3 Eylül 2018 Salı günü, saat 13.30 da, milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’nun Turizm ve Kültür bakanımız Mehmet Ersoy ve bakan yardımcısı Nadir Alpaslan’ la Aksaray heyeti olarak, görüşmelerinden müspet kararlar çıktı. Görüşmeleri düzenleyen vekilimizi ve heyeti kutluyoruz.

Valimiz, Ali Mantı, milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve il belediye başkanımız Evren Dinçer önderliğinde Aksaray adına övünülecek ve ciddi neticeler alınacağı kesinleşen, yıllardan beri atılması gereken atılım yapılmıştır.

Cengiz Aydoğdu vekilimizin, ilimizin turizm ve kültür sahsındaki değerlerini ve yapılması gerekenleri, anlaşılır bir şekilde bakana sunması ve ardından katılımcıların görüşlerinin dinlenmesine geçilmesiyle isteyen her katılımcı söz aldı ve isteklerini dile getirdi.

İl Genel Sekreterimiz, Ramazan Altuntaş ve İl Kültür müdürümüz Mustafa Doğan’ın, bakanın her sorusuna açıklama yapması, konularına hakım olduklarını da ispat etti

Vekilimizin ve belediye başkanımızın bakandan, ‘’ Kültür ve Turizm Platformu oluşturmak istiyoruz…’’ talebi yıllardır beklediğimiz bir kuruluştu, şükür talep edildi, yakında kurulacağı kesinleşti.

Aksaray’ımızın, kültür ve Turizmi her yetkilinin azmine ve keyfine bırakılmaktan kurtarılarak disiplinli, düzenli, istikrarlı ve ezbercilikten uzak, planlı-programlı bir ekip çalışmasına kavuşturuluyor.

Turizm ve Kültür platformu, sanıyorum ilk olarak Aksaray’ın ‘’ Turizm Master Planı’’ nı yaptırarak, beş on yıl içerisinde müthiş bir gelişme sağlayacağına inananlardan olduğumu ifade etmekten gurur duyuyorum.

Bakan ziyaretinde, heyet içerisinde ki birlik, olgunluk, konuşmacıların bakana isteklerini zarif ve esprili bir şekilde ifade etmeleri artık bizimde istenildiği zaman bir takım olacağımızı ispat etti.

Aksaray’ın en büyük Kamu Kuruluşu niteliğinde olan; Aksaray ziraat Odası, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Sivil Toplum Platformu olmak üzere, Turizm ve Kültürle ilgili İçe ve Belde belediye başkanlarının katılması ve katılanların görüşlerini dile getirmeleri, bakanı etkiledi ve Aksaray’a gelerek bir gece kalmaya söz verdi.

Turizm ve Kültür bakanı Mehmet Ersoy ve Turizm ve kültür konularında aşırıya kaçmamak üzere, gerçekçi her projeye yardımcı olacaklarını açıkça ifade etti. Projesi olmayan boş laflarla hareket etmeyeceklerini de net bir şekilde ortaya koydu.

Bakanın Mehmet Ersoy ve bakan yardımcısı Nadir Alpaslan’ın, en güzel yanlarından biride konuşmacıların haklı olan isteklerinin tamamını not alması da işlerine ne kadar bağlı olduklarını gösterdi. İkincisi de, bakanın hiçbir hareketinde siyaset yoktu tamamen yapılması mümkün olanlarla ilgilenen tam bir iş adamı ve teknokrat gibi davranmasıydı.

Hiç vakit kaybetmeden, turizm ve kültürde yapılacakların, projelendirilip bakanın Aksaray’a gelmesine ilgililerin hazır etme mecburiyeti ortaya çıktı. Siyasi olarak Cengiz Aydoğdu yapacağının en güzelini yaptı. Ge4risi seçilmişlere ve atanmışlara kaldı.

Aksaray, iddia ve haklarını bakan geldiğinde, boş laf ve particilikten uzak yapıp sunacağı projelerle ortaya koyacak. Ankara boş laflara ve nutuklara aldırmayacağını, yapılan toplantıda ortaya koydu.

Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


4.09.2019 08:29:00

Rasim Gül

Vali, Vekil ve Belediye Başkanı Önderliğinde; Turizm Ve Kültür Bakanını Ziyaret