise AKP ve Ak Parti Milletvekilleri Aksaray’a ne yaptı. Ben bunu söyleyenlerin maksatlı söylediğini yazdığımda tarafgirlikle suçladılar. Anlattığım hizmetleri hükümetin genel politikası olarak yorumladılar. Hâlbuki hükümetin çıkardığı yatırım, kanun ve hizmetlerde bizim milletvekillerimizin de oyu olduğunu görmezlikten geldiler. Hizmet deyince bugüne kadar hep kişisel hizmetleri baz aldık.

       Bir ülkenin kalkınmasını ve ilerlemesini istiyorsak kişisel hizmetlerle değil hizmetin ülke geneline yapılmasıyla elde edileceğini bilmemiz lazım. Benim ilimin sağlık meselesini çözmüşünüz yâda sadece Aksaray’ın yollarını komşu yollara oto yollarla bağlamışınız diğerlerini yapmamışınız neye yarar.

        Kişisel yatırım diye ülke genelinde kalkınmada öncelikli iller gibi sıralamalar yapılırken Aksaray-ı beşinci bölge yaptırabiliyorsanız buna derler kişisel hizmet diye. İç Anadolunun göz bebeği olacak olan Aksaray kalkınmada beşinci bölge olmuş, Konya, Kayseri ve diğer iller kıskanırken ne yaptın diye hesap soruyorsun. Evet, yoğun yatırımcının gelmesi ile üçüncü organize kuruldu. Artık kimseye gel Aksaray’a fabrika kur diye yalvarmıyoruz, aksine seçici olunuyor, Aksaray’a getirisi ne olur diye. Bundan daha iyi yatırım olur mu? İşsizliğin kökünü kazıyan bir hizmeti Aksaray’a kazandırdılar.

       Aksaray Üniversitesinin kuruluşu ilk kurulan 10 Üniversitelerin içinde, yeni kurulan fakültelerin hayata geçmesi ile 15 bin civarında öğrenciden bahsediyorlar. Bu ne demek biliyormusunuz bu öğrenciler ayda yeyip içmeyecekler Aksaray da yiyip içecekler. Üniversitenin Aksaray’ın ekonomisine ve diğer gelişimine yapacağı katkı hariç. Son çıkan 5 fakülte kolay çıkmadı milletvekilleri çıkardı. 15 bin kişinin bulunduğu Üniversiteyi görmeyip hala Polis okulunu bunun önüne geçirmek art niyettir. Polis okulu da ilimiz için güzel hizmet ama Üniversite seviyesinde değil, kıyaslamayı iyi yapmak lazım. Birisinde 1000 öğrenci diğerinde 15 000 bin öğrenci okuyacak.

       Oto yollar yapılırken ilk temel herhalde Konya da atılmadı Aksaray da atıldı. Bugün çift yol olmayan bir komşu ilimiz var mı? Ankara’ya giderken hükümete dua etmeyen şoför var mı?

       Hele şu sağlık sistemindeki gelişmeye bakın, kim istediği hastanede aracısız milletvekili devreye girmeden muayene olmuyor. Kimin hastası rehin kalıyor da milletvekili kapısını bekliyor? Sayın Başbakan Milletvekillerini böyle sıkıntılardan kurtararak asıl işleri ile meşgul olmalarını sağladı. Terminalde milletvekilinin hasta karşılayıp hastaneye yatırma devri kapandı. Dün hastaneye hasta yatırmak için torpil olan milletvekillerinin bulunduğu iktidarlar o günkü laçkalıktan hiç sorumlu değil mi? SSK’lılar iki kutu ilaç alacağız diye günlerce kurum kapısı beklerdi, var mı bekleyen hasta.

        80 bin civarındaki Aksaray’lı yeşil kart kullanıyordu. Hak edende hak etmeyende veriliyordu, bunu kökten çözüp bir düzene koyarak hak edenlere yeşil kart verilmesini sağlayan bu iktidar değil mi? Bugün yeşil kart sahibi kişilerin sayısı Aksaray’da yarı yarıya düştüğünü bilen var mı? Kim verdi idi bu hak etmeyenlere bu yeşil kartları, neden bunun hesabını sormuyoruz yâda onları suçlamıyoruz.

       Önümüzdeki bahara temeli atılacak olan 400 yataklı hastanenin birer ikişer yataklı halde hizmet vermesi için böyle bir hizmet kendiliğinden mi geldi? Toki eskiden de vardı soruyorum on yıl öncesine kadar toki bölgesinde kaç ev yapılmıştı. Bir tane ev yoktu, şimdi buraya bir köy kuruldu ve fakir fukara ömrü boyunca iki odayı göremeyecekken kira öder gibi ödeme ile ev sahibi oldular. Hem de bu hizmetten sadece merkez değil ilçelerde yararlanarak binalar dikildi.

       Tren yolu teren yolu derken bunun gerçeklenmesi için projeye dahil edilip Aksaray’ın içine alındığını geçtiğimiz günlerde resmi olarak yapılan güzergah toplantısında açıklandığını gördük. Hala bunu alaya alıp gırgır edenler o toplantıdan sonra ne diyebildiler? Doğalgaz depolamanın ilimize yapılması ile bin kişinin çalışacak olması küçümsenecek bir iş mi? Buraya bin kişilik köy kurulacak.

        Dev gibi kapalı Olimpik yüzme havuzu bitimi ile denizi olmayan bir şehirde Aksaray’lı gençler suya girip yüzme fırsatı buldular. Hemen akabinde 2500 kişilik kapalı spor salonunu almak küçük iş değil.

        Hadi gelin şu köylere bir bakalım, kim derdi ki kışın köylerde ayaklarınız çamura batmayacak diye. Hiç inanmazdık köylerinde bir Avrupai şehir olduğuna, yâda olacağına. Kanalizasyonları tamamlanmış, altyapı problemi yok her sokak ve mahalle parke taşlarla döşenmiş. Bütün köyler içme suyunu sokaklardaki çeşmelerden alırken bugün her eve çeşmeler kurulmuş.

        Daha yapılanların inanın yarısını saymadım sayfam doldu. Milli eğitimdeki yapılanlara, yurtlara, pansiyonlara, yeni okul ve spor komplekslerine hiç değinemedim ilçelere yapılacak göletleri hiç sayamadım.  Adliye binası, Kültür merkezi, Yeni Vilayet konağı gibi daha o kadar sayacağım hizmetler var ki yarısını yazamadım. Belediyenin yaptıklarına hiç değinemedim, bunlara bir başka zaman değineyim. Ama Allah için doğruları konuşmak ve söylemek lazım değil mi?

 

       


26.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

AKP Aksaray`a Neler Kazandırdı

AKP Aksaray?a Neler Kazandırdı