Yüzyıllardır bildiğimiz, kendini, ağacını, yaprağını ve dallarını kullandığımız bir mucizedir, zeytin? Saçımıza kullandığımız sabundan, yemekte kullandığımız yağa, kahvaltıda kullandığımız zeytinden, çektiğimiz tesbihe kadar her şey zeytin ürünüdür. Beslenmek için yiyecek, sağlık için ilaçtır o. Ağacından, meyvesinden çekirdeğine kadar her şeyiyle faydalıdır.

     Cenab-ı Hak ayet-i kerime ´de zeytinden bahsetmiştir. ?İncire ve zeytine yemin olsun.? Kuran-ı Kerim´de her besinin ismi geçmeyip kısıtlı besinlerden bahsedilmektedir ki bunlardan biri de zeytindir. Kuran-ı Kerim´de bahsedildiğine bakılırsa muhakkak şifalıdır ve Cenab-ı Hak bunu bize bildirmektedir.

            Bilim Ne Diyor?

     Bulgar ve Amerikalı bilim adamları bir araştırma yapmışlar ve denekler kullanarak zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye inene kadar eridiğini hem deneklerle hem de kullandıkları cihazlarla görmüşlerdir.

     Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüzde yeni duyulan bir şey olmasına rağmen eskilerin çoğunun yaptığı bir uygulamadır. Yani olumlu etkileri yıllardır bilinmektedir.

     1985´li yıllarda başlayan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmiştir. Yaklaşık 30 sene süren deneyler sonucu karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere binlerce hatta yüzbinlerce insan tarafından karşılaşılmıştır.

    -Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

    -Çekirdeği yutanlar sindirim yolu rahatsızlıklarının (kabızlık gibi) bittiğini ifade etmişlerdir.

    -Çekirdeği yutanlarda basur problemiyle karşılaşılmamış hatta basuru olanlar iyileştiklerini söylemişlerdir.

    -Zeytin çekirdeği yutan insanlarda kansere nadiren rastlanılmıştır.

     Zeytinyağı normal şartlarda saklanırsa bozulmadan asırlarca muhafaza edilebilecek yegâne yağdır. Nitekim kazılarda 3000 yıl öncesinde ait olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış zeytinyağı bulunmuştur.

     Zeytinyağlı sabunlar yağlı ciltte yağ dengesini koruyup kuru ciltte ise cildi yağlandırma özelliğine sahiptir. Ayrıca kepeği önlemede etkili ve E vitamini kaynağıdır. Sayılamayacak pek çok yararı vardır.

            Bizzat Faydasını Görenler Anlatıyor?

     Kocaeli´nde aktarlık yapan bir şahıs başından geçen hadiseyi şöyle anlatıyor: ?Dükkânımda 2500´den fazla bitki çeşidi olduğunu ve bunların neredeyse hepsini denediği halde basur, gastrit ve bağırsak yaralarına çözüm olmadığını söylüyor ve ekliyor. Bir gün kahvaltıda zeytin yerken aklıma geldi ve zeytinin çekirdeğini keserle kırıp, un haline getirip yoğurda karıştırarak yedim. Kendini kobay olarak kullanan bu şahıs bir süre sonra iyileştiğini fark ediyor ve tüm insanlar faydalansın diye bu ürünü piyasaya sürüyor.

     Yine bir başkası şöyle anlatıyor:

?2003 yılında hemoroit ameliyatı için gün bekliyordum ve çektiğim acılardan kurtulmak için dua ediyordum. Midemde gastrit, bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık ve buna bağlı olarak da hemoroit vardı. Ne yesem yanma ve sancı hissediyordum. Bir gün arkadaşımla kahvaltı için buluştuk. O iştahla yerken ben her zamanki gibi çayla geçiştiriyordum. Ban neden yemediğimi sorunca çektiğim sıkıntıları anlattım. Zeytini çekirdeğiyle birlikte yutmamı söyledi. Önce şaka yaptığını sandım ama kendisinin de yediğini görünce inandım ve dediğini yaptım.

     Çok ilginçtir ki o gün midemde yanma olmadı ve yaklaşık yarım saat sonra midemden saf zeytinyağı kokusu geldiğini hissettim. İlk 15 gün midemdeki yanmalar ve gastrit yumuşadı ve yok oldu. Sonrasında da her geçen gün daha iyi oldum. Şimdi çevremdeki herkese tavsiye ediyorum.? 


15.11.2015 09:40:37

Asude Usluer Uğurlu

A´dan Z´ye Herşeyi Yararlı Bir Besin Zeytin

A´dan Z´ye Herşeyi Yararlı Bir Besin Zeytin