Aksaray Ak Parti teşkilatı Salı günü öğle yemeği ile bir basın toplantısı ve akşamda Kültür merkezinde aday tanıtımı ile seçim startı verdi. Ben her iki toplantıyı da takip ederek notlar almaya çalıştım.  Bayramda da ilçelerdeki bayramlaşma gezilerine davet edilerek buradaki heyecanı gözlemledim. 7 Haziran seçimlerine göre kopuk ve dağınık değil, toplu olarak birliktelik gördüğümü söyleyebilirim. Vatandaşların ise adaylara karşı bir ilgi ve alakasını görmemek mümkün değil. Tabi Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının fırsat buldukça merkez ve kırsalda adayları yalnız bırakmaması ayrı bir hava veriyor.

      Somuncu baba sofrasında öğle saatlerinde verilen yemekli basın toplantısına basının nerede ise tamamı katıldı. Basın toplantısında parti yöneticileri de hazır bulundular. Adayların konuşmasını dinlerken klasik konuşmalar yerine anlamlı ve düşündürücü cümleler kurması ise partililere ayrı bir hava verdiğini görmek mümkün.

      Akşam 18.00 de Kültür merkezinde yapılan aday toplantısına ise il, ilçe, kasaba ilçe Başkanları ve Belediye Başkanları yanında çok sayıda partililer katılarak salonu doldurdular. Salonda gençlik teşkilatı ise iyi hazırlanmış salonu coşturdular.

      Burada gördüğüm en önemli manzara ise, Ak Partide hiç görmediğim ve hatta başka partiye mensup insanları burada gördüğümü söyleyebilirim. Hatta ismi mevzu bahis değil geçmişte başka partilerde Belediye Başkanlığı yapmış ve hatta ilde Belediye meclis üyeliği yapmış simaları tanıtım programında gördüğümü söyleyebilirim.

       Bunu şuna bağlarsan yanlış olmaz diye düşünüyorum. Aday değişimi nedeni ile Ak Partiye yeni simaların destek verdiğini söyleyebilirim. Geçen yazdığım yazıdaki düşüncemin yanlış olmadığını burada teyit etmiş bulunmaktayım. Ne demiştim Ak Partideki heyecan bana 2002 seçimlerini hatırlattı demiştim.

      Bir ayrı konu ise bayramlaşmada görmediğim aday adaylarının nerede ise ilde yaşayanların tamamı aday toplantısında idiler. Hatta bana, ? bak yazdın ama biz buradayız ? diyenler oldu. Demek ki küsme ve kırılma olmadığına şahit olduk.

      Aday tanıtımı esnasında sırasıyla ilk önce il Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili Nevzat Palta, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, adaylardan Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu ve son olarak Ak Parti gurup Başkan vekili Milletvekili ve yeni aday İlknur İnceöz konuştu.

     Aday tanıtımı esnasında ilk olarak gösterilen Aşık Veysel´in herkesi kucaklayan şiiri ile başladı. Yeni adayların biyografileri slayt gösterimi ile katılımcılara tanıtıldı. Konuşmacılar içinde ise Mustafa Serdengeçtinin esprili ve mizahi konuşma tarzı salondaki herkesi kahkahaya boğduğunu söyleyebilirim. Bana göre salon konuşması içinde salona damgayı vuran Serdengeçti oldu.

      İlk konuşmayı yapan il Başkanı Abdulkadir Karatay 45 dakikalık bir uzun konuşma yaptı. Aslında konuşmasının her bölümü mesaj ve önemli idi. Neden önemli idi, 1 Kasım bir milat olsun ülkenin istikrarı için 1 Kasım seçimleri çok önemli vatandaşların ve herkesin elini taşın altına koyarak Ak Partiyi tek başına iktidar yapmalı mesajı verdi.

     Milletvekili Nevzat Paltada yine her zaman olduğu gibi dava adamı olduğunu ve verilecek her görevi yapacağı mesajı verdi.

     Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise gösterilen adaylardan sonra yaptıkları çalışma ve gezilerde vatandaşın kenetlendiğini seçimlerin 3-0 olacağını söyledi. Son aylarda ülkedeki iktidar boşluğunun herkesi etkilediği gibi kendilerini de etkilediğini söyleyerek hizmetlerin verimli olması için tek başına iktidarın şart olduğunu söyledi.

      Mustafa serdengeçti ise, ? geçmişte bende 3 sefer aday adayı oldum aday olamamanın getirdiği burukluğu çok iyi biliyorum. Aday adayı arkadaşlarımın bizi yalnız bırakmamasına teşekkür ediyorum. Yunus Emre´nin Taptuğun kapısında beklediği gibi bekledim ve Yunus buradaymış diye bizi de hatırladılar. Aday olan arkadaşlarımızın da hatırlanacağını unutmasınlar? dedi.

       Cengiz Aydoğdu ise gerçekten takdir ettiğim bir konuşma ile bizi geçmişimizle kucaklaştırarak duygulandırdı. Burada devlet adamlığını ve bürokratlığını iyi kullanarak takdire şayan bir konuşma yaparak duygusal bir şiirle konuşmasını tamamladı.

       İlknur İnceöz Hanımefendi ise konuşmasında siyasi tecrübesini konuşturarak, devletin işleyişi ve çalışmalarını anlatarak Ak Partinin hizmetlerini anlattı.

      Kısacası Ak Parti tanıtımında bir kez daha gördük ki, adayların göz doldurduğunu ve kamuoyunun beğenisini kazandıklarını herkes gibi bizlerde gördük. En önemlisi de grupçuluktan uzak herkesi kucaklayan bir aday kadrosu seçime gidiyor.


1.10.2015 12:42:43

Erdogan Kaya

Ak Parti haydi Bismillah diyerek başladı

Ak Parti haydi Bismillah diyerek başladı