Aday adaylığı müracaatları takviminin başlamasıyla isteyenlerin Partilerine başlayan müracaatları Cuma akşamı ise sona erdi.

  Buraya kadar olan prosedüre kamuoyunun geneliyle birlikte benimde bir itirazım yok.

  İtirazım yerden mantar biter gibi önüne gelenin ”Bende varım” diyerek aday adaylığına hücum edilmesine.

   Rahatsızlığım nedeniyle evde istirahat ettiğimden aday,adalığını, daha doğrusu bu konuda en çok rağbet edilen parti olan Ak Parti Aksaray il başkanlığına yapılan müracaatları Cuma gününe kadar mahalli medya organlarından takip ettim.

    Yine Telefonla görüştüğüm meslektaşlarım ve bu konudaki köşe yazılarından konuyu takip etmeye çalıştım.

   Cuma günü ise Saat 14.30’dan başlayarak Osman Bahadır Bozkurt’la başlayan aday adaylığı İbrahim Ergin,Abdurrahman Yusuf Kayabaşı,Güner Çöl ve Ayşe Atar’la devam eden, 2002-2007 dönemi ilimiz milletvekili Ahmet Yaşar’ında müracaatıyla Aksaray ve Genel merkezden yapılanlarla birlikte son aldığım rakamlara göre sayı 61’e ulaştı.

   Müracaat edenlerin maksimum  %10’u oranındakileri bir tarafa bırakırsak diğerlerinin nereden kendilerinde milletvekilliğine aday,adayı olma hakkını gördüklerini anlayabilmiş değilim!!!

   Anlayamadığım içinde kamuoyu adına kendilerine birkaç soru sormak istiyorum.

    “İlk sorum;

    Sayın aday adayı Aksaray ilinin Milletvekilliğine seçilme hakkını nereden, kimden alıyorsunuz?

    İkinci Sorum;

    Aksaray ili genelinde yaşayan 384.252 vatandaşımıza vekil olmak için sizin bu vatandaşlardan farkınız ve artınız nedir ki kendinizi bu vatandaşlarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edeceğinize inanıyorsunuz?!!!

    Üçüncü Sorum;

   Şimdiye kadar kaç vatandaşımızın yarasına merhem oldunuz?

   Dördüncü ve son Sorum;

  Şimdiye kadar Aksaray’ın hangi dert ve sıkıntılarını gündeme getirerek bunları sıkı bir şekilde takip ettiniz?

    Gündeme getirdiğiniz konuların hangilerini çözüme kavuşturdunuz?!!!”

    Aday,adayı olanların  maksimum %10 dışında kalanlarına sorduğum bu sorularda belirttiklerime müspet manada cevap vermeyenlerin aday,adaylığı müracaatları  “Laf olsun,Torba dolsun “dan öteye bir şey değil.

   Kalemimden kamuoyunun iradesini ortaya koyan bu soruların değerlendirmeyi yapacak olanlar tarafından da dikkate alınması, boşa geçirecek zaman lüksü olmayan Aksaray’ımızın istikbali için gerekenlerin titizlikle gerçekleştirilmesi dileğiyle.

  MUHALEFETİN ŞAH-FIRAT OPERASYONU TENKİTİ”BEKARIN AVRAT BOŞAMASI”DIR!!!

    Pazar sabahı milletimizin savaşa çekilmesi kirli oyunlarının bertaraf edilmesi ve ecdadımızın naşının çiğnetilmesine izin verilmeyeceğinin ortaya konulmasının yanında 8 aydır ikmal yapılmayan Mehmetçiklerimizin kurtarılması için kendi milli imkânlarımızla ve hiçbir yerden izin alınmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Başbakan Davutoğlu’nun gözetiminde gerçekleştirilen başarılı operasyon milletimiz tarafından takdirle karşılandı.

    Milletin takdirini kazanan askerimizin hiçbir muharip güçle çatışmaya girmeden adeta yağdan kıl çekercesine tamamı milli olarak planlanan ve sonuca ulaştırılan operasyonda daha önce yeri iki defe değiştirilen türbenin kurtarılması bahane edilerek milletimizin geneli tarafından alkışlanan bu başarının muhalefet tarafından eleştirilmesi ise bekârın avrat boşamasından başka bir şey değildir.

       Operasyonun başarıyla gerçekleştirilme iradesini ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan,Başbakan Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz,Genelkurmay Başkanı Özel’in şahsında tüm emeği geçenleri tebrik ediyor.

    Kaza ile şehit olan Astsubay’ımız Halit Avcı’nın ailesi ve milletimize ise baş sağlığı diliyorum.  

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


23.02.2015 10:15:50

Ali Genç

Aday adayı olmayı hak edecek neyi yaptınız?

Aday adayı olmayı hak edecek neyi yaptınız?