Çalkantılı ve uzun uğraşılı bir kongre kavgası sonunda nihayet Aksaray İl kongresi tamamlandı. Belki de ilk defa kongre sürecine bir Başbakan müdahale etti. Genel Merkez iftira ve dedikodudan yıldığı için bazı kişilerle Ankara dışında görüşmeyi tercih etti. Nedeni ise burada gören olurda onun hakkında da dedikodu çıkarırlar diye. Nihayet kongre bitti sular duruldu, inşallah yeni yönetim herkesi kucaklar ve Ak Parti eski kimliğine kavuşur.

      Yapılan listeye baktım, yine de ucundan kenarından 12 yıllık krallıktaki bazıları yakınlarını yine listeye sızdırdığını gördük. Ancak il listesine baktığımızda genel bir dağılımlı bir liste oluşmuş. Ama buradan bir konuya değinmek istiyorum gerçi bu Genel Merkezin isteği idi ama aday olanların listeye girmesini hiç uygun görmedim. Oraya layık görmemek için değil ile aday olmalarından dolayıdır, yani listeye girecektiniz neden aday oldunuz. Bu benim kişisel görüşlerim karşı olduğum için değil hepsi bizim arkadaşımız.

     Kongre kalabalık ve yoğun katılımla gerçekleşti. Sağlık Bahanı, Genel Başkan yardımcısı Atalay, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı, gibi birçok katılımcı oldu. Çevre illerin Belediye Başkanları ve İl Başkanları çerçevesinde katılanlar oldu.

Kongre’de üç Milletvekilimizde bu sefer vardı, bir önceki kongreye katılmayan Açıkgöz bu sefer kongrede vardı. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ve eski İl Başkanı Fatih Yıldırıcı birer konuşma yaptılar. Konuşmaların geneline değinmek istemiyorum burada zaten hepsine yer vermemiz zor.

     Yıldırıcı duygusal ve sonunda gözyaşlarının dolduğu bir konuşma ile sözlerini tamamladı. Diğer konuşmacılar Aksaray ve ülke geneli ile konuşmalar yaparken ben burada genel olarak konuşmacılara yapılan alkışlara baktım. En çok alkışı Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı alırken, ardından Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi aldı.

       Burada konuşmalar yapılırken bütün konuşmacılar genel mesajlar verirken Milletvekili Ruhi Açıkgözün kendisine yakın insanları birçok aday adayının olduğu salonda Ankara’dan gelenlere pazarlamaya çalışması hiç hoş değildi.

     Belki kendisine göre bu pazarlamada haklılık payı vardır. Kendi ekibine sahip çıkma adına veya onlara şirin görünme adına da olabilir. “ her ilden il Başkanları Milletvekili oldu sadece bizim ilimizde olmadı. Umarım bundan sonra eski 3 il Başkanından birisi aday yapılır” demesi onlara güzel bir jest olabilir.

      Seçmen ve gazeteci olarak biz olaya kendisi gibi bakmak durumunda değiliz. Eğer oraya uygun görülselerdi seçim sürecinde aday adayı oldular genel merkez değerlendirirdi. Layık idilerse değerlendirilmedilerse bu genel merkezin ayıbı. Tabi birde bunun seçmen tarafı var sizin önerinize seçmen ne diyor birde ona bakmak lazım.

      İkincisi geçen seçimde bu arkadaşlar aday adayı idi neden onlar adına feragatetmedin de şimdi adaylık yolun kapanınca böyle bir çağrıda bulundun anlamış değilim. Genel merkeze ben 2 dönemdir vekilim bu sefer bir il Başkanımız aday olsun sıramı ona vereyim diyebilirdin. Mesele o zaman sahip olduğun o 8-10 kişiyi şimdi oraya taşımaksa buyur taşı.

      Ben aslında şundan yanayım ne kadar aday adayı varsa kamuoyu yoklaması ile belirlenmeli. Seçmen koyun yerine konmamalı, yarın seçmen bizi unutur bize asıl dostlar lazım diyenler seçmen önünde sınav vermeli.

     Halkın gönlüne girmeyenler bizleri Ankara’da temsil etmemeli. Bu her partide böyle olmalı madem demokrasi var halkın tercihine başvurulmalı. Partiye ne getirir ne götürür buna bakmak lazım, ben atadım sen seç şeklinde olursa seçmen beni unutur gider dersin.

      Neden seçmen seni unutsun ki seçmenin kalbine giren hiçbir seçilmiş ahir ömrüne de gitse bu millet unutmaz. Bunun örnekleri küçümsenemeyecek kadar az değildir. Bu milletin hizmetinde olanları bu millet hiçbir zaman unutmadı unutmaz. Unutulanların sayısı az olmadığı gibi unutulmayanlarda az değildir.

       Ben son Tarihi çalışmamda resimlerine yer verdiğim eski Milletvekillerini gören okuyucu Aaaa bu Milletvekilimi idi dediğini çok gördüm. Demek ki bu milletin kalbine giremeyenler unutulup gidiyor. 3 ayda sempatikliği ile halkın kalbine giren Başkan Yazgı gibi olmalılar.

 

      Kısacası Yeni seçilen İl Başkanı Sayın Abdulkadir Karatay ve yeni ekibine başarılar diliyorum.


22.12.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti kongresi yapıldı

Ak Parti kongresi yapıldı