İlimizde iki boşluk birden yaşandı, Sayın Valimiz Selami Altınok İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitmişti. Ardından Emniyet Müdürü Hali Böğürcü Diyarbakır iline tayin oldu. İster istemez ilimizde bir boşluk yaşandı, ama bereket versin yeni emniyet Müdürü Sayın Mehmet Aslan atamasının hemen ardından ilimizdeki görevine başladı. Umarım en kısa zamanda Sayın Altınok’u aratmayacak bir valimiz atanır bu boşluk dolmuş olur.

      Emniyet Müdürü Aslanın atandığını duymuştuk, ancak ne zaman geleceğini bilmiyorduk. Ama Emniyet Müdürümüz sessizce gelip görevine başlamıştı. Eskiden biz gazeteciler gelen mülki idare amirlerine hoş geldine gider ziyaret ederdik. Nasıl olduysa hiç alışık olmadığımız bir ziyaret gerçekleşmiş oldu. Belki de son alınan tedbirler dolayısı ile Gazetecilerin topluca gelmeleri sağlanarak hep birlikte ziyaret gerçekleşti.

       Gazeteciler günü dolayısı ile ATSO Başkanı Sayın Ahmet Koçaş’ın verdiği yemek sonrası gazeteciler Emniyete davet edilerek sessizce gelip göreve başlayan Emniyet Müdürü Aslanın tanışmak istediği söylenmiş ve arkadaşlarımız aranmış. Ben başka bir işim nedeni ile yemekte olmadığım için bir arkadaşım aradı, Emniyetteki ziyarete gecikmeli katıldım.

     Arkadaşlarla toplantı yaparak tanışan Emniyet Müdürümüz makamında iken bende iştirak ettim. Tabi farklı bir yol izleyerek sonra vermem gereken “ Tarihten Günümüze AKSARAY” isimli kitabımı kendilerine takdim ederek hoş geldin dedim. En azından ilimiz hakkında bir bilgiye sahip olmuş olur.

      Kendileri hemşerimiz sayılır, Kırşehir ilimizin bir ilçesinden. Adet gelenek ve görenekleri şivesi bizim gibi olan Müdür beyden ilk edindiğim intiba ise gayet olumlu. Resmi üniformalı insanların bir yüzü hep soğuk olduğu için insanlar oraya girerken temkinli girerler.

       Şahsen ben bir Emniyet Müdürü odasına değil normal sivil bir bürokrat odasına girmiş olarak hissettim. Zaten önemli olanda bu idi, onlarda bizim evladımız ve bizim içimizden insanlardı. Geçmişlerini araştırsanız ailesi benim gibi köylü Mehmet ağadır. Kim kime hava yapıp insanları dışlayacak ki? Nihayetinde hepimiz bu ülkenin bir ferdiyiz.

      Aldığım intiba gayet iyi ve cana yakın babacan bir kişilik olarak gördüm. Tabi bu ilk intibam, ilerisi için bekleyip göreceğiz. Ama bana Sayın Vali Selami Altınok ’da aldığım intibayı yarattı. Kulakları çınlasıyacı içinde bu ifadelerimi kullanmıştım, beni eleştirenler oldu idi. Ama sonradan ne kadar haklı olduğumu tüm Aksaray görmüştü. Umarım bu intibam da beni yanıltmaz ve sonuna kadar bu intibayı taşırım. Kendileri de gazetecilere şu ifadeleri kullandı.

       "Aksaray'ın huzuru ve güvenliği için hep beraber çalışacağız. Gazetecilerle yakın diyalog içerisinde olarak şehrimizde ki sorunların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Basın kuruluşları halkla idari birimler arasında köprü görevi görerek kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlayan en öneli etkendir. Toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alması gibi büyük bir görevi üstlenen gazeteci arkadaşlarımızın, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı oldukları bilinen bir gerçektir. Bu konuda basın mensuplarının desteklerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

      Sayın Müdürümüzden bir isteğim var, her gelen Müdürümüzden isterim. Bizim ilimiz uluslararası yol güzergâhında olması nedeni ile yol boyunda çok kaçakçılık işleri yakalanır. Bunları basına yansıtırken yol boyu olarak verilirse sevinirim. Çünkü Aksaray da yazılınca sanki ilimiz bir kaçakçılık şehri gibi adı kötüye çıkıyor, buna dikkat edilmesi çok önemli.

 

     Umarım Sayın Müdürüm, insanların dinlemesinden uzak, sevgi dolu huzurlu bir şehirde rahat görev yaparak diğer gelenler gibi terfi ederek gider. Kendilerine tekrar hoş geldin diyor başarılar diliyorum. Çünkü ilimiz huzurlu ve küçük hadiseler dışında sakin bir il.


14.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Emniyette değişim

Emniyette değişim