Hz. Adem(A.S) atamızdan günümüze kadar gelip geçmiş sayısını ancak Rabbül Aleminin bilebileceği herkes gibi benimde Cenab-ı Allah(C.C.)’ımızdan gerçekleştirmesini dilediğim hayallerim oldu.

  Bu hayallerim mal,mülk hırsından ziyade genel olarak şahsımla ilgili olan 5’nin dışındakileri görünüşte  özel hayalim gibi olsa da sonuç itibarıyla  memleketimizin istikbali için gerçekleştirilmesini dilediklerimdir.!!!

 CENAB-I ALLAH(C.C.) KENDİM İÇİNDE AKSARAY İÇİNDE OLAN DİLEDİKLERİMİ İHSAN ETTİ!!!

   Ezel ve Ebet olan hazinesi,rahmet ve merhameti sınırsız olan Mabudumuzdan kendim için istediklerimin ilki bu günahkarı Kendisine hayırlı kul,Habibi’ne ise hayırlı ümmet yapmayı, atasına,ecdadına saygılı vatanımızın birlik ve dirliğinden yana olmamı daim etmesini,mutlu bir aile hayatı, hayırlı bir evlada kavuşmamı ve Milenyuma ulaşmamı nasip etmesiydi.

   Sonsuz ham dü senalar olsun ki Yüceler, Yücesi Yaratanımız ben en edna kuluna bu dileklerimin tamamını ihsan etti.

MABUDUMUZDAN AKSARAY’LA İLGİLİ OLAN HAYALLERİMİ İSE HEM İHSAN ETTİ

     HEMDE BUNLARA VESİLE OLMAMI’DA NASİP ETTİ!!!

  Her şeyi yoktan var eden ve dilediğinde ise bunları yok etme kudretine de sahip olan Rahmeti gazabını kuşatmış olan Yaratıcımızdan memleketimiz için istediklerim ise insanoğlunun nefsinin doymaması nedeniyle devamlı olarak yenileri ilave edilse de ilk istediğim şey Aksaray’ımızın il olmasını görmemi nasip etmesini.

     Tarih boyunca Dünyayı maddi ve manevi ilimleriyle aydınlatan sayısız bilim adamını yetiştiren Aksaray’ın yeniden bu ilim adamlarını yetiştirecek yüksek eğitim veren kendi akademik kurumuna kavuşturulmasını görmemi de nasip etmesini diledim.

    Ne kadar hamt ve şükür etsem de karşılığını veremeyeceğim ihsanlarıyla Mevla’mız hem Aksaray’ın il olmasını,hem de kendi müstakil üniversitemizin kurulmasını görmemi nasip etmesinin yanında il olma mücadelemizi başlatmaya da.

    Başarıya ulaşıncaya kadar süren mücadelemizin içinde olmamı da, yine üniversitemizin temeli olan ilk yüksek okulumuzun kurulmasına katkıda bulunmamı da nasip etti.

    AHDE VEFA KONUSUNDAKİ ÇABALARIM SAMAN ÇUVALI VE DUVARA DEĞER GİBİ OLDU!!!

  Şehirlerin atası, yeryüzünde maddi ve manevi ilmin gelişmesini sağlayan ilkler ve teklerin merkezi, Selçuklunun şanlı başkenti.

    İyiler ve zaferler diyarı Aksaray’ımızın geçmişini araştırdıkça ve bir kısmına taraf olduğum, bir kısmını ise gazeteci olarak gördüğüm hizmetleri gerçekleştirenlere hak ettikleri vefanın gösterilmesini sürekli olarak yazdığım haberler, köşe yazıları ve birer bir görüştüğüm yetkililer nezdinde her vesileyle savundum.

   Savunduklarımı bir gün bana Hesap gününün Sahibinden dileyerek bunları görmemi nasip etmesini hayal ettim.

  Bu konudaki hayallerimin gerçekleştirilmesi için gösterdiğim tüm çabalara rağmen bulundukları makamlara gökten zembille indiklerini sananların umursamazlığıyla yazdıklarımın Saman Çuvalına veya duvara değmiş gibi olması nedeniyle maalesef bir hafta öncesine kadar bu dileklerim gerçekleştirilmediğinden bu hayallerimi de o zamana kadar görmekte nasip olmadı.

AHDE VEFA HAYALLERİMİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE İSE BIYIĞIN ŞAMMAS’IN TORUNU VESİLE OLDU!!

  Bu hayallerimi gerçekleştirmeyen kendilerini küçük dağları yapmış gibi görenlerin yerlerinde şimdi yeller esiyor.!!!

   Onların kulak tıkadığı şahsımın hiçbir çıkarı olmayan hayallerimin tamamı olmasa da ekserisini görmeme Alemlerin Yaratıcısı tarafından Aksaray’ımızın meşhur Zabıtalarından  merhum Bıyığın Şammas’ın torunu vesile edildi.

   Kendisinin ve mesai arkadaşlarının ataları ve ecdatlarının ruhlarının şad mekânlarının Cennet olması dileğiyle gerçekleştirmeye vesile oldukları ahde vefanın gereği olan hayallerimin ne olduğunu ise nasip olursa Cuma günü maddeler halinde kendilerinin de bu konudaki samimi çabalarıyla birlikte yazacağım.

  Ahde vefanın gereği ve yeni hizmetlerin teşviki için takibi dileğiyle.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


13.01.2015 10:57:26

Ali Genç

Ahde vefanın gereğini yapanlardan Allah(c.c.) Razı olsun!

Ahde vefanın gereğini yapanlardan Allah(c.c.) Razı olsun!