Bayramın ikinci günü partilerde bayramlaşma vardı. Bende bir gazeteci olarak Ak Parti bayramlaşmasına katıldım. Parti binası tadilat görüp genişletilmiş vaziyette idi. Binanın nerede ise tüm odaları dolu ve dışarda bile insanlar vardı. Daha sonra ilçelerde bayramlaşmaya gidildi. Arkadaşlar sağ olsun beni de götürdüler, oralardaki heyecana baktım bana Ak Partinin 2002 yılındaki seçim dönemini hatırlattı. Gördüğüm manzara ve heyecan bana sanki o günleri hatırlattı.

      Parti binasına girdiğimde her yer tıklım tıklım dolu idi. Hemen salona geçildi, salona Ak Parti Gurup Başkan vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendi, milletvekili Nevzat Palta, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Kadir Karatay, yeni adaylara Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, ilçe Başkanı, kadın ve Gençlik kolları Başkanı yanında çok sayıda partililer salona sığmadı.

      Bayram konuşmalarını il Başkanı Karatay açarak bir konuşma yaptı. Ardından Nevzat Palta konuşma yaparak seçimde canla başla çalışacaklarını söyledi. Daha sonra Gurup Başkan vekili İlknur İnceöz hanımefendi konuşarak ülke gündemi ve terörle ilgili açıklamalar yaparak gündemi değerlendirdi.

      Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada siyasi değerlendirmede bulunarak seçimlerde başarıyı yakalamak için 3-0 olması için her şeyi ile çalışacaklarını ve inadına bismillah diyoruz dedi. Kendisini bu kadar iştahlı ve heyecanlı gördüğümü söyleyebilirim.

       Ardından Milletvekili adayı Mustafa Serdengeçti konuşarak siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu bugüne kadar adaylıklarının sonunda küsmeden çalıştığını ve sonunda bunun semeresini gördüğünden bahsetti.

       Milletvekili adayı Cengi Aydoğdu ise gerçekten ağırbaşlı ve bürokratlığın verdiği rahatlıkla yaptığı konuşmada, ? ekmeğimiz için, güvenliğimiz için, bayrağımız için ve birliğimizi muhafaza için yapılacak bir seçim olması nedeni ile 1 Kasım seçimleri çok önemli? dedi.

       Burada şunu söylemek istiyorum, gerçekten İlknur Hanım 3 dönemin ve parti içi çalışmalarının verdiği tecrübe ve rahatlıkla konu ve olaylara vakıflığı Cengiz Beyin bürokratlığı ve idareciliği ağır oturak ve duruşu ile Mustafa Serdengeçti de hem ağırlığı ve sempatikliği ile Aksaray´da Ak Parti adayları eleştiriden uzak ağırbaşlı ve oturaklı bir liste ile herkesin takdirini kazanacak bir liste oluşmuştur.

      Parti bayramlaşmasında gördüğüm bir husus ise, 7 Haziran seçimlerini saymazsak 1 Kasım seçimlerinde aday olanlardan parti bayramlaşmasında sadece Azizi Abrayı görebildim. Eğer görmediğim başka aday adayı varsa beni bağışlasın. Siyaset uzun soluklu bir yol, bu yolu hemen bir seferde kat etmek çok zor. Mustafa Serdengeçtinin söylediği gibi küsmedim kırılmadın uzun yıllardır adaylık mücadelesi verdim ve sonunda nasip oldu dediği gibi siyasette küskünlük olmaz. Aksaray dışında olmayan aday adaylarını görmek isterdim, daha samimi duruş olurdu.

       Aday adayları içerisinde gerçekten samimi ve bu işi yapacak arkadaşların sayısı az değildi. İlçelere gittiğimizde ise Ortaköy´de Oğuz Şahin ve Ali Osman Köse´yi bayramlaşmada gördüm. Belki içlerinde burukluk olabilir bu gayet normal ama particiliğin ve siyasetin gereği bu olsa gerek. Siyasette her şey her zaman bir anda değişebiliyor.

      Daha sonra ben adaylarla beraber Sarıyahşi´ye gittim burada Belediye Başkanı Fatih Ünsal partilileri ağırladılar ve cami temeli atarak siyasi çalışmaya başlamış oldular. Tabi cami temeli atılışındaki konuşmalarda ise siyaset yapılmadı ve camilerin önemine vurgu yapıldı. Hemen caminin karşısına yapılan hükümet konağı çok hoşuma gitti ve göz doldurmuş.

        Ardından Ağaçören ilçesine geçildi Burada Belediye Başkanı Tuncay Atak ve ilçe Başkanı Mustafa Yüksel ile partililer heyeti karşıladılar. Samimi bir havada geçen bayramlaşmanın ardından Ortaköy´e geçildi.

      Ortaköy´ü bu sefer daha heyecanlı ve coşkulu gördüğümü söyleyebilirim. Ortaköy´ün önemli iki konusu vardı, birisi çift yol diğeri ise doğalgaz. Burada bu konular dile getirildi, zaten istimlak ve 18 uygulaması devam ediyormuş. Burada bazı haksızlıkların yapıldığını dile getirdiler ve konu ile ilgili çözüm sözü verildi. Doğalgaz içinde imza meselesi gündeme geldi buna bazı muhalif kesimin engel olunduğu söylendi.

       Kısacası ben bayramlaşmada Ak Partiyi 2002 seçimlerindeki heyecanın sardığın gördüm.

 


26.09.2015 20:50:11

Erdogan Kaya

Ak Parti bana 2002 hatırlattı

Ak Parti bana 2002 hatırlattı