Aksaray’daki kamu kurumlarından siyasetçisine, Meslek Odalarından STK’larının istisnanın dışında kalanları umursamazlık rekoru kırarken, istisnayı bozmayacak oranda da olsa iyi şeyler yapanlarda var.

     Önce umursamazlığa birkaç somut örnek;!!!

 Asırlarca Tüm Hastalıkları Tedavi Eden  Anadolu da ki En Önemli Selçuklu Şifahanesi Vurdum Duymazlıkla Yok Oluyor!!!

     Selçuklularla ilgili yazılan tüm eserlerde,Osmanlı Padişahlarının tamamı adına tutulan kayıtlarda Aksaray’dan bahsedilirken hakkında bilgiler verilen.

      Aksaray’ı ziyaret eden Evliya Çelebi ve diğer tüm yerliyle ecnebi seyyahları tarafından hakkında yazılar yazılan döneminin Anadolu’daki en önemli Şifahanesi olduğu belirtilen ismi bulunduğu mahalleye verilen Aksaray Şifahanesi/Bimerhanesi ve Tımarhanesi bu memleketin ekmeğini yiyenlerin umursamazlığıyla bilinmez olmuştu.

         Hamza Zengin’in İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü döneminde benim konuyu  yazmam üzerine Vali Hüseyin Avni Coş’un ilgisiyle Anıtlar Kuruluna tescil ettirilen,imar paftasına işlenen Aksaray Şifahanesi akla ziyan umursamazlıkla yok oluyor.!!!

      Önce Osman Ertuğrul Belediye Başkanlığı zamanında kurulduğu günden itibaren asırlarca adını verdiği mahalleden alınarak Şeyh Hamit mahallesine sürgün edilen,aradan geçen 10 yıllık zaman içinde tüm yazılı ve sözlü ikazlarımıza rağmen sürgünden kurtarılamayan bu ata yadigârı eserin son duvarıda yanına yapılan inşat toprağı ve molozlarının altında yok oluyor.

       DÜNYADA EŞİ BENZERİ BULUNMAYAN MEMELİ KAYA’DA ÖLÜYOR!!!

      1975 Yılında ilk gördüğüm andan günümüze kadar akla gelen tüm kaynaklarda yaptığım araştırma, defalarca 70’e yakın şehrini gezdiğim 12 ülkedeki her yerde yaptığım incelemede ve buralarda da yaptığım araştırmada ikinci bir eşinin olmadığını gördüğüm.!!!

     İnternetin çıkmasından bu yana ise burada yaptığım derinlemesine incelemede de yeryüzünde ikinci bir eşinin olmadığını tespit ettiğim Afrodit heykelini andıran yüzlerce irili ufaklı çıkıntıları olan  Tabiat Anıtı kaya’da en yüksek ve görevli idarecilerin bile umursamazlığıyla  koruma altına alınmamasından dolayı tamamen yok oluyor.

      Hemen tedbir alınmaz ise kısa bir zaman sonra böyle bir anıt kalmayacak.!!!

      SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA!!!

      Coğlaki mahallesi ana caddeden Kalanlar caddesine dönülürken köşede yakın zamanda Vakıflar tarafından restore edilen bir türbe var.

       Yine Belediye tarafından şehir merkezindeki bir çok mahallede bulunan onlarca Tarihi kabir ve küçük kabristanlıklar restore ettirildi.

       Buraya kadar her şey çok iyi.

      Yapana,yaptırana emeği geçene teşekkür etmeli.

       Asıl umursamazlık bundan sonra başlıyor.

       Vakıflar tarafından da,Belediye tarafından da restoresi yapılan bu türbe ve tarihi kabirler ile kabristanlara eski levhalarının konmaması veya yenilerininde yazılmaması nedeniyle kime ait oldukları bilinmediğinden hepsi şu anda birer Sarı Çizmeli Mehmet Ağa.!!!

     SGK MÜDÜRÜ SAFFET ÇALIŞKAN’DAN İNSAN ONURUNA YAKIŞIR HİZMET!!!

       Bizim milletimizi gayri Müslimlerden ayıran en önemli özelliği yüce dinimiz İslam’dan gelen,Yunus Emre mizinde ”Elif Eyledik Ötürü,Pazar Eyledik Götürü,Tüm Yaratılanları Severiz Yaratandan Ötürü” dizeleriyle de ruh bulan tüm canlıların sağlığını ve onurunu koruma erdemimizdir.!!!

      Bu güzel erdemimizin son ete kemiğe bürünmüş şekli SGK Aksaray İl Müdürü hemşerimiz Saffet Çalışkan beyin görünüşte küçük fakat gönül kazanma yönüyle deryalara sığmayacak olan hizmetidir.

      Daha önce SSK binası olarak kullanılan, tüm sosyal güvenlik kurumlarının birleşmesiyle SGK İl Müdürlüğü olan binaya hizmete açıldığı günden bu yana her hangi bir işi için gelen özürlüler ancak bin bir zahmetle kan ter içinde kalarak uzun zaman uğraşarak.

      Veya eş dost, akrabalarıyla kurumdaki güvenlikle diğer memurlarla her hangi bir işi için gelen vatandaşların yardımıyla yukarıya çıkabiliyorlardı.

       Birçoğu ise özründen dolayı merdivenleri çıkamadığından ulaşmak istediği hizmete ulaşamıyordu.

       Binan yapıldığından bu yana akla gelmeyeni akla getirip gereğini yapan Saffet bey kurum girişine özürlü asansörü koydurarak bu olumsuzlukları tamamen ortadan kaldırdı.!!!

       Bundan sonra kuruma gelecek olan özürlü hiç kimseden yardım almadan tek düğmeye basarak merdiven tırmanmada yukarı çıkarak oradan da bina içi asansörü kullanarak istediği kattaki hizmet alacakları birime ulaşabilecekler.

      Bu güzel çalışmayla bir taraftan hizmet almak isteyen özürlülerimizin önündeki engeller kaldırılırken, diğer taraftan ise yaşadıkları olumsuzluklarıyla onurlarının zedelenmeside ortadan kaldırıldı.

       Örneklerini verdiklerim başta olmak üzere ilimiz genelindeki tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması.

       Atası ve Ecdadı nur içinde yatası Saffet müdürümün yaptığı güzelliklere örnek olacak insan onurunu koruyan, hizmet engellerini ortadan kaldıran güzel çalışmaların ise  tüm kurumlar tarafından arttırılarak gerçekleştirilmesi dileğiyle.

        Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

    


18.09.2013 00:00:00

Ali Genç

Olumsuzlukların Yanında İyi Şeylerde Oluyor!!!

Olumsuzlukların Yanında İyi Şeylerde Oluyor!!!