31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri için ilimizde en heyecanlı aday bekleyişi Ak Parti de yaşandı. Muhalefet partileri de Ak Partinin çıkaracağı adaya göre aday belirleme bekleyişinde idi. Ak Parti Evren Dinçer derken şimdi gözler muhalefet partilerinin adaylarında. Bir kaç gündür sosyal medyayı takip ediyorum, nerede ise hep aynı düşüncede olan insanlar algı operasyonunda. İthaldi, eli çantalı ve sipariş yazıları dolaşıyor. Ben bu yorumu yapanların ekserisinin AKP yazmasından Ak Parti karşıtı olduklarını anlıyorum. İnsanları tanımadan görmeden saldırmak hiçte hoş değil.

Bende bir yazımda, ?kabak tadı verdi? başlıklı yazı yazmıştım, bu yazım her seçimde, seçim zamanı gelince Aksaray´dan aday adayı olan bazı arkadaşlara karşı çıktım. İş yerleri ve ticari hayatları başka ilde olan insanlar artık burada tasvip görmüyor demiştim.

Evren Dinçer lise den Üniversiteye kadar ilimizde okumuş, memuriyet hayatını Ankara´da devam etmesi gayet normal. Babası benim çok yakinen tanıdığım Belediyeden emekli mesai arkadaşım Mustafa ağabey. Evren Beyi bende yakinen bilmiyorum ama zeki bir delikanlı olduğunu tanıyanlardan duyuyorum.

Tabi paketti, çantalı gibi algı operasyonu yapmayı bırakarak varsa tepkiniz sandıkta verirsiniz. Bilmediğiniz insanları yıpratmak için saldırmak doğru değil. İsteyen istediği aday ve partiye oy verebilir, bu da kişilerin demokratik haklarıdır. Kişisel ve özel yaşantısına saldırmak hangi partili ve kim olursa olsun uygun değildir. Herkese saygı duymak durumundayız.

Yeni aday Evren Bey senin adamın, benim adamım adamım verkajından uzak durur, altını gerçek Ak Partili, kendisine yararlı olacak ve halkın nazarında kabul görmeyen kişilerden uzak bir ekiple seçime giderse başarılı olacağını ve halkın gönlüne gireceğini düşünüyorum. Toplumda karşılığı olmayan senin adamın benim adamımdan dolayı Ak Parti bu durum geldi.

Ak Parti neden Aksaray´da yaşayan bir ismi koymadı meselesine gelince, bütün aday adayları kendilerine güvendi ki, aday oldular. Burada birbirlerinin önünü kesme yerine proje ve ben şunu yaparım la ortaya çıkılmadı. Benim adamım ve yakınım olsun sürtüşmesi Sayın Erdoğan´ı böyle bir tercihe itmiştir. Bizde bu tercihe saygı duymak mecburiyetindeyiz. Saygı duymayan varsa bunu saldırarak değil sandıkta oyu ile cevap vermeli.

Sayın Haluk Şahin Yazgı Aksaraylı değilmiydi? Yerden yere vurmadık mı? Diğer aday adayları da aynı şekilde sürekli eleştirilmedi mi? Herkes közü kendi önüne çekmeye çalışmasın. Herkesin bir beklentisi olduğu için öfke ve kırgınlık gayet normaldir.

Benim bir ahlak anlayışım ve duruşum vardır, dün iyi dediğim bir kişiyi koltuktan düşünce alaşağı etme gibi bir terbiyesizliğim yoktur. Yazgı koltuktan gidince saldıracak karakterde değilim. Zaman zaman eleştirmeme rağmen, bazen bire bir söylemlerim olmuştur.

Ama yazgıya kimse bir şey yapmadı diyemez, güzel proje ve hizmetler yapmıştır. Vurun ama yaralamayın, sanal alemdeki eleştiri ve saldırıları da doğru bulmuyorum. Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm Belediye Başkanlarının az veya çok bu şehre hizmeti olmuştur. Bu insanlara saldırmak ve kötülemek doğru değildir.

Herkes gibi Başkanlarında yanlışları ve hataları olabilir. Bazı insanlarla ufak tefek kişisel problemleri olabilir. Ama bunu şehre mal etmek doğru değildir. Dolayısı ile seçimlerin sonuç kararını seçmen verecek. Saldırıyı bırakıp varsa tepkimizi sandıkta koyalım. Ama Ak Partili olmayıp da algı operasyonu yapamaya çalışan AKP´liler kendi işlerine baksınlar. Bulanık suda Balık avlamasınlar. Bu tepkiler diner gerçek Ak Partililer Evren Dinçer´in arkasında durmalılar. Burada en zor görev İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve teşkilata düşmektedir. Onların da bu zoru başaracaklarına inanıyorum. Geçmiş geçmişte kaldı herkes önüne bakmalı.

Sayın Haluk Şahin Yazgıya Aksaray´a yaptığı projeler ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Evren Dinçer kardeşimize de hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum. Açıklanacak diğer partilerin adaylarınada başarılar diliyorum. Ayrıca yarışa giren tüm aday adayı arkadaşlara da geçmiş olsun, küsmek kırılmak yok yola devam.


8.12.2018 07:47:47

Erdogan Kaya

Ak Parti Dinçer´le devam dedi

Ak Parti Dinçer´le devam dedi