2002’oen itibaren yapılan çalışmalarla “Sağlıkta Dönüşüm”ün tamamlamasına kadar Türkiye’nin çok başlı Sosyal Güvenlik Kurumlarının en büyüğü hatta mensuplarının sayısı diğer ikisinin toplamının iki mislinden fazla olan SSK’lılarla bakmakla yükümlü oldukları oluşturuyordu.

       SSK’lıların ödediği emeklilik ve sağlık hizmetlerinden yararlanma pirimi Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’dan az değil, aksine fazlaydı.!!!

     Buna rağmen yürürlükteki Anayasanın ”X. Kanun önünde eşitlikMADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.!!!

     Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.!!!deniliyor.

       Devlet organları ve idare makamların bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Diyor.

    Anayasanın emri ve bu emre tüm kurumların uyma mecburiyetini teyit eden XI. Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğünü belirten 11. Maddesindeki Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır. Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz.kesin emrini sağlıkta dönüşüme kadar umursayan yoktu.!!!.

KAMU KURUMLARI ANAYASAYI ÇİĞNEYEREK SSKLILARA

        İNATLA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYORLARDI

    Anayasa’nın bu iki maddesinin kesin emrine rağmen kamu kurumları tarafından bu maddeler çiğnenerek SSK’lılar ile  diğer Sosyal Güvenlik kurumları olan  Emekli Sandığı ile  Bağ-Kur’a bağlı olanlar aynı haklarından faydalandırılmıyorlardı.

    SSK’lılar bağlı oldukları bu kurumun dışından sağlık hizmeti alamazken Emekli Sandığı ve Bağ-Kur mensupları ise tüm sağlık kurumlarından faydalanıp ilaçlarını da istedikleri serbest eczanelerden rahatça alabiliyorlardı.!!!.

   “YOK,YOK BİZ SSK’LILARA BAKMIYORUZ”!!!

      SSK’lılar ile bakmakla yükümlü olanları ise devletin sağlık ocaklarından, hastaneleriyle özel polikliniklere kadar hiçbir yerde değerleri yoktu.

    Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığına bağlı olanlar Türkiye’nin Beldelerinden ilçelerine ve il merkezlerine kadar her yerde bulunan Sağlık Ocaklarından Devlet Hastanelerine, hatta özel polıkıliniklerle Üniversite Hastanelerine kadar her yerden kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları için teşhis ve tedavi hizmeti alabiliyorlardı.

   Bir SSK’lı ise buralara gittiğinde ilk karşılaştıkları şey ”Yok ,yok biz SSK’lılara bakmıyoruz.” aşağılayıcı tavrıyla karşılaşıyorlardı.!!!

  EŞİMİ TEDAVİ ETTİRİRKEN BAĞ-KUR’LULAR VE EMEKLİ SANDIĞI MENSUPLARI DİREK DOKTORA GİDERKEN BENİM VE İŞİMİN ÖMRÜ VEZNELERE MUAYENE PARASI YATIRMAKLA GEÇTİ

   2000-2002  yılları arasında eşimi tedavi ettirmek için Ankara’da çeşitli Devlet Hastaneleri ve Üniversite hastanelerine gittiğimizde Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı mensupları hemen doktora muayene olurken biz ise eşimle ayrı,ayrı veznelerde özel muayene,tetkik bedeli yatırmak için uzun zaman kuyruklarda bekliyorduk.

   Eşime yazılan İlaçlarıda yine özel eczanelerden bedelinin tamamını ödeyerek alabiliyorduk.

SSK’LIYIM DİYE EŞİME KÖY SAĞLIK OCAĞINDA İĞNE BİLE YAPTIRAMADIM!!!

  Yazılan iğneleri köydeki evimizde olduğumuz zaman yaptırmak için gittiğimiz köy sağlık ocağında SSK’lıyız diye bunları yaptıramıyor ancak bedelini yatırdıktan sonra hemşire iğneyi yapıyordu.

   Merhum Babam Hacı Şammas Yurt dışı emeklisiydi izne geldiklerinde annem kronik astım ve kalp hastası rahatsızlığı olduğundan geceleri gittiğimiz Aksaray Devlet Hastanesi Acilinden içeri girer girmez önce muayene parası için beni vezneye gönderiyorlardı.

   Oradan gelince doktor elime hemen bir reçete tutuşturur ve bunu nöbetçi eczaneden almamı isterdi.

    Ben ilacı alıp gelinceye kadar annemin rontgenide çekilmez,! tahlilleride yapılmazdı.!

    Çünkü bunlar içinde paramızın olup olmadığına da bakılmaksızın vezneye harç yatırılması istenirdi.

    Lafın özü Ak Parti hükümetlerine kadar SSK’lılarında yakınlarının da hiçbir yerde ne değeri nede hasiyeti vardı.!!!.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HÜKÜMETLERİNİN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜNE KADAR İŞÇİLER SSK’NIN VE SSK’LI DOKTORLARIN KÖLESİYDİ!!!.

    Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Ak Parti hükümetlerinin “Sağlıkta Dönüşüm” çalışmalarıyla öncelikle tüm SSK’lıların ve bakmakla yükümlü olduklarının Emekli Sandığı ve Bağ-Kur mensupları gibi devletin tüm sağlık kurumlarından faydalanmaları sağlandı.

    Ardından ise Başbakanlık genelgesiyle SSK’lılar gibi diğer  sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olanlarla Yeşil Kartlıları çileden çıkartan tüm sevk ve mühür ile fotokopi kuyrukları kaldırıldı.

ANAYASA’NIN EŞİTLİK İLKESİ AK PARTİ TARAFINDAN SAĞLANDI

     Salıkta dönüşüm projesiyle tüm kurumların sağlık kuruluşlarıyla birlikte SSK hastanelerininde tek çatı altında birleştirilmesiyle ve SSK’lılara serbest eczanelerden ilaç alınması hakkınında verilmesiyle bu eczanelerle kuyruklarından da kurtarılmalarıyla Anayasanın eşitlik ilkesi sağlık konusunda tam olarak herkese uygulanabilir hale getirildi.

   Şu anda mangalda kül bırakmayarak uyduruk fotoşoplu illegal montajlı dinleme kasetlerinin ardına saklanarak hükümete saldıranlarlarla bunları siyasi hırsları için kullananlar geçmişteki sıkıntıları yok saysalarda milletimizin ekserisi çektiklerini ve kendilerine sağlanan imkanları unutmadı,unutmaz.!!!.

   Akla gelen tüm iyilikler ve güzellikleri fazlasıyla hak eden milletimizin hayat standardının dahada yükselebilmesi için siyasi ihtiraslarına yenilenlerin bunları terk ederek ülkemizin birlik ve beraberliği ve kalkınmasından yana tavır almaları.!!!...

    Milletimiz inde laf üretenler yerine hizmet üretenleri ve başarılarını unutmamaları dileğiyle.!!!

     Cuma’nız Mübarek Olsun.

 

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


14.03.2014 00:00:00

Ali Genç

SSK`lılarla Yakınlarını Adam Yerine Konmadığını da Unutmadım!!

SSK?lılarla Yakınlarını Adam Yerine Konmadığını da Unutmadım!!