Başlıktaki soruyu, başta Ak Partinin vekillerine ve il başkanına, Cumhur İttifakını hararetle savunan Milliyetçi Hareket Partisi milletvekiline ve il başkanına soruyoruz, 2019 ve 2020 eğitim- öğretim yılında Aksaray’ın il olarak EĞİTİMDE hedefi nedir?

Hedeften kastımız, Aksaray ilinin Türkiye’de ki 81 il içerisinde kaçıncı sırada olmasıdır. Bir tahmin varmı, varsa nedir?  Herhangi bir tasarı bile yoksa iktidara ve ortağına ne demek lazım, dolaysıyla bu ilin bütün çocuklarına ve gençlerine çok yazık ediliyor mu?

Geleceğimiz diye çocuklarımıza ve gençlerimize, boş nutuklar atmanın hiçbir anlamı yoktur. Türkiye’de Milletin ve Devletin başına ne geliyorsa yetkililerin aslı astarı olmayan attığı nutuklardan ve çevresine toplanan akılsız kalabalığın alkışından geliyor.

Aynı soruyu, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi parti, Saadet partisi, Yeniden Refah Partisi yetkililerine de soruyoruz, Aksaray İlinin eğitim ve öğretimi için ne gibi görüşleriniz ve projeleriniz var? Şayet varsa herhangi bir salonda birlikte anlatın bizde dinleyelim, gerçekten bir görüşünüz fayda lalanım.

Aksaray’da eğitim ve öğretimle ilgilenen bütün kurum ve kuruluşlara, kamu kuruluşu niteliğindeki, Ticaret Odasına, Ticaret Borsasına, Ziraat Odasına, Odalar Birliğine ve Şoförler ve Otomobilciler Odasına ve diğer tüm derneklere de soruyoruz, sizler bu ilin çocukları ve gençleri için ne düşünüyorsunuz?

Sizlerin kurumlarında Aksaray İlinin eğitim ve öğretimini inceleyen, neticede bir rapor hazırlayan, fikir üreten birimleriniz var mı? Varsa, neden görüş açıklamıyorsunuz, yoksa neden kurmuyorsunuz? 

Kamu kuruluşu niteliğinde ki STK larımız, özellikle eğitim alanında görevlerinin farkındalar mı desem elbette bana kızarlar, ancak bu ilin gerçek sahipleri olarak il çapında neler yapıp yapmadıklarını da sormak bizim hakkımız.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı başlamadan özellikle, ticaret odası ve Borsasından herhangi bir salonda veya Aksaray televizyonlarında açık oturum düzenleyerek halimizi ve geleceğimizin tartışılmasını sağlamalarını diliyoruz. 

Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ve Ziraat Odamızdan,  Aksaray Üniversitemizin daha başarılı ve halkla bütünleşmesi konularında neler düşündüklerini ve Rektörlüğümüzün neler yapması gerektiğini de ciddiyet ve samimiyet çerçevesinde ele almalarını, hatta ortak çalışma grubu kurmalarının da sonsuz faydaları olacağına inanıyoruz.

 Belediyemiz ve tüm STK larımız, Aksaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile ne kadar ilgileniliyor? Bunlarla Ülkenin ve kendilerinin geleceği için Aksaray’ın tanıtılması hususunda ne veriyoruz ne bekliyoruz.
                 Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

  


H.KESER
26.08.2019 13:07:26
2019 YILINDA AKSARAY EĞİTİMDE TÜRKİYE'NİN EN KÖTÜ İLLERİNDEN BİRİ. FEN LİSESİ KONTENJANLARI AKSARAY'DA GEÇMİŞ YILLARDA 120+120=240 İDİ VE OKULLARIMIZIN ALTYAPISI 120+120=240 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE MUSATTİ. ŞİMDİ İSE NİĞDE İLİNDE VE DİĞER İLLERDE 120+120=240 İKEN, AKSARAY'DA 90+90=180'DİR.BU KONTENJAN NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ? ACABA İLİMİZDEKİ VALİ, MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI, AK PARTİ İL VE İLÇE BAŞKANI, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYOR, NEDEN BİRŞEY YAPMIYOR. ÇOCUKLARIMIZ FEN LİSESİ OKUMAK İÇİN ÇEVRE İLLERE GİTMEK ZORUNDA KALIYOR. DEĞERLİ AĞABEY HAZIR AKSARAY'IN EĞİTİMİNİ GÜNDEME GETİRMİŞKEN BUNLARIDA YAZARSAN MEMNUN OLURUZ. EMİN OLUN BU KONUDA ÇOK MAĞDUR VAR.

26.08.2019 07:34:00

Rasim Gül

AKSARAY’da EĞİTİMİN HEDEFİ VAR MI?