MÖ. 427- 347 Yılları arasında yaşamış olan PLATON ( EFLATUN) diyor ki; ?´ ?Söylendiğine göre ADALETSİZLİK, ADALETTEN çok daha güçlü ve becerikliymiş. Ama adaletin AKILLILIK ve ERDEM olduğunu söylüyorsak; ADALETİN bilgisizlik olan ADALETSİZLİKTEN çok daha güçlü olduğunu belirtmek hiç te zor değildir?´´

       Yaklaşık 2400 yıl önce söylenmiş bir söz, halen günümüzde, canlı ve yer yer bağırıyorsa, geçerliliğini koruyor demektir.

       Adaletin akıllılık ve erdem olduğunu savunuyorsak; neden ADALET ve HAKKANİYET bir türlü sağlanamıyor veya sağlamaya çalışmıyoruz?

       ADALET,  bir türlü sağlanamıyorsa, neden AKILLI ve ERDEMLİ insan yetiştirmiyoruz, ya da, AKILLI ve ERDEMLİ İNSANI bulamıyoruz. Belki de bulmuyoruz, çünkü adaletsizlik işimize geliyor.

       Daha evvelki bir yazımızda da bir büyüğümüzün,´´ DEVLET BİZİM KUTSALIMIZDIR´ ´görüşünü özellikle gençlerimize anlatmaya çalışmış ve bu hususta AK partiye çok ciddi görevler düştüğünü belirtmiştik.

       Dolaysıyla, DEVLETİMİZİN bütün hücrelerine sızmış olan hainler temizlenmedikçe biz rahat yüzü görmeyeceğimizi dile getirmiştik. Gördüğümüz kadarıyla gelişmelerde bir fark göremedik, demek ki topallık devam ediyor.

       Bu partinin, kalkınma ayağı fena değil iyi gidiyor, ancak adalet ayağı gerçekten topallıyor. Adalet ayağının bir gözüde KÖR desem yeridir.

       7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 bir gözü KÖR öbür gözünde de katrak olduğu için göremedi.

       Bir ayağı topal, bir gözü kör olan bu yarışmacının yarışı kazanması tesadüflere kalmıştır. Ancak öbür yarışmacıların iki ayağıda topal olursa yarış arızalıda olsa kazanıla bilinir.

       Yarışmalar başlamadan önce herkesin ağzı kilitli, hiç kimse kimseye doğruları söylemiyor, gemisini kurtaran kaptandır ayaklarına yatıyor, yarışma mağlubiyetle sonuçlanınca herkes bülbül kesilerek ahkâm kesiyor, suçlu arıyor.

       Hani burada, DOĞRULUK-ADALET-HAKKANİYET; hani burada LİYAKAT ve EHLİYET varsa ne işe yaradı?

       Galip çıkılan seçimlerde, ilgililerin yanından geçilmiyor, yarı mağlup seçim sonuçlarında da muhatap bulunamıyor, bu nasıl iş Allah aşkına şeytan bunun neresinde?

       ?´ kanunların ve Devletin koruyucuları olan kişiler,  koruyucu olmayıp, koruyucu yerine geçerse, bütün Devleti baştan sona mahvederler. Şimdi biz,  gerçek koruyucular, yani Devlete hiç kötülüğü dokunmayan koruyucular istiyoruz.´´

       Şu soruda sorulabilir, iktidar adaletle mi, adaletsizlikle mi elde tutulabilir? Osmanlı, fitneden, fesattan mı, Haçlının hıncından mı yoksa ADALATSİZLİKTEN Mİ çöktü?

       Demokrat Parti, Adalet ve Doğru Yol ile Anavatan Partileri başarısızlıktan mı bitti, yoksa ADALETSİZLİKTEN Mİ bitti.

       Ülkemizde, vatandaşlardan ADALETTEN yana mısınız diye bir sual sorulsa, YÜZ YÜZ evet çıkar. Öyleyse

        İktidar olanlar neden ADALETSİZLİĞE karşı çıkarak ADALETTEN yana olarak kalmaya çalışmazlardı gitmeyi göze alırlar? Bu milleti ömür boyu kandıracaklarına inanırlar?

       Demokrasi tarihinde, gidenlerden hiç geri gelen var mı? Yok, olamazda, kıytırık şekilde yani koalisyon ortağı olarak iktidara yapışanları saymıyoruz.

       Hal böyle böyle olduğuna göre şu an iktidar olan AK parti neden AKIL ve ERDEME sarılmıyor da ha bire top çeviriyor, birileri, birilerinin açığını arıyor. Birileri birilerinin kuyusunu kazıyor?

       Müflis esnaf eski defterleri karıştırırmış, veresiyeden beşer onar kuruş kalmışsa onunla kurtulur muyum diye ama nafile. Çünkü delik büyük yama küçük kapanır mı, kapanmaz.

       Aksaray´a gelince, ADALET ayağının birinin topallaması, gözünün birininde kör olmasından doğan bütün olumsuzluklardan, BEŞ KİŞİ SORUMLUDUR.

       Bu beş kişi sırasıyla, Aksaray Valisi, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ve il başkanı Hüseyin Altınsoy.

       Dört yüz bin kişinin AHI- VAHI bu beş kişinin omuzundadır.

       ADALETİN, TOPALLIĞI ve KÖRLÜĞÜ´nden, İlimizdeki bütün olumsuzluklardan bu beş kişi sorumludur. Önce Aksaray halkına sonrada Cumhurbaşkanına hesap verecek te bu beş kişidir.

       Bu beş kişinin, ilk ilk başarısı, Abdullah Kahraman isimli hemşerimizin şahsi çalışması ile ilimiz hasan dağında yapılacak olan ?´  YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA ŞAMPIYONASINI ?´ eksiksiz tamamlanmasıdır.

       Şampiyona hatasız, hiçbir olumsuzluk olmadan sonuçlandığında; 2020 yılında yapılacak ?´ YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA SÜPER KUPA ŞAMPIYONASI´´nı da Aksaray´a alma şansımız çok yükseliyor.

       Yani, bu beş kişinin en ciddi görevi 8-15 Eylül de yapılacak şampiyonaya verecekleri önemdir.

       Biz, bu beş kişiye ve beraber görev yapacaklara yürekten katılıyor, elimizden ne gelirse onu yapacağımıza söz veriyoruz.

                                HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


23.08.2018 21:08:44

Rasim Gül

Adalet ve Kalkınma Partisinin, Adalet ve Devlet Ayağı Topal

Adalet ve Kalkınma Partisinin, Adalet ve Devlet Ayağı Topal