Televizyon program yapıcıları; toplumun bir gereksinimi olan evlenme işlerine el attılar. Bence bu tip programlar reyting adına da olsa dışarıda kendisine eş bulamayan yeteneksiz vatandaşlarımız için bulunmaz bir nimettir. Ben şahsen bu tip programlara karşı değilim; ancak; formatına karşıyım.

Nasıl mı?

Öncelikle bu tip programlara 27 yaş altı adaylar kesinlikle kabul edilmemeli. Nedeni ise; bu yaş aralığındaki adayların kadın olsun erkek olsun tahsil yapacakları ve meslek edinecekleri yaşlardır. Gitsinler ya tahsil yapsınlar ya da geçerli bir meslek edinsinler. Ben bu tiplerin evlenme konusunda samimiyetlerine kesinlikle inanmıyorum. Bu tiplerin olsa, olsa iki amaçları vardır.

Birincisi:

Televizyonda gözüküp; medyatik olma egolarının tatmini;

İkincisi:

Zengin koca veya kadın bulup yan gelip yatma arzularıdır.

Bu programlarda yapılan yanlışlardan birisi de etik olmayan ve çıkara dayalı sorulardır.

*Evin var mı?

*Araban var mı?

*Maaşın kaç?

*Elektrik aldın mı?

Gibi çıkara dayalı ve etik olmayan sorular. Bu programlar tam evlere şenlik ve izleyiciler için bedava tiyatro; gülüyoruz ağlanacak halimize. Adayların bazıları da tam bir fırıldak; eski eşlerine sanki bir gün göstermiş gibi karşısındaki adaylara akıl almaz taahhütlerde bulunuyorlar.

Tüm adaylara buradan bir teklifim var: Bu tip programlara katılıp evlenmek uğruna kendinizi maskara ettireceğinize; evlilik koşullarını kendinizde görüyor ve karşı cinsten de O olmazsa olmaz elektriği alıyorsanız gidin alenen evlilik teklifini hiç çekinmeden kendiniz yapın. Şayet bu cesareti kendinizde göremiyorsanız; bir yakınınızdan bu konuda destek alın daha iyi.

Şunu da unutmayın ki;

* BİRİNCİ EŞİNİZİ SANA ALLAH,

* İKİNCİ EŞİNİZİ ARKADAŞLARINIZ,

* ÜÇÜNCÜ EŞİNİZİ DE ŞEYTAN GETİRİR.

 

 

 


3.04.2013 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

EVLENMEK UĞRUNA

EVLENMEK UĞRUNA