Başlığa bakınca, Müslümanın ve gayrimüslimin diyeceği asla hiçbir şey olamayacağı Hz. Ömerleri aramada nereden çıktı diye sormadan asla insan kendini alamıyor. Çünkü adaleti ile tanınmış halife HZ. ÖMER’in ünü ve şanı yaklaşık 1350 yıldır her iki inanç dünyası tarafından kabul edilmiştir, hala da kabul edilmeye devam edilmektedir.  

Son 170-200 yıldır Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, deve de kulak büyüklüğü hariç kanunun üstünlüğü ve hakkaniyet ile ADALET görülmemiş, üstelik Hz. Ömer’in adaleti üzerine ilim irfan yuvalarında yetiştirilenler Devlet-i Ali ve Türkiye Cumhuriyetinde yine deve de kulak misali hariç 
Halkın yönetiminde ve adalette işbaşına getirilmemiştir. Dolaysıyla halk adalet üzere iş yapacakların getirilmesini hayal bile edemiyor.

Ak parti, Ömerler arayıp bulana kadar, 81 ile atadığı vali, rektör, belediye başkanı ve başsavcıları hiçbir tereddütte yer bırakmayacak şekilde hak-hakikat ve hukukun üstünlüğüne uygun görev yapmalarını sağlayabilse bir anda her ilde dört tane Ömer’i bulmuş olur.

İllerin beyni, kalbi, merhameti, ahlakı,  daha doğrusu her şeyi olan vede devletin dimdik ayakta olduğunu uygulamada ortaya koyan en önemli icraatı yapmış olur. Halkın gözüne sokarcasına bu dört kişinin bütün programlarında yani a protokolünde partinin il ve ilçe başkanları yer alırsa, adil tarafsız görev yapıldığına kimse inanmaz dolaysıyla bunları Ömerler yerine koymaz.

Elbette parti görevlileri partileri için elinden geleni yapmak için çalışacaklar ancak bu görevliler DEVLET görevlileri yerine asla geçemezler, geçseler de halkımızın genlerinde olan gelenekten dolayı kabul görmezler.

Diyeceksiniz ki yazdığınız bu durumları sadece Ak partimi yaptı ve yapıyor, elbette iktidara gelen bütün partiler yaptı, aklımın erdiği 40-50 sene içinde hiç biri bu kadar ileri gitmedi, hiç biride Ömerleri arıyoruz demedi, madem AK parti Ömerleri arıyor öyleyse Hz. Ömer’in adaletini istiyor demek olduğu için yazıyoruz.  

Ömerler derken gerçekte Hz. Ömer’i kastetmiyorsa o zaman sözümüzün tamamını geri alıyor vede yazıklar olsun diyoruz. Ak parti başkan vekili Numan Kurtulmuş’un ne demek istediğini biz adaletle görev yapacak kimseleri arıyoruz şeklinde anladık da fikrimizi yazdık.
                 Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola. 

      


19.11.2019 07:37:00

Rasim Gül

Ak Parti, Ömerler Arıyormuş