En kalbi duygularımla yazıyorum Soma faciasını nerede ise saat başı takip ettim. Orada yürekler yanıyor anaların gözyaşı sel olmuş akıyor kandan beslenen soysuzlar Başbakan bir provokatöre vurdu mu vurmadı mı diye bazı TV. Bunun tartışmasını yapıyor. Sopa yiyen alçağı sanal alemde Gezi olaylarındaki taşıdığı pankartı gördüm utanç duydum. Pankartta; “ eşcinselsek cinseliz bundan size ne” yazıyor. Bu adam anaların gözyaşına bakmadan Sayın Başbakanın Soma’ya gideceğini duyar duymaz birkaç arkadaşı ile oraya damlamış.

      İnsanların derdine yanmasına, acısına ortak olmasına fırsat vermiyor. Başbakana saldırıyor ve özel kalem Müdürünün kravatından asılıyor. Sonra tekmeyi yiyince yerlere yatıp basının çekmesine fırsat vererek amacına ulaşmaya çalışıyor. Sonra Başbakan bana yumruk attı diye feryadı figan ediyor.

      Bu feryadı figana geziden kalma basın cenaze yerine bu ne olduğu belli olmayan adamı gündeme getiriyor. Adam Allahtan korkar kazada bile hükümet yıkma eylemi yapan bu hainler ne bilsinler bu acıyı. Bizim evimizde olayları izledikçe ağlayan kalmazken sen yollara sokağa çıkıp insanları taşlıyorsun, lanet olsun size.

       Muhalefet liderlerini kutluyorum metanetli konuşmalarla üzüntüleri paylaştı. Sayın Bahçeli beğendiğim liderler içinde ikinci sıraya gelen bir lider. Bunu her zaman söyler takdir ederim, tam bir devlet adamı ve duruşu ile olaylara bakıyor.

      Kılıçtaroğlu Somada güzel bir duruş ve olaylara bakış sergiledi. Sayın Cumhurbaşkanı Gül ağlamaktan konuşamadı, Enerji Bakanımız uykusuz yorgun halde orada ayakta durarak olayları yönetip sevk etti. Gerçekten devlet adamlığı ve görevi ile işinin başında duruyor.  ERDOĞAN

     Düzce depreminde sağlam olmayan bir apartmanın yıkılması sonucu müteahhit Veli Göçer’i linç etmeye çalışan basın neden madenin sahip ve yetkililerine ses çıkarmayıp olayı hükümete fatura etmeye çalışıyor anlamış değilim.

      Yoksa 17 Aralık darbecilerin içinde olduğu için mi darbe taraftarı basın bu adamı aklamaya çalışıyor? Şirketin basın toplantısını da izledim tam bir rezalet içinde açıklama yapamadılar. Basının sorduğu sorulara cevap verme yerine olayları saptırmaya çalıştılar.

      Madenlerde herhangi bir kazada bulunması gereken sığınma yerleri neden yoktu? Bu neden sorgulanmıyor, neden bunların cevabı alınmıyor da şehitler üzerinden hükümete vurmaya çalışılıyor?

      Burada bir kusur ihmal varsa bunun sorumlusu kim olursa olsun hesap vermeli. Bunca insanı korumasız, sığınma odasız yer altında ölüme terk edenler bunların hesabını vermeliler. Bunların hesabını sorma yerine ülkeyi karıştırmaya kalkmak ve ülkemizi Suriye’ye çevirmek isteyenler acaba ne elde edeceklerini zannediyorlar.

      İktidarın kim olduğu benim için önemli değildir, mesele ülkemin birlik ve beraberliği ise devletimin yanında olurum. Allah hiçbir kimseyi devletsiz ve başıbozuk yaşamayı nasip etmesin. İktidarı muhalefeti bu yangının bundan sonra son bulması için el birliği yapmalılar.

      Cuma günü Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun’un öncülüğünde Ak Parti Milletvekilleri bir önerge ile konunun mecliste araştırılması yönünde önerge verdiler. Bu konu enine boyuna araştırılıp bundan sonrası için olsun üzücü hadiseler yaşanmaması için tedbir alınsın.

      Üç gündür Soma maden ocağını bahane eden sokak çeteleri ve devlet düşmanları yine sokaklara dökülerek etrafı yakıp yıkmaya çalıştılar. Kimi, nereyi ve kimleri taşlayıp yıkıyorsun beyler. Taş attığınız polis bizim polisimiz, camlarını kırıp maddi zarara uğrattığınız insanlar bizim vatandaşımız. İnsanların canlarını koruma için yaptığınız eylemde hangi canları yakıp yıkıyorsunuz bunun farkındamısınız. Bunun adı korumak değil yakıp yıkmaktır.

 

     Zaman kabadayılık yapmak zamanı değil yara sarma zamanıdır. Sizin yaptığınızdan o insanların haberi bile yok, onlar acıları ile meşguller. Bizim yapacağımız bu insanların acılarını paylaşmak ve bol dua etmektir. Başka acılara meydan vermek için sokakları yakıp yıkmak değildir. Basında artık kendine çeki düzen verip acıları bir tarafa koyarak dövdü mü dövmedi mi konusu ile meşgul olmak değildir. Eğer dövdülerse ellerine sağlık diyorum. BBC Televizyonuna demeç veren ilgisi olmayan Müftünün karısı hesabı kadınlarda aslında dövülmeli. Somayla ilgileri yok cenaze yakını gibi ülkemizi kötülediler yazık çok yazık.


17.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Acılar unutulmuş dövdü mü dövmedi mi`

Acılar unutulmuş dövdü mü dövmedi mi?