Boşuna? Bilmeyen söyleyemez, söyleyebilmek için ise bilmek, bilmek için ise araştırmak gerekir.? dememişler.

       Sevgili Annem Ayşe´nin uzun süren hastalığı nedeniyle ASÜ Rektörü Yusuf Şahin hocam tarafından yapılan davetine katılamamıştım.

        Daha sonra ise annemin uzun yoğun bakım tedavisi ve taburcu olmasının ardından ise vefatının araya girmesi ile bir kısmını siz okuyucularımla da paylaştığım sorularımın cevabını alamadığımdan paylaşamamıştım.

    Salı günü Rektör hocamı ziyaretimizde karşılıklı bilgilendirmenin ardından ortak akılda da uzlaştık.

  KAMPÜSTEKİ AĞAÇLAR VE ÇİMLERİN TATLI SU İLE SULANMASI ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK!

   Bilindiği gibi mevcut kampüs alanının toprağının çorak olması nedeniyle çimlendirilmesi ve ağaçlandırılmasının ancak buraya başka yerlerden getirilen toprakla yapılan dolgu ile mümkün olduğunu.

  Buraya ekilen çimler ile dikilen ağaçların bölgeden çıkartılan tuzlu su ile sulanması nedeniyle belirli bir zaman sonra dışarıdan getirilen toprağında çoraklaşacağı ve dikilen ağaçlar ile çimlerin kuruyacağını, bunun önüne geçilmesi için ise zararın milimize edilmesi için tatlı su ile sulanmasının sağlanmasını dile getirmiştim.

  Yusuf Hoca i ziyaretimizde bize yeni bir kampüsün alt yapı giderleri ve diğer olumsuzluklarını anlatırken aklın gereği kendisine mevcut alanda ekilen çimler ile dikilen ağaçların Hamam boğazındaki gibi kurumamaları için yer altından çıkartılan tuzlu su yerine Karasu ırmağından sulanmasını anlattım.

   Bu konunun araştırılması talimatını vereceğini ve yapılan araştırmada olumlu sonuca ulaşılması halinde tuzlu mevcut yer altı soyunun olumsuzluğunun bertaraf edilmesi için bu alanların tatlı su ile sulanmasına geçileceğini belirtti.

  ASÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞDEN SAĞLAYARAK ENERJİ GİDERLERİNDEN KURTULACAK!

 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve meslektaşımız Naci Karaköy ile birlikte istişarede bulunduğumuz Dekan Yusuf hocamdan kamuoyunda ASÜ´ nün çalışmalarıyla ilgili bilinmeyen bir çok yeni bilgiyi de öğrendik.

    Bu öğrendiklerimizden bana göre en önemlisi genelde onlarca yıldır, özelde ise 2005 yılından itibaren sürekli olarak her vesileyle gündeme getirdiğim ve kaynaklarını da verdiğim ilimiz genelindeki yenilenebilir enerji konusundaki  müjdesi oldu.

   Bu konuda etüt proje araştırmaları devam eden ve kurum teknik adamları tarafından kampüs alanında gerçekleştirilecek proje faaliyete geçtiğinde Üniversitenin şu anki Elektrik ihtiyacının tamamı günün her saati güneşe dönen ışınlarını elektriğe dönüştüren haraketli  cam panellerle karşılanacak.

    Kampüs sahasındaki mevcut ağaç ve çimlerin ömürlerinin maksimum seviyeye çıkartılması için tatlı su ile sulanması araştırmalarının başlatılması ile kurumun kendi elektriğini güneşten üretilmesi çalışmalarının en kısa zamanda teoriden pratiğe çevirtilmesi dileğiyle bu konudaki samimi çaba konusunda Yusuf Hoca ve ekibini tebrik ediyorum.

   Çok olumlu geçen istişaredeki diğer konuları ise Mevla´mızın izni ile ileride pey der pey paylaşmak dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


Tarih: 26.07.2017 08:25

Ali Genç

Aklın Yolu Bir

Aklın Yolu Bir