Aklım erdiğinden bu yana her zaman ve her şartta vasat olmadığım gibi tarafsızlık saçmalığını da hiç mi hiç savunmadım.

    Çünkü ben öncelikle insan olmamın gereği insanlıktan yana oldum.

   Ardından insanlıkla bire bir örtüşen dinimizin ve emirlerinin taraftarı olduğum ve her zaman bu yönde tavır aldığım gibi aklımla Anayasa referandumunun özelde milletimize, genelde ise tüm mazlumlara faydalı olacağına inandığım için benim tercihim kuşkusuz ve tartışmasız ?EVET? olacak.

        AKLI HÜR VİCDANI HÜR OLANLAR!!!

       Anayasa referandumu için sandığa gittiğimde Atatürk ün gençliğe hitabesinde belirttiği hayalindeki gençlik olan sözde değil özde olarak ?Vicdanı hür,

Aklı hür olan  ?beyinleri yetiştirecek müfredatla eğitim verilmesini sağlamayı savunan, savunmakla da kalmayıp bunun sağlanması için gerekli tedbirleri de alan.

     Alınan bu tedbirlerle beyinleri Allah(C.C.) ve Peygamberimiz Nebiler, Nebisi Hz. Muhammed(S.A.V.) den başka hiçbir fikre ideolojiye, dinimizin emri olan ilimden başkasına ipotekli olmayan gençlerin yetiştirilmesi.

      Atatürk´ü bir kadeh rakıda boğmak isteyen onun idealleri olanları savunma yerine statükodan yana tavır alanların aksine Onun Nutku ve diğer hitaplarıyla ulaşmamızı istediği Muasır milletlerin seviyesine ülkemizin çıkmasını gerçekten samimi olarak isteyenler ve bunu da son 15 yıldaki uygulamalarıyla kanıtlayanların başarılarının yapacaklarının teminatı olarak gördüğüm için.

     AZINLIĞIN ÇOĞUNLUĞA, ÇOĞUNLUĞUN İSE AZINLIĞA TAHAKÜMÜNÜ İSTEMEYENLER

    Bu milletin fertlerinin Selçukludan gelen ve Osmanlı da ise zirveye çıkan hoş görüyü 10 asırdan beri uyguladığı kimsenin, diğerinin inancına, fikrine ve zikrine karışmaması, etnik kökenlerinden dolayı dışlanmaması, ötekileştirilmemesi .

     Başkalarını rahatsız etmemek, ibadetini ve kültürünü engellememek şartıyla istediği gibi yaşaması ve ibadetini yapabilmesinin tekrar eskiden olduğu gibi aynı şekilde işlevini kazanabilmesi için.

   Yani isteyenin istediği gibi inanıp, inancının gereğini yapabilmesi, bundan dolayı devlet ve milletin hiçbir kesimi tarafından kınanmaması, aşağılanmaması ve cezalandırılmaması için ?EVET?

 IRKÇILIK, BÖLÜCÜLÜK VE AYRIMCILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLANLAR

      Yurt içi ve dışındaki 85 Milyon Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşını yurt içi ve dışındaki gurbetçilerimizin de tek bir yürek ve bilek gibi yek pare bölünmezliği aralarında ırk, soy sop, din mezhep ve meşrebini ayrılık yerine kültürel zenginlik gören ve hiç birini diğerine üstün görülmemesi..

    Tamamını insan olduğu için yani hemşerimiz Aksaray dan Dünya ya hoş görü ışığı saçan Yunus Emre Hazretlerinin ?Elif Eyledik ötürü ,Pazar Eyledik Götürü,Tüm Yaratılan ları Severiz Yaratan Dan Ötürü? sözünü en içten duygularla sevilip tüm vatandaşlarımız arasında yaşanması için.

     Öncelikle ülkemiz, ardından ise tüm dünyadaki insanları böylesi duygularla  yani sırf insan olduğu için birbirini sevmeleri, Dinsel, Etnisel ve bölgesel ayrımcılığında yapılmaması için ?EVET?

        Milletimizin mutlu istikbali için herkesin üstüne düşeni meşru yollarla yaparak neden ?Evet? denilmesinin kimseyi kırmadan, dökmeden, küstürmeden yapması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


2.04.2017 23:54:51

Ali Genç

Aklı ve Vicdanı Hür İnancına Bağlı Gençlik İçin?Evet?

Aklı ve Vicdanı Hür İnancına Bağlı Gençlik İçin?Evet?