Aslında bu gün Belediyelerimiz ile ilgili tuttuğum nabız yoklamalarına devam edecektim. Ancak Cumartesi günü Ak Parti teşkilatının daveti üzerine Sayın Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun tatil dolayısı ile kırsal alanlara yaptığı geziye katıldığım için sıcağı sıcağına bu geziyi yazmak durumundayım. Beldelerimizi ve ilçelerimizi değerlendirip yazmaya devam edceğim.

       Cumartesi günü Gülağaç bölgesini Gezen Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu´ya İl Başkanı Altınsoy ve parti yöneticileri eşlik ettiler. 

       Gelelim ziyarete, gerçekten vatandaşın vekilden özel olarak istediği bir şey yok. Gördüğüm kadarı ile vatandaşın çokta acil bir isteği yok. İstekleride yapılacak cinsten. Zaten devlet köy ve kasabaları ihya etmiş vaziyette. Cengiz Beyde Valilik yapması ve brokrasiden gelmesi neyin yapılıp yapılmayacağına ve taleplerin hangisi olumlu olacaksa onları bir bir not alıyor.

        Özel sohbetimizde bu notları acaba eski siyasiler gibi yolda giderken atıyormu yoksa çözüm üretiyor mu diye sordum. Aldığı bu notları ertesi sabah gerekli yerlerle görüşerek ilettiğini ve öğleye kadar bu sorunları gidermeye çalıştığını söyldi. Öğleden sonrada bir başka yere ziyarete devam ettiğini anlattı. Bu çalışma ve ziyaretlerdeki sorunlar birikmeden zamanında çözmesi çok güzel.

     Cengiz Bey gibi siyasetçiler gerçekten az bulunur. Eski siyasetçiler gibi tamam ve yapalım demiyor. Konulara vakıf olduğu için neyin olacağını ve olmayacağını bildiği için olacak talepleri not alıyor, olmayacaklarıda neden olmayacağını izah ediyor. İtirazlarada hoşgörü ile yaklaşıyor.

       Mesela kanalizasyon taleplerine, çok olumlu bakmıyor. Neden 2000 nufusun üzerinde olmayan bir köye kanalizasyon lüks. Çünkü kallanma durumu sıfır, akıntı olmaz ve sık sık tıkanıklık olur. Sonrada eski usul tuvaletlere devam edersiniz.

       Bir anımı anlatayım Aksaray tarihi ile ilgili araştırmam esnasında Baymış köyünde dolaşıyorum. Bir yaşlı amca ile teyze beni gördü devletin görevlisi zannetti ve bana dediki: ? hökümetin adamı ne doşaıp duruyorsun bizim kanalizasyona ihtiyacımız yok. Bir maşrappa ile yaptığımız taharetimi kanalizasyon çekecek mi?  Siz bundan vazgeçinde köye su getirin? dedi. Haklı söze ne denir.

       Demirci kasabasına vardık Başkan Hüseyin Us ve Demircililer karşıladı. Demirci´nin yapılmaya başlayan altyapı sonrası asfaltın tüm kasbaya yayılması ve bir ilköğretim okulu yapılarak çarşı merkezindeki okulun kaldırılıp burasının halka açılması fikri olumlu karşılandı.

       Buradan Gülağaç ilçesine geçildi Belediye Başkanı Faruk Teymen´ın kızının düğününe hayırlı olsun denildi. Burada Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu da vardı. Kalkarken eski vekilimiz Mustafa Serdengeçti ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile karşılaştık. Hoşbeşten sonra buradan Bekarlar köyüne geçtik.

       Burada bizi eski Başkan Şaban Yüksel karşıladı. Şaban Bey köyün sorunlarını bildiği için tapulaşırma konusunu ve Sofular kavşağının ıslahını iletti. Aynı konu Sofular köyüne vardığımızda eski Başkan İhsan Bey  de iletti. Muhtemelen buraya bir çözüm bulunacak.

       Ardından Gülpınar kasabamıza geçtik, Başkan Mustafa Baymışlıoğlu ve kasabalılar karşıladı. Baymışlıoğlu kasabanın altyapısını bitirmiş. Kasabanın ortasından geçen yolda Güiağaçtan Camilörenden geçerek Nevşehir yoluna bağlanmak için harıl harıl çalışılıyor.

       Ardından Camiliören köyüne geçtik burada muhtar Harun Pekgöz ve Camiliörenliler karşıladı. Camiliörende de kanalizasyonun akıntısından şikayet edildi. Başta anlattığımız konu bu köyümüzde de yaşanmaktadır. Yalnız Serdengeçtinin köyü olması nedeni ile burada bir kişini Serdengeçtiyi yıktık senide yıkacağız diye İl Genelmeclis üyesine hömermesi hiçte hoş değildi. Serdengeçtinin ne hizmetler verdiğini iyi bilenlerdenim.

      Anlyacağınız yıllardır yazıp çizdiğimiz konuyu Cengiz Bey yapıyor. Vatandaşa dokunuyor, isteklerini dinliyo ve vatandaşta bundan çok memnun.


3.09.2018 09:12:50

Erdogan Kaya

Ak heyetle bende sahada nabız yokladım

Ak heyetle bende sahada nabız yokladım