Değerli hemşerimiz, emekli Kültür Ateşesi, İbrahim Çamkerten’in proje danışmanı Doktor Ayşe Turan’dan, New York’ta Türk evi açma teklifi.

‘’New York’ta 5 yıl sağlık ataşeliği yaptım. Birleşmiş Milletler giriş holünde Kuşadası milli park tanıtım sergisi açtım. Aksaray’ı çalıştım ve çok beğendim. Kalkınma ajansı ile birlikte, İngilizce Aksaray tanıtımı hazırlayarak NEW YORK TÜRK Evi’nde Eylül sonunda/ Ekim başında Aksaray tanıtım sergisi açabiliriz. WİN WİN…. New York takı bütün turizm acentelerini de çağırırız…

Osmanlı şerbetleri tadım gününe… 5 gün serginin taşıma sponsoru THY ları olur. New York ayağını ben organize ederim. Türk Evi binamızda kokteyl salonu var kullanırız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile, TÜRSAP ile iş birliği yaparız. Yerel ileri gelen Türkleri de davet ederiz.

Osmanlı şerbetleri konusunda uzmanım ben sunarım. Aksaray’ın özelliklerini tatlarını Ihlara’yı kaplıcasını vs. anlatırız. Fevkalade bir atılım olur. New York’taki Türklerin işlettiği klinik ve hastaneler ile Aksaray Tıp Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalatınca yerel diaspora işimiz coşturur. Bu sergiyi Washington Türkiye Külliyesi Diyanet İslam Center de tekrar ederiz. Harika bir sıçrama yakalarız. Var mısınız?

Türk evi nin balkonunda, Aksaray milletvekilleri de gelirse çok güçlü oluruz. New York Türk evi binası Washingtonda, Diyanet’in 60 dönümlük arazi üstünde 150 kişilik barınma imkanı da olan külliye ve konferans salonu ile cami ve tesisleri, restoran ve kütüphanesi ile konaklama yerleri var.

Aksaray için bunları harekete geçirmeliyiz. Birleşmiş Milletlerin tam karşısında bizim Türk evi, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk olarak binamız. Sergi ve şerbet tadımına bütün İslam ülkeleri BM, temsilcilerini de çağırırım. Zaten BM’nin 2024/2025 açılış töreni haftası hatta Cumhurbaşkanımızın himayesinde ve katılımı ile de açılış yaparız. Somuncu Baba’ya çok yakışır. Daha önce bu şekilde tören yaptım, yine yaparım evvel Allah.’’

Paris Büyükelçiliği emekli Kültür Ateşesi, aynı zamanda Transanatolie Tour Operatörü İbrahim Çamkerten’in proje danışmanı, Doktor Ayşe Turan’ın teklifini Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’nun dikkate alacağını bekliyor, Aksaray Turizmi için gerçekten bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


5.03.2024 06:33:00

Rasim Gül

 VALİMİZE ÖNERİMİZ; NEW YORK’TA TÜRK EVİNDE ETKİNLİK YAPILMASI

 VALİMİZE ÖNERİMİZ; NEW YORK’TA TÜRK EVİNDE ETKİNLİK YAPILMASI